Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 43881 tot 43885
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

'Tweede onderzoek Spaanse banken uitgesteld'

Een tweede, diepgaander onderzoek naar de financiële weerbaarheid van de Spaanse bankensector is uitgesteld tot september. Dat zei dinsdag een bron binnen de Spaanse centrale bank, de Banco de España. Oorspronkelijk zou het onderzoek op 31 juli worden afgerond.

Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

TA: EUR/USD klaar voor rebound?

De EUR/USD koers stond er gisteren veel slechter voor dan werd gedacht na een "positieve" uitslag van de Griekse verkiezingen. De spanningen rondom de Spaanse rente liepen weer op en dat betekende juist weer slecht nieuws voor de euro en de beurzen. Maar spanningen en emoties zijn voor mij te meten in golven en volgens mij zou er weleens een mooie golf omhoog aan kunnen komen voor de EUR/USD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Achter Grieks drama moet zo snel mogelijk een punt gezet worden

Achter het Grieks drama moet zo snel mogelijk een punt gezet worden. De woorden komen uit de mond van George Papandreou. De ex-premier bedoelt het vanzelfsprekend goed met zijn land, maar ook wijzelf hopen dat het Grieks drama nu voorlopig even van de voorpagina’s is verdwenen. Er zijn namelijk nog andere katten te geselen.

Papandreou hoopt dat zoveel mogelijk partijen bij de toekomstige regeringscoalitie worden betrokken, kwestie van een zo stabiele mogelijke regering te komen. Griekenland bevindt zich op een cruciaal moment in zijn geschiedenis, nu moeten er belangrijke knopen doorgehakt worden.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Griekse conservatieven zetten coalitiegesprekken voort

Griekenland's twee leidende pro-bezuinigingspartijen blijken maandagavond de weg vrijgemaakt te hebben voor een alliantie, wat hen de meerderheid verschaft die nodig is om het beloofde hervormingsbeleid op koers te houden, maar de partijen konden geen steun van anderen in het parlement vinden om een brede meerderheidscoalitie te vormen.

Na op maandag een mandaat verkregen te hebben van de Griekse president Karolos Papoulias kwam partijleider Antonis Samaras van de Nieuwe Democraten direct bijeen met de leiders van vier andere partijen. Naar aanleiding van deze gesprekken signaleerde Samaras dat er binnen de komende drie dagen een akkoord gesloten kan worden met de socialistische leider Evangelos Venizelos.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

AEX opent hoger

De Amsterdamse beurs is hoger van start gegaan.

In Amsterdam is de beurs dinsdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De koersuitslagen waren beperkt. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van een nieuwe obligatieveiling van Spanje, die later op de ochtend zal plaatsvinden.