Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 43951 tot 43955
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

'Erop of eronder voor Europa'

Europa staat op een beslissend moment voor zijn toekomst. Dat zei de Griekse ex-premier George Papandreou zondag tegen de Britse televisiezender BBC.

,,Het is erop of eronder voor Europa'', zei Papandreou op de dag dat zijn door de schuldencrisis geplaagde landgenoten opnieuw naar de stembus gaan. ,,We moeten alle nationalistische retoriek over wie de schuld heeft achter ons laten. We moeten samenwerken en onze krachten bundelen.''

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Kazachstan verruilt euro voor goud

Uit een bericht van Mineweb blijkt dat de centrale bank van Kazachstan de goudreserves wil gaan ophogen tot 20% van het totaal. Momenteel bestaat 14% tot 15% van de totale reserve uit goud. Dat liet Bisengali Tadzhiyakov, de directeur van de centrale bank aan Reuters weten.

Volgens Tadzhiyakov zal  de centrale bank in 2012 zo’n 24,5 ton goud van locale producenten kopen. Het bedrijf Kazzinc corporation zal 20 ton goud aan de centrale bank van Kazachstan verkopen  en de andere 4,5 ton zal van het mijnbedrijf Kazakhmys worden gekocht. Grigory Marchenko, een gouverneur van de Kazachstaanse centrale bank liet journalisten weten dat de centrale bank inmiddels meer dan 100 ton goud in bezit heeft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

'Uiteenvallen eurozone kan wereldwijde crisis veroorzaken'

AMSTERDAM - De scheidend directeur van de Wereldbank, Robert Zoellick, waarschuwt voor wereldwijde gevolgen als Europa zijn zaken niet op orde krijgt. Hij raadt ontwikkelingslanden aan om zich voor te bereiden op het uiteenvallen van de eurozone.

Dat zegt Zoellick zaterdag in de Britse krant The Observer in aanloop naar de G20 en de parlementsverkiezingen in Griekenland. “Europa kan wel doormodderen, maar de risico’s nemen toe”, zegt Zoellick.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

'Fransen zien 120 miljard euro voor groei'

Frankrijk wil dat de EU 120 miljard euro uittrekt voor de stimulering van de economische groei, maar heeft de strijd om de snelle invoering van euro-obligaties opgegeven.

Dat blijkt volgens de Franse zondagskrant Journal du Dimanche uit voorstellen die Frankrijk doet voor de Europese top van eind juni.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Duizenden betogers voor hoofdkantoor Bankia in Madrid

Een ontmoeting tussen een betoogster en een ME'er, gisteren voor het hoofdkantoor van Bankia in Madrid.

Duizenden Spanjaarden hebben gisteren gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van Bankia in Madrid. De bank, die door de overheid overeind moest worden gehouden, verergerde de economische crisis en maakte de behoefte aan een omvangrijk Europees steunplan groter.