Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 43906 tot 43910
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Wall Street opent lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag lager geopend. De opluchting over de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland werd overschaduwd door de aanhoudende zorgen over de Spaanse bankensector.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaanse rente zet beurzen onder druk

De Europese beurzen konden maandag maar kortstondig genieten van de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland. Na de aanvankelijke euforie over de Griekse verkiezingsuitslag staken de zorgen over Spanje de kop op en klom de Spaanse rente tot het alarmniveau van ruim 7 procent.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,2 procent lager op 297,03 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 492,87 punten. De beurs in Parijs verloor 0,4 procent. Londen en Frankfurt stegen respectievelijk 0,2 en 0,3 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,2 procent lager.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Olieprijzen naar laagste peil dit jaar

Zorgen over de gevolgen van de Europese schuldencrisis voor de wereldwijde economie zetten de prijzen van ruwe olie maandag onder druk. De aanhoudende onzekerheid rond olieproducent Iran en zijn omstreden atoomprogramma wegen daar niet langer tegen op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Zo bespeelt Marc Faber de euro momenteel

Marc Faber was afgelopen week te gast bij CNBC om zijn visie op de huidige malaise in de markt te geven. Bovendien doet hij een boekje open over zijn visie op de euro en hoe hij handelt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Trojka mogelijk soepeler voor Ieren'

Ierland krijgt mogelijk langer de tijd om de Europese noodhulp die het in 2010 kreeg terug te betalen. De betalingstermijn zou worden verdubbeld van 15 naar 30 jaar, om de Ieren in staat te stellen weer zelf aan geld te komen op de kapitaalmarkt, meldde de Ierse omroep RTE maandag.