Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43931 tot 43935
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 3 tot 5 punten hoger

De AEX opent maandag naar verwachting hoger, nadat tijdens de verkiezingen in Griekenland gedurende het weekeinde de Europa gezinde partijen een meerderheid van de zetels in het Griekse parlement behaalden.

De AEX-index sloot 1,9% hoger op 297,58 punten, de Midkap won 2,3% op 492,11 punten en de Smallcap eindigde 0,2% hoger op 372,63 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaanse premier: Griekse stem goed nieuws voor Spanje

De Spaanse premier Mariano Rajoy is opgelucht na de verkiezingen van zondag, waarbij hij erop wijst dat de resultaten een positieve ontwikkeling vormen voor Spanje en de euro.

"De Griekse burgers hebben het bij het goede eind", meldt Rajoy aan verslaggevers in Mexico, voorafgaand aan de bijeenkomst van de leiders van de G20, waartoe de twintig meest geindustrialiseerde en ontwikkelde landen behoren. "Ik ben er zeker van dat dit de euro versterkt", aldus Rajoy.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Griekenland heeft nu dringend behoefte aan een ankerpunt

De verkiezingen in Griekenland hebben de gewenste uitslag opgeleverd, Nieuwe Democratie is de grootste partij geworden. Daarmee zijn echter nog niet alle problemen opgelost, verre van zelfs. Eigenlijk heeft het land dringend behoefte aan een vast ankerpunt. Dat kan een sterke politicus zijn, of een stevige coalitie. Vervolgens kan het echte werk beginnen.

Duidelijk is dat Griekenland er met bezuinigingen alleen niet zal komen. Er zullen ook stimulerende maatregelen moeten komen, zo niet dreigt het land steeds dieper weg te zakken in een onpeilbaar moeras. De nieuwe regering – als die op de been wordt gekregen – moet zich vooral met de economie zal bezighouden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Grote ontslagronde Australische mediagigant

De Australische mediagigant Fairfax ontslaat 1900 werknemers, zo'n 20 procent van het personeelsbestand. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het concern zet ook betaalmuren rond enkele grote titels op internet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Nikkei sluit stevig hoger

De beurs in Tokio is maandag op het hoogste niveau in een maand tijd gesloten. Beleggers reageerden opgelucht na de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland.

Vooraf werd gevreesd dat een Griekse stem tegen Europa een financiële chaos zou kunnen veroorzaken. De Nikkei eindigde 1,8 procent hoger op 8721,02 punten.