Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 43941 tot 43945
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Gaan de Europeanen de Euro uiteindelijk spuugzat worden?

Vandaag is het zo ver, de uiterste belangrijke Euro-meeting gaat van start. Die duurt minstens twee dagen, maar sommige politici (onder andere de Italianen) dringen er op aan om door te gaan tot de finish. Dat zou betekenen dat er tot en met zondag vergaderd wordt.

We zijn in ieder geval benieuwd wat de markten gaan doen wanneer de meeting geen enkel resultaat zou opleveren. Maandag kan dan een moeilijke dag worden. Maar zo’n vaart hoeft het niet te lopen. De beurs op Wall Street hield de moed er in, waaruit we afleiden dat ook de Amerikanen geen rekening houden met rampenscenario’s in Europa. Ook op beurzen in Azië hebben de investeerders niet meteen een hard hoofd in wat er in Europa gaat gebeuren.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Lekker rammen op de EU-top

Bondskanselier Merkel heeft gisteren haar parlement ingelicht over de huidige stand van zaken en opvallend was weer haar sterke verweer tegen het uitgeven van gemeenschappelijke schuld door EU-landen in welke vorm dan ook.

Ook de Duitse minister van Financiën Schäuble heeft zich eerder nogmaals negatief uitgelaten inzake eurobonds, met de vermelding dat hij het niet ziet zitten dat andere landen op zijn chequeboek geld uit kunnen geven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Spaanse rente weer op 7 procent

De rente op Spaanse 10-jaarsobligaties liep donderdagochtend weer op tot 7 procent. Zo'n hoge rentestand maakt de schuldenlast van het land op termijn onhoudbaar.

De rente liep op tot 7,01 procent, ten opzichte van 6,8 procent woensdag. De Spaanse rente schommelt al weken rond de 7 procent door de grote zorgen over de Spaanse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

ABN: olieprijzen stabiliseren, mogelijk herstel

ABN Amro denkt dat de olieprijzen zullen stabiliseren of zelfs iets zullen herstellen in de tweede jaarhelft.

De bank houdt vast aan de voorspelling van een gemiddelde olieprijs van $110 voor een vat Brent, maar stelt ook dat de neerwaartse risico's aanzienlijk zijn toegenomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

AEX licht in het groen

De Amsterdamse beurs opent licht hoger. Sterkste stijger is Randstad, dat 2,7% wint. TomTom verliest ruim 3%.

De Europese beurzen zijn donderdag zonder grote uitslagen geopend. De tweedaagse Europese top die donderdag in Brussel begint, houdt beleggers aan de zijlijn.