Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 43891 tot 43895
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is maandag lager gesloten, vooral vanwege twijfel of de Europese noodhulp voor Spanje voldoende is om de problemen voor de Spaanse bankensector op te lossen en het vertrouwen in de economie te herstellen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,1% lager op 12.411,23 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,3% tot 1.308,93 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,7% afstond tot 2.809,73 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Joseph Stiglitz: "Spanje zit nu in een vicieuze neerwaartse spiraal"

Joseph Stiglitz, een van de bekendste economen ter wereld, was te gast bij Business Insider om zijn visie op de situatie in Europa af te geven.

Volgens Stiglitz zit Spanje in een lastig parket: geld vloeit massaal uit het land, waardoor banken in problemen geraken, wat vervolgens de groei van de economie afstopt: een vicieuze neerwaartse spiraal!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Duitsland moet de Euro-crisis oplossen

Een man die nadrukkelijk aanwezig is bij de gebeurtenissen van de afgelopen dagen is George Soros. Hij spaart zijn kritiek op de architecten van de Euro-zone niet. De ganse structuur vertoonde een aantal gaten die ze tot op de dag van vandaag nog niet hebben opgemerkt.

Eén van de grootste flaters die werden begaan is dat de Euro-leden zich hebben overgegeven aan de Europese centrale bank. Die is fiat money beginnen te drukken en is daar nog steeds mee bezig, in een hogere versnelling zelfs. Soros reikt ook een begin van een oplossing aan en geeft in één moeite toe dat die niet makkelijk is.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Europa bereidt zich voor op worst-case scenario voor Griekenland

Is de bailout voor Spanje een goede zaak of niet? De markten kunnen de knoop niet echt doorhakken, de aanvankelijke euforie verdween als sneeuw voor de zon. Wat is het probleem? Eigenlijk hetzelfde als altijd. Er is weer wat tijd gekocht, maar meer ook niet. De Spaanse zon kan echter niet beletten dat het land steeds dieper in een schuldenberg wegzinkt.

Daarenboven heeft niemand echt zicht op de grootte van het probleem in de bankensector: 100 miljard euro, 200 miljard euro of nog veel meer? Enfin, Spanje komen we later zeker nog opnieuw tegen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Olieprijs sluit lager

De olieprijs is maandag gedaald tot het laagste niveau in acht maanden, vanwege twijfel over de noodhulp voor Spanje en op berichten dat meer landen door de VS worden vrijgesteld van het olie-embargo voor Iran.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $1,40, of 1,7%, lager op $82,70, het laagste niveau sinds oktober vorig jaar.