Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 4391 tot 4395
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 november 2016

De kleur van geld: de 5 duurste kleurdiamanten ooit verkocht

Kleurdiamanten, soms aangeduid met de Engelse term Fancy Colour Diamonds, zijn bij het grote publiek minder bekend dan de “witte” diamanten. Maar net omdat deze kleurdiamanten in de natuur veel minder voorkomen zijn ze doorgaans kostbaarder. Geschat wordt dat slechts één op de tienduizend diamanten fancy coloured is. Bij veel bankiers en beleggers zijn kleurdiamanten dan ook een belangrijk onderdeel van de investeringsportefeuille geworden.  De voorbije jaren werden voor een aantal kleurstenen dan ook fortuinen neergeteld.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 november 2016

‘Met Sarkozy heeft Europa eindelijk een populist die verliest’

Na het VK en de VS, zaten ook de peilingen voor de eerste ronde waarin de Franse Republikeinen hun presidentskandidaat zullen aanduiden er grandioos naast. Die hadden een duel voorspeld tussen de 70-jarige burgemeester van Bordeaux en ex-premier Alain Juppé en oud-president Nicolas Sarkozy, die de eerste Franse politicus wou worden die na een nederlaag opnieuw het Elysée kon betrekken.

Maar Sarkozy ging er in de eerste ronde al uit, terwijl Juppé kansloos was tegen een andere ex-premier: François Fillon. Die had in de peilingen amper boven de 15% gescoord, maar haalde nu bijna het drievoudige:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 november 2016

Turkije zoekt toenadering tot Rusland en China

Het gaat niet zo goed tussen de EU en Turkije, zoveel is duidelijk. De toetreding van Turkije tot de Europese Unie lijkt steeds minder aannemelijk door het onconventionele beleid dat de Turkse president Erdogan momenteel doordrukt in zijn land. De handel tussen beide landen verloopt ook stroever dan voorheen, daarom zoekt Erdogan toenadering tot China en Rusland.

De mislukte couppoging in Turkije en de daarop volgende harde aanpak van de Turkse president Erdogan zijn wellicht de doodsteek geweest voor de mogelijke toetreding tot de Europese Unie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Jim Rickards: het zal deze keer compleet anders worden

Jim Rickards schoof onlangs aan bij Bloomberg om te discussiëren over de toekomst van de dollar en de Amerikaanse economie.

Rickards waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe crisis, één die deze keer compleet anders zal worden. Hij schrijft hier al geruime tijd over in één zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, en recent in ‘The New Case for Gold’ (2016).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Goud en de stijging van de US dollar

De overwinningsroes ebde langzaam weg van de markten. De euforie (na de winst van Trump) maakte plaats voor realisme. Die zin voor realiteit sloeg in, nadat de koers van de US dollar naar het hoogste punt sinds 2003 schoot! De uitbraak van de wereldreservemunt geeft een bijzonder wrange smaak aan de uitbraken van de belangrijkste beursindices in de VS.

Inmiddels noteert de USD-index ruimschoots boven de grens van 100! Ter herinnering: de USD-index noteerde vijf jaar geleden nog aan 75.