Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 43906 tot 43910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Markten kunnen zich zorgen beginnen maken over Spanje zelf

De Spaanse banken zullen voorlopig wel gered zijn maar daarmee is het plaatje nog niet helemaal rond. Picasso noemde een kunstwerk ooit een leugen die ons de waarheid doet realiseren. Misschien geldt hetzelfde voor het verhaal van de Spaanse banken.

Kelly Evans van CNBC gaat akkoord dat de banken nu voor even veilig zijn. De aandacht kan zich nu naar Spanje zelf verleggen. Een land is zo sterk als zijn zwakste schakel. In het geval van Spanje zijn de zwakste schakels zonder enige twijfel de autonome regio’s.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

EU Almunia: trojka houdt noodhulp Spaanse banken in de gaten

De zogenaamde trojka, bestaande uit de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, zal de situatie rondom de noodhulp voor de Spaanse banken in de gaten houden, verklaart eurocommissaris voor mededinging Joaquin Almunia maandag in een radio-interview.

Daarnaast zal de Europese Commissie ook de herstructurering van individuele banken die noodhulp zullen ontvangen blijven monitoren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Italiaanse economie krimpt 0,8 procent

De Italiaanse economie is in het eerste kwartaal met 0,8 procent gekrompen ten opzichte van de laatste drie maanden van 2011. Dat maakte het statistiekbureau Istat maandag bekend. Het definitieve cijfer is gelijk aan de eerste raming die vorige maand naar buiten kwam.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

AEX opent fors hoger

AMSTERDAM - In Amsterdam is de beurs maandag fors hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met stevige winsten.

Beleggers reageerden opgelucht op de steun die Spanje werd toegezegd. Europese landen beloofden Spanje tot 100 miljard euro aan leningen om de ondergang van de bankensector in het land te voorkomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Spaanse rente zakt naar 6 procent

De noodkredieten voor de Spaanse bankensector zorgden maandag ook voor enige opluchting op de obligatiemarkt. De rente op 10-jarige Spaanse obligaties zakte tot ongeveer 6 procent.