Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 43946 tot 43950
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Optimisme op Wall Street

In navolging van de Europese beleggers, vestigden ook de Amerikanen vrijdag hun hoop op een spoedige interventie van de centrale banken in het geval dat de Griekse verkiezingen zondag een negatieve uitslag kennen. De hoopvolle verwachting stuwde, evenals donderdag, de koersen. De stemming bleef goed, ondanks tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,6 procent hoger op 12731 punten. De S&P 500-index stond 0,7 procent hoger op 1338 punten entechnolgiebeurs Nasdaq kreeg er 0,8 procent bij op 2859 punten.

Bron: nieuwscollectie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

De macht van Rating Agencies

De financiƫle markten sidderen als de rating agencies hun oordeel bekend maken over de kredietwaardigheid van een land. Regeringsleiders liggen wakker om de rating van hun land. Maar vaak waren de oordelen van Moody's, S&P's en Fitch onjuist.

"Het is gewoon koffiedik kijken. Het geven van een kredietbeoordeling aan een land is niets anders dan een raadspelletje." Jerome Fons. Voormalig directeur Moody's.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

IMF: Spanje moet fors hervormen

Spanje moet alomvattende hervormingen doorvoeren om het vertrouwen van de financiƫle markten terug te winnen. Dat adviseert het Internationaal Monetair Fonds in een rapport over het land.

Spanje mag niet achteroverzitten nu het van de EU zo'n 100 miljard euro aan hulp toegezegd heeft gekregen aan zijn noodlijdende banken. Niet alleen de bankensector, maar ook andere economische branches moeten op de schop, vindt het IMF.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

En de winnaar is... Griekenland staat meer dan ooit in de kijker

Zondagavond krijgen al een eerste indicatie over wie de Griekse verkiezingen zou kunnen gewonnen hebben. De exit polls gaan daar iets meer over vertellen. Het is echter opvallend met welke kalmte de markten de verkiezingen tegemoet zien. De vrees voor een rampenscenario, eentje van het kaliber Lehman Brothers, lijkt verder weg dan ooit.

Hoe kan dat gevoel van rust verklaard worden? De investeerders beseffen dat het er op of er onder is, als puntje bij paaltje komt zal iedereen moeten samenspannen om het financieel huis overeind te houden. Samen sterk, zo luidt het motto. Dat motto moet volstaan om een herhaling van het Lehman-scenario te voorkomen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Eurozone crisis ondermijnt Ierse toetreding obligatiemarkt - IMF

De Ierse regering zal aankomend jaar moeilijkheden ondervinden bij het terugkeren op de internationale obligatiemarkten, tenzij de eurozone met een plan komt dat een einde maakt aan het langlopende fiscale drama, meldt het Internationaal Monetair fonds (IMF) vrijdag.

Zonder toegang te verkrijgen tot de kredietmarkten in 2013 en in het bijzonder 2014, zal de Ierse regering bij het IMF en de eurozone moeten aankloppen voor een tweede steunpakket. Dat zou een zware klap zijn voor de eurozone strategie om de fiscale ellende van lidstaten aan te pakken, zeker omdat Ierland een modelstudent is geweest. De regering heeft voldaan aan het begrotingstekort en overige doelstellingen die door de Europese Unie (EU) en het IMF werden opgelegd als voorwaarde voor financiele steun, en het land zal naar verwachting blijven voldoen aan de voorwaarden.