Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43921 tot 43925
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Spanje in vangnet Europese Unie

Spanje kon simpelweg geen kant meer op, maar ook Europa is erbij gebaat dat de rust rond het land terugkeert. De rente op Spaans staatspapier staat al weken boven de kritische grens van 6% en liep de afgelopen dagen verder op. Ook de ECB kocht geen Spaanse obligaties meer op om de rente te drukken.

De Spaanse minister Cristobal Montero (Financiën) liet al ontglippen dat de financiële markten de deur voor Spanje in het slot hadden gegooid. De malaise in de vierde economie van de eurozone dreigt de rest mee te trekken. Ook de Italiaanse rente schoot weer omhoog.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 5 tot 7 punten hoger

De AEX opent maandag naar verwachting hoger, nadat Spanje gedurende het weekeinde overeenstemming heeft bereikt met de Europese Unie over financiele steun aan zijn noodlijdende bankensector voor EUR100 miljard.

De AEX-index sloot vrijdag 0,4% lager op 291,73 punten, de Midkap won 0,3% op 498,79 punten en de Smallcap eindigde vlak op 381,73 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Week gaat goed van start, maar hoe moet het nu verder?

Het werd dus 100 miljard euro, terwijl het IMF maar over 40 miljard euro had gesproken. Geert Noels reageerde door op te merken dat de Spaanse caja’s geen redding maar een begeleide faling verdienden. We citeren Noels nog even: we redden geen Spaanse banken maar een corrupt Spaans bankensysteem. Uiteraard zijn de door Noels gedane uitspraken voor eigen rekening.

Dat het reddingsplan gevolgen zal hebben, staat evenwel als een paal boven water, Moody’s waarschuwde voor nieuwe verlagingen van de credit ratings. De markten reageerden voorzichtig positief, maar we denken automatisch aan het spreekwoord ‘eerste gewin, kattengespin’.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Spaanse steun helpt euro vooruit

Op de valutamarkten is maandag met opluchting gereageerd op de Europese steun voor Spaanse banken. De waarde van de euro klom daarbij naar het hoogste niveau ten opzichte van de dollar sinds 23 mei.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Nikkei boekt stevige winst

De beurs in Tokio wist maandag een stevige winst te boeken. Beleggers waren opgelucht dat Spanje de financiering van de banken heeft veiliggesteld voordat de Griekse verkiezingen op 17 juni roet in het eten kunnen gooien. De Nikkei sloot 2 procent hoger op 8624,90 punten.