Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43901 tot 43905
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Griekse regering wordt dinsdag gevormd'

De Griekse partijen die in grote lijnen achter het bezuinigingsplan in Griekenland staan komen er dinsdag uit. Dat zei maandag een belangrijke bron binnen Nieuwe Democratie, die zondag als grootste partij uit de stembus kwam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaans vermogen bestaat voor 79% uit vastgoed!

Volgens Jon Carmel van Carmel Asset Management bestaat het gemiddeld vermogen van een Spaans gezin voor 79 % uit vastgoed. Dit is 50 % meer dan eender welk ander Europees land, dubbel zoveel als in het V.K. en 3 keer meer dan in Amerika.

De daling van de vastgoedprijzen voelt de Spanjaard dus meer als eender welk ander land. En het einde van de daling is nog steeds niet in zicht. De Spanjaarden beschikken dan ook nog eens over weinig andere middelen om deze crisis te overleven.

[... ...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Welk land is 's werelds grootste economie?

In steeds meer landen wordt China als de economische leider van de wereld beschouwd. Dat blijkt uit een globale peiling van het Pew Research Center, waarover The Economist bericht.

Nchtans is de Amerikaanse economie nog steeds de grootste. Van 1960 tot nu was het Amerikaanse aandeel in het wereld-bbp gemiddeld 30%. Vorig vorig jaar bedroeg dat aandeel nog 22%.

Het aandeel van China is van amper 1,8% in 1991 meer dan vervijfvoudigd tot 10% vorig jaar.

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Euforie blijft uit op Wall Street

De beurzen op Wall Street toonden maandag in de ochtendhandel een wisselend beeld. Beleggers namen de Griekse verkiezingsuitslag voor kennisgeving aan en bleven voorzichtig door de aanhoudende vrees dat de crisis in Spanje verder escaleert.

Na ongeveer 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen 0,2 procent lager op 12.747 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1343 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,5 procent tot 2888 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger

De bunds zijn maandag met winst gesloten, nadat de Griekse verkiezingsuitslag slechts kortstondig leidde tot minder zorgen op de aandelenmarkten.

De uitkomst van de Griekse verkiezingen, waarbij de pro-Europese partijen uiteindelijk aan het langste eind trokken, zorgde in eerste instantie tot meer risicobereidheid onder beleggers. De positiviteit verdween echter snel doordat de zorgen over Spanje terugkeerden op de voorgrond. Beleggers verwachten daarbij in toenemende mate dat Spanje een beroep zal moeten doen op de Europese noodfondsen.