Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 43916 tot 43920
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Eerste Italiaanse bank blokkeert vanwege geldgebrek rekeningen van klanten

Rome, 2011: bij protesten tegen de banken vernielen demonstranten een pinautomaat. Om bankruns voor te zijn worden Europese rekeninghouders voortaan volkomen in het duister gehouden omtrent de toestand van hun bank.

Stil gehouden door de media in Europa: eind mei blijkt de Italiaanse bank BNI SpA (Bank Network Investments) vanwege geldgebrek zijn deuren voor minstens één maand te hebben gesloten. Klanten kunnen gedurende deze tijd niet bij hun geld, hun salarissen en pensioenen e.d. en kunnen ook hun rekeningen niet betalen. Omdat de problemen van de bank bewust werden stilgehouden kwam deze bank holiday volkomen onverwacht en hadden de klanten geen tijd meer om geld van hun rekeningen te halen. Dit zou wel eens de standaard modus operandi kunnen worden als meer Europese banken straks blut blijken te zijn. U bent dus gewaarschuwd.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

'Euro was stealth creatie VS van Europa' - Deutsche Bank: Spaans begrotingstekort door bailout naar 20%

Financiële markten verliezen ook vertrouwen in Italië - Deutsche Bank ziet dodelijke bedreiging voor voortbestaan Europese Monetaire Unie; Niet één politicus heeft de kiezers eerlijk durven zeggen dat de euro van meet af aan bedoeld was om de Verenigde Staten van Europa te kunnen oprichten.

Na een zoals verwacht kortdurende hosannastemming over de € 100 miljard hulp aan de Spaanse banken heeft de Deutsche Bank een behoorlijk ontnuchterende studie gepubliceerd waarin wordt gesteld dat het Spaanse begrotingstekort als gevolg van de zaterdag overeengekomen megabailout kan gaan stijgen naar een duizelingwekkende 20%, maar liefst 17% hoger dan volgens de eurozone is toegestaan. Niettemin blijft de Spaanse premier Rajoy beweren dat hij een geweldige deal met de EU heeft gesloten omdat zijn land nu niet net als Griekenland en Portugal extra zou hoeven te bezuinigen - een sprookje.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Bailout Spanje zal kettingreactie veroorzaken en instorting eurozone versnellen

Deze grafiek maakt duidelijk dat het EFSF en het ESM (grijs, rechts) bij lange na niet toereikend zijn om Spanje en Italië (grote blauwe balk) overeind te houden. Verwacht de komende tijd dus nieuwe, honderden miljarden kostende bailouts, waar opnieuw de Duitse en Nederlandse belastingbetaler garant voor zal moeten staan.

'No va a haber ningún rescate de la banca espanola'. Oftewel: 'Er zal geen redding van de Spaanse banken zijn.' Het is nog maar 13 dagen geleden dat de Spaanse premier Mariano Rajoy dit vol overtuiging beloofde (4). Gisteren besloot de Eurogroep van ministers van Financiën echter om € 100 miljard in het Spaanse bankensysteem te pompen. Naarmate de instorting van de eurozone almaar dichterbij komt worden beloftes steeds sneller gebroken. Analisten zeggen dat met de Spaanse bailout het hek definitief van de dam is en een kettingreactie in gang gezet zal worden waardoor ook Italië en Ierland aan het infuus zullen moeten, nog even los van het feit dat Spanje véél meer dan € 100 miljard nodig heeft om te overleven. Het wordt eentonig het te herhalen, maar u weet inmiddels heel goed wie er uiteindelijk voor de rekening zullen opdraaien: de Duitsers en de Nederlanders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag hoger geopend. De hulp aan de Spaanse bankensector, die in het afgelopen weekeinde werd beklonken, zorgde ook in de Verenigde Staten voor enige opluchting onder beleggers.

De Dow-Jonesindex stond kort na opening 0,6 procent hoger op 12.629 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 1334 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,8 procent tot 2882 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

UPDATE: Spaanse rente schiet omhoog

Het feest op de markten heeft niet lang geduurd. Nu de nieuwe voorwaarden van lening zijn doorgenomen, blijkt dat de Spaanse overheid zich wellicht nog een groter probleem op de hals heeft gehaald. Eentje van 100 miljard euro, of 10 procent van het BBP!

Beleggers dumpen plots massaal hun Spaanse schuldpapier, waarbij de rente prompt omhoog schiet.