Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 43941 tot 43945
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Euro klimt na eerste Griekse uitslagen

De euro bereikte zondag het hoogste niveau in drie weken tijd, nadat de eerste officiële uitslagen van de Griekse verkiezingen wezen op een overwinning van de pro-Europese partijen.

De euro klom tot een stand van 1,2730 dollar, ten opzichte van 1,2655 tijdens de late handel in New York vrijdag. Het is de hoogste stand sinds 22 mei.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

ECB en Bank of England blijven geld pompen in Europese ...

ECB-president Draghi zei vanmiddag dat de centrale bank indien nodig geld in de Europese bankensector blijft pompen. Foto AP / Mario Vedder

De Europese Centrale Bank blijft geld uitlenen aan Europese banken die in de problemen zitten. Dat zei ECB-president Draghi vanmiddag. Tegelijkertijd maakte de Bank of England bekend voor miljarden in de Britse bankensector te pompen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

JPMorgan ontmaskerd als manipulator!

We kregen dit weekend schokkend nieuws te lezen over JPMorgan. Op Slim Beleggen schrijven we al jaren over de vermeende prijsmanipulatie van JPMorgan bij diverse grondstoffen, waaronder olie, goud, … maar vooral zilver.

We kwamen zelf de manipulatie van de zilverprijs op het spoor toen we getuige waren van de onwerkelijke crash in 2008. Op nog geen jaar tijd werd de prijs van het witte edelmetaal meer dan gehalveerd.

Zo’n spektakel hadden we, ondanks onze ruime ervaring, nog nooit gezien. Dit terwijl de fundamenten voor zilver steeds sterker werden.

[... ...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Duitsland komt Griekenland tegemoet

Wat Duitsland betreft, kan nog een keer met de Grieken gepraat worden over de opgelegde bezuinigingen. 

Die onderhandelingen kunnen alleen gaan over tijdelijk uitstel; er zijn geen ''substantiële wijzigingen'' mogelijk in het hervormingsprogramma.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

'EU werkt aan eurobonds-light'

Belangrijke vertegenwoordigers van de Europese Unie en de Europese Centrale Bank (ECB) werken aan een light-versie van de omstreden eurobonds, eurobills genaamd.

Het idee is dat ieder land tot een bepaald afgesproken percentage van zijn economie kan financieren met behulp van eurobills. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt een jaar later van de handel uitgesloten.