Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 43951 tot 43955
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Strijd der Titanen: Ritholtz versus Rosenberg

Barry Ritholtz en David Rosenberg werden samengebracht op Bloomberg TV  (met Tom Keene, Ken Prewitt en Sara Eisenom) hun visies op de globale financiële markten te bespreken.

In welke fase begeven we ons in de seculaire berenmarkt? Zitten obligaties nu in een bubbel? Moet ik al aandelen kopen? Zijn dividenden te verkiezen in een portefeuille?… Al deze vragen en meer komen aan het bod in de Strijd der Titanen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Experts begin volgende week naar Athene

Een internationale groep financiële experts keert begin volgende week terug naar Griekenland. Het team onderzoekt of Athene zich houdt aan de afgesproken hervormingen in ruil voor de miljarden euro's steun. Het bezoek was onlangs uitgesteld wegens gezondheidsproblemen van onder anderen de Griekse premier Antonis Samaras.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Italië in economische afgrond'

Italië is in een economische afgrond gevallen. Dat verklaarde de Italiaanse werkgeversvereniging Confindustria donderdag.

,,We zijn niet in oorlog, maar de economische schade die tot nu toe is aangericht staat gelijk aan een conflict. De meest vitale onderdelen van het Italiaanse systeem zijn getroffen: fabrieken en jonge generaties'', zei Luca Paolazzi, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Confindustria.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Nieuwe Griekse parlement geïnstalleerd

Het nieuwe Griekse parlement is donderdag geïnstalleerd. De Grieken kozen op 17 juni voor de tweede keer in korte tijd, nadat de eerdere verkiezingen geen regering hadden opgeleverd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Waarom Duitsland niet snel zal plooien…

Voor de meeste marktwaarnemers blijft het tasten in het duister: zullen de Duitsers eindelijk toegevingen doen in het Europese verhaal, of blijven we rond de pot draaien?

Wie echter het plaatje vanuit het Duits perspectief bekijkt, zal merken dat Duitsland niet snel geneigd zal zijn om grote toegevingen te doen. Het gaat de grootmacht op vele fronten voor de wind!