Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 43921 tot 43925
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Wall Street opent met verlies'

De beurshandel op Wall Street begint donderdag naar verwachting negatief. Bankaandelen staan onder druk door de zorgen over de schuldencrisis en misstanden bij Barclays en JPMorgan Chase.

Beleggers in New York kijken net als hun collega's in Europa vooral naar Brussel. Daar kwamen de Europese leiders donderdagmiddag bijeen voor een tweedaagse top over de aanhoudende crisis. Diverse leiders waarschuwden vooraf echter tegen hooggespannen verwachtingen. Nieuwe instrumenten om de crisis te beteugelen zullen er niet worden verzonnen, stelden ze.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Strijd der Titanen: Ritholtz versus Rosenberg

Barry Ritholtz en David Rosenberg werden samengebracht op Bloomberg TV  (met Tom Keene, Ken Prewitt en Sara Eisenom) hun visies op de globale financiële markten te bespreken.

In welke fase begeven we ons in de seculaire berenmarkt? Zitten obligaties nu in een bubbel? Moet ik al aandelen kopen? Zijn dividenden te verkiezen in een portefeuille?… Al deze vragen en meer komen aan het bod in de Strijd der Titanen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Experts begin volgende week naar Athene

Een internationale groep financiële experts keert begin volgende week terug naar Griekenland. Het team onderzoekt of Athene zich houdt aan de afgesproken hervormingen in ruil voor de miljarden euro's steun. Het bezoek was onlangs uitgesteld wegens gezondheidsproblemen van onder anderen de Griekse premier Antonis Samaras.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Italië in economische afgrond'

Italië is in een economische afgrond gevallen. Dat verklaarde de Italiaanse werkgeversvereniging Confindustria donderdag.

,,We zijn niet in oorlog, maar de economische schade die tot nu toe is aangericht staat gelijk aan een conflict. De meest vitale onderdelen van het Italiaanse systeem zijn getroffen: fabrieken en jonge generaties'', zei Luca Paolazzi, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Confindustria.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Nieuwe Griekse parlement geïnstalleerd

Het nieuwe Griekse parlement is donderdag geïnstalleerd. De Grieken kozen op 17 juni voor de tweede keer in korte tijd, nadat de eerdere verkiezingen geen regering hadden opgeleverd.