Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 43941 tot 43945
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

'Brits economische herstel vermoord door eurocrisis'

Het economisch herstel van Groot-Brittannië wordt “vermoord” door de crisis in de eurozone.

Dit verklaart de Britse minister van Financiën, George Osborne, in een opiniestuk in The Sunday Telegraph. Volgens Osborne kan het uitblijven van een oplossing voor de crisis wel eens een decennium van “verloren groei” betekenen.

“Ons herstel, dat al harde tegenwind ondervindt door hoge olieprijzen en een hoge schuldenlast, wordt vermoord door de crisis op onze stoep”, aldus de minister.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Spanje krijgt tot 100 miljard noodhulp

Spanje krijgt maximaal 100 miljard euro om zijn noodlijdende banken uit de brand te helpen.

Dat is zaterdag na overleg tussen de ministers van Financiën van de 17 eurolanden bekendgemaakt. De steun gaat via de Spaanse overheid naar de banken.

Uit welk potje precies het geld komt, is niet bekend. Volgens de persverklaring gaat het om het tijdelijke en permanente noodfonds (EFSF en ESM).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

IMF en Washington blij met noodhulp Spanje

AMSTERDAM - De Verenigde Staten en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn blij met het besluit van Spanje om steun aan te vragen voor zijn noodlijdende banken.

Dat meldt de BBC zondag. De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner noemt de actie 'belangrijk voor de gezondheid van de Spaanse economie' en zei dat het een concrete stap is naar 'financiële eenheid'. "Dat is essentieel voor de veerkracht van de eurozone."

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

ECB-directeur Draghi eist actie eurolanden in bankencrisis

Draghi, derde van rechts terwijl hij vanochtend in Brussel aankwam, vindt dat de EU haar banken meer moet dwingen tot het op orde brengen van hun boekhouding.

De Europese leiders moeten de eurocrisis en bijbehorende maatregelen snel op orde hebben, zegt ECB-directeur Mario Draghi. Hij stelt dat de Europese Centrale Bank niet de gaten kan vullen die vallen door het gebrek aan daadkracht van de politici.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Vier landen aan EU-infuus

Spanje wordt het vierde land dat een beroep moet doen op Europese financiële steun. Ierland, Griekenland en Portugal deden dat al eerder. Spanje heeft de hulp nodig om zijn banken, die zwaar getroffen zijn door een diepe vastgoedcrisis, overeind te houden.

GRIEKENLAND: Raakt eind 2009 in problemen als blijkt dat het land jarenlang niet eerlijk is geweest over zijn staatsschuld en begrotingstekort. De eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schieten te hulp met een pakket leningen ter waarde van 110 miljard euro. De Grieken beloven in ruil daarvoor hard te snijden in de uitgaven. Binnen een jaar is echter duidelijk dat meer hulp nodig is. Het restant van het nog niet helemaal uitbetaalde eerste pakket wordt voorjaar 2012 vervangen door een tweede, ter waarde van 130 miljard euro. De Griekse bezuinigingen staan intussen echter op losse schroeven doordat de politieke steun ver is afgebrokkeld. Op 17 juni zijn er verkiezingen, waarbij de keuze van het Griekse volk bepaalt of de hervormingen en daarmee de financiële steun uit Europa doorgaan. In totaal staat de teller op 240 miljard euro aan steun uit Europa.