Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 43886 tot 43890
Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Banken kunnen bij de ECB nu ook terecht met bagger

Vrijdagmiddag maakte de Europese Centrale Bank (ECB) bekend dat banken daar geld kunnen lenen tegen onderpand waarmee u bij uw eigen bank echt niet hoeft aan te komen.

Het is het zoveelste wanhoopsoffensief van deze lender of last resort om de liquiditeit van banken te vergroten. Lenen bij de ECB kon altijd al maar, net als bij uw hypotheek, wil de bank wel zekerheden. Op uw huis is het de norm dat u tussen de zeventig en honderd procent van de executiewaarde kunt lenen. Wat de executiewaarde destijds was stond in een prachtig taxatierapport. Wat u nu voor uw huis zou kunnen krijgen, dat wil niemand weten. Reden waarom banken executoriale verkopen wanhopig proberen te voorkomen, dan moeten ze immers hun verlies nemen.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Berlusconi: Lastpak Duitsland moet uit de eurozone

Als we de eurocrisis willen oplossen, dan moet Duitsland de eurozone verlaten. Dat zijn de woorden van de voormalig Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Door obligaties van zwakke eurolanden op te kopen, verwordt de Europese Centrale Bank (ECB) steeds meer tot een marktpartij. Het risico is voor de Europese belastingbetalers

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Ik kan er niet meer aan uit. Vandaag niet echt een kijk op de week, maar een kijk op het Europees geldsysteem. Hoe meer ik lees over de Europese stinkende poel, hoe meer ik niet begrijp hoe de architecten van de euro dergelijk grote constructiefouten hebben kunnen maken.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Soepeler ontslagrecht raakt ook huizenmarkt

„Hoe meer flexibele contracten, hoe minder mensen een huis kunnen kopen”, stelt zelfstandig hypotheekadviseur Jos Koets. „Als er geen vaste baan is, wordt er gekeken naar het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Of je moet zelf meer geld meenemen. Het betekent dus dat je altijd aan extra voorwaarden moet voldoen.”

Werkgevers klagen al jaren over het ’starre ontslagrecht’ in ons land. Kennelijk zitten ze met hordes mensen die ze liever ontslaan, maar vinden ze dat nu te duur. En gezien de groeiende ’flexschil’ in bedrijven én economische onzekerheid ligt het niet voor de hand dat vaste banen voor het opscheppen zullen liggen.

Sterker: het UWV becijferde begin dit jaar nog dat vorig jaar het aantal vacatures dat werd ingevuld met een vaste aanstelling een dramatische val doormaakte. Van alle 647.000 ingevulde vacatures leidden er slechts 2000 tot een vaste baan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Indiase goud-ETF's zien vermogen in één jaar verdubbelen

Het is bekend dat de Indiase bevolking een band heeft met fysiek goud, maar sinds 2007 konden ook de zogeheten exchange-traded funds (ETF's) op meer belangstelling van Indiase beleggers rekenen. In de maand mei was het totale vermogen dat beheerd werd door de verschillende goud-ETF's in India verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Was de marktkapitalisatie van de verschillende ETF's op basis van goud in mei 2011 nog $981 miljoen, een jaar later was dat aangegroeid tot $1,85 miljard.

[...]