Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 4391 tot 4395
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Leestip: Gekochte journalisten

Op 3 oktober wordt de Nederlandse versie van het boek ‘Gekochte Journalisten’ gelanceerd. De oorspronkelijke versie van dit boek verscheen in 2014 in Duitsland en veroorzaakte daar enorme schokgolven. In het boek beschrijft Udo Ulfkotte, voormalig redacteur van de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’, hoe politici, geheime diensten en de financiële elite onze massamedia aansturen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Problemen bankensector besmettelijk voor overheden

De financiële markten hebben er geen vertrouwen in dat het omvallen van een bank zonder gevolgen zal blijven voor overheden. Afgelopen week waren de zorgen over Deutsche Bank reden voor beleggers om ook te twijfelen aan de kredietwaardigheid van de Duitse regering.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Barroso onderhield al jaren banden met Goldman Sachs

Manuel Barroso onderhield ook al nauwe banden met Goldman Sachs toen hij nog voorzitter van de Europese Commissie was, zo bericht de Portugese krant Publico op basis van informatie die werd vrijgeven op basis van de Amerikaanse Freedom of Information Act.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Focus valutamarkten eindelijk op presidentsverkiezingen VS

De Federal Reserve besloot afgelopen week de rente niet te verhogen. Daarnaast waren de notulen onduidelijk over het toekomstige monetaire beleid, wat de markten in de war bracht. Uiteindelijk bleken dollar verkopers het bij het rechte eind te hebben en daalde de dollar licht tegenover de meeste andere grote valuta’s.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 september 2016

100 miljoen EU-belastinggeld naar spookhavens

De Europese Unie heeft gigantische budgetten verspild aan investeringen in overbodige haveninfrastructuur. Dat staat in een rapport van de Europese Rekenkamer over 37 investeringsprojecten in Europese havens.

Uit het onderzoek blijkt dat 194 miljoen euro ondoeltreffend werd besteed. Dat bedrag vertegenwoordigt één derde van de totale budgetten die in de havenprojecten werden geïnvesteerd.

Daarbij bleek 97 miljoen euro te zijn gereserveerd voor projecten die drie jaar na de oplevering niet of nauwelijks werden gebruikt.