Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43956 tot 43960
Bron: youtube.com
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Richard Heinberg on The End of Growth.

Richard Heinberg examines the ongoing financial crisis, explaining how and why it occurred, and what we must do to avert the worst potential outcomes. Describes what policymakers, communities, and families can do to build a new economy that operates within Earth's budget of energy and resources. Heinberg argues we can thrive during the transition if we set goals that promote human and environmental well-being, rather than continuing to pursue the now-unattainable prize of ever-expanding GDP.

Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Economische crisis: drastische ingrepen dringen zich op

De ontkenningsfase heeft een tijdje aangesleept, maar met het bijna faillissement van de VS, de aanslepende en steeds verder uitdijende financiële crisis in Europa, en nu recentelijk het downgraden van de VS-economie door S&P, kunnen we er niet langer omheen: de kapitalistische wereldeconomie is verzeild geraakt in een diepgaande en structurele crisis.

Het is meer dan alleen maar paniek of psychologie, zoals sommigen nog proberen. De beurskrant Financial Times windt er geen doekjes om: ‘De VS-economie strompelt slaperig rond alsof ze gebeten is door een zombie. Van de landen van de eurozone wordt het levensbloed een voor een leeggezogen door handige en genadeloze vampiers.’ [1]

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Zulauf: euro klapt, chaos volgt en kredietmarkten worden genationaliseerd

Zin in doemdenken? Lees dan vooral wat de Zwitserse hedgefund manager Felix Zulauf te zeggen heeft. Hij verwacht dat de euro de tweede helft van dit jaar klapt. De wereld komt daardoor in een financiële en economische chaos terecht met als gevolg dat de kredietmarkten worden genationaliseerd.

Dit stelt Zulauf in Barron’s (registreren) in de jaarlijkse “Barron’s roundtable”, een economenpanel van het Amerikaanse zakenblad. “Het is een gevaarlijk cocktail. De enorme  schuldenberg wordt nog eens versterkt door de gigantische over-the-counter derivatenmarkt. In de afgelopen tien jaar is die derivatenmarkt wereldwijd gegroeid van $100 biljoen naar bijna $800 biljoen”, zegt Zulauf oprichter en de baas van  Zulauf AM. Hij verwacht daarnaast dat in 2013 de Chinese vastgoedbubbel uiteen spat.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

EU valt uiteen

De ontrafeling van de EU kan al snel plaats vinden. Het is gewoon een kwestie, welk land het eerst de Euro verlaat, Griekenland stond twee jaar op de nominatie omdat het eigenlijk reeds in 2010 failliet verklaard had moeten worden. Maar nu liggen de Spaanse banken onder vuur, als gevolg van de enorme on(t)roerend goed ramp. De banken bezitten ongeveer 70% van het onverkochte onroerend goed, waarvan meer dan 50% niet eens is afgebouwd. Maar op hun balansen is de waarde van dit onroerend goed nauwelijks verlaagd, althans niet afgewaardeerd op basis van de werkelijke marktwaarde, die feitelijk meer dan 50% lager ligt. Als de banken dat zouden doen, zoals ze moesten doen, zijn bijna alle Spaanse banken failliet.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Professor Economie: ESM zal crash Europa alleen maar erger maken

ESM geeft Zuid Europese landen mogelijkheid om zonder sancties op kosten van Duitsland en Nederland nog meer schulden te maken - Belgische bank Dexia heeft nog eens € 90 miljard nodig

Volgens de Duitse professor economie Bernd Lucke, werkzaam aan de Universiteit van Hamburg, zal het ESM reddingsfonds precies het tegenovergestelde doen als beoogd, namelijk een grote en ernstige crash in Europa veroorzaken. Het ESM bevat namelijk enkel 'suikerbrood' voor de Zuid Europese landen in de vorm van de permanente financiering van hun veel te hoge uitgaven en schulden door met name Duitsland en Nederland. Van een stok achter de deur in de vorm van een mogelijk staatsbankroet voor landen die zich niet aan de afspraken houden is echter (weer) geen sprake. De scheidende voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) is de eerste hoge Nederlandse official die het nu openlijk toegeeft: 'Nederland zal offers moeten brengen voor Europa'. Offers, die de welvaart van u en uw (klein)kinderen fors en blijvend zullen verminderen.

[...]