Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43896 tot 43900
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Wall Street op verlies

Na een positieve opening verdween in de loop van de ochtendhandel het enthousiasme van de Amerikaanse beleggers en de graadmeters zakten in het rood. Volgens analisten raakte de handel licht teleurgesteld in het Europese steunpakket aan de Spaanse banken en kregen zorgen over de eurozone en de verminderde economische vaart in China de overhand.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 12540,92 punten. De S&P 500-index stond eveneens 0,1 procent lager op 1324,60 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 2851,27 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

WOW: Italiaanse bank stopt met betalen

We kregen schokkend nieuws in onze mailbox. Blijkbaar heeft de Italiaanse bank Banca Network zijn betalingen opgeschort tot juli 2012!

Blijkbaar kunnen klanten van de bank (voorlopig) fluiten naar hun spaarcenten. Zelfs de ATM-machines doen het niet meer, dus geen geld meer uit de muur bij Banca Network.

Het gaat van kwaad naar erger in Europa…

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, in een sessie die werd gedomineerd door de reactie op de Europese noodhulp voor de Spaanse bankensector.

Gedurende het weekend werd bekend dat de Europese Unie (EU) klaar staat de Spaanse banken van een reddingspakket van EUR100 miljard te voorzien.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Fitch verlaagt kredietrating Spaanse banken

Fitch Ratings heeft de kredietstatus van de Spaanse banken Banco Santander en Banco Bilbao Vizcaya Argentaria met twee stappen verlaagd, waarbij de kredietbeoordelaar aangeeft dat de downgrades zijn gebaseerd op de vorige week afgewaardeerde kredietstatus van Spanje.

Beide financials zijn afgewaardeerd naar BBB+ van A, waardoor ze drie niveau's boven junkstatus worden geplaatst. De outlook van beide banken is negatief, wat betekent dat de banken in de nabije toekomst mogelijk afgewaardeerd worden.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Enthousiaste AEX index sluit met een domper

Waar de dag voor de BEL20 en de AEX index zo goed begon en bijna de hele ochtend er winsten stonden van +1,5% tot +2% voor beide indexen sloot de dag met een domper af.

In eerste instantie waren beleggers nog vol enthousiasme in aandelen gestapt waardoor de beurzen in Europa direct met mooie winsten begonnen. De AEX index en de BEL20 leken direct na opening bijna gelijk te stijgen en stonden na amper 10 minuten handel op een winst van +1,7%. Beleggers waren enthousiast vanwege de 100 miljard Euro die de Spaanse bankensector als steun krijgt. Een groot aantal Spaanse banken moeten worden geherkapitaliseerd en dit herkapitaliseren is nodig omdat met name de vastgoedsector het zwaar te verduren heeft in Spanje.