Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 43906 tot 43910
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Monetaire acties hebben steeds minder impact

De monetaire acties van de FED hebben steeds minder impact op de beurzen. Elke liquiditeitsinjectie zorgt voor een koersopstoot en een gevoel van euforie, maar de kracht en de duurtijd vermindert bij elke actie. De vergelijking met een drugsverslaafde is treffend, en de FED weet dat.

Een drugsverslaafde heeft ook steeds sneller een grotere dosis nodig om uiteindelijk een kleinere roes te verkrijgen. Niets komt in de buurt van de eerste keer, maar toch blijft een verslaafde op zoek naar een evenaring van die eerste shot.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Monti dreigt Merkel met blokkade EU-top over inzet noodfonds

De Italiaanse premier Mario Monti dreigt voorstellen over verdere politieke integratie van de eurozone te blokkeren, als Merkel niet akkoord gaat met het plan om het opkopen van staatsleningen uit de Europese noodfondsen te financieren.

Duitse bondskanselier Merkel staat op de eurotop opnieuw onder druk om met geld over de brug te komen waarmee zwakke eurolanden moeten worden geholpen

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

Wall Street zal donderdag naar verwachting lager openen, in aanloop naar de tweedaagse EU-top die later op de dag aanvangt, waarbij de vrees overheerst dat adequate maatregelen om de Europese schuldproblemen het hoofd te bieden zullen uitblijven.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.50 uur 76,00 punten lager, de S&P 500 futures dalen 6,50 punten en de Nasdaq 100 futures staan 12,50 punten lager.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Wall Street opent met verlies'

De beurshandel op Wall Street begint donderdag naar verwachting negatief. Bankaandelen staan onder druk door de zorgen over de schuldencrisis en misstanden bij Barclays en JPMorgan Chase.

Beleggers in New York kijken net als hun collega's in Europa vooral naar Brussel. Daar kwamen de Europese leiders donderdagmiddag bijeen voor een tweedaagse top over de aanhoudende crisis. Diverse leiders waarschuwden vooraf echter tegen hooggespannen verwachtingen. Nieuwe instrumenten om de crisis te beteugelen zullen er niet worden verzonnen, stelden ze.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Strijd der Titanen: Ritholtz versus Rosenberg

Barry Ritholtz en David Rosenberg werden samengebracht op Bloomberg TV  (met Tom Keene, Ken Prewitt en Sara Eisenom) hun visies op de globale financiële markten te bespreken.

In welke fase begeven we ons in de seculaire berenmarkt? Zitten obligaties nu in een bubbel? Moet ik al aandelen kopen? Zijn dividenden te verkiezen in een portefeuille?… Al deze vragen en meer komen aan het bod in de Strijd der Titanen!