Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 43961 tot 43965
Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

ECB-directeur Draghi eist actie eurolanden in bankencrisis

Draghi, derde van rechts terwijl hij vanochtend in Brussel aankwam, vindt dat de EU haar banken meer moet dwingen tot het op orde brengen van hun boekhouding.

De Europese leiders moeten de eurocrisis en bijbehorende maatregelen snel op orde hebben, zegt ECB-directeur Mario Draghi. Hij stelt dat de Europese Centrale Bank niet de gaten kan vullen die vallen door het gebrek aan daadkracht van de politici.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Vier landen aan EU-infuus

Spanje wordt het vierde land dat een beroep moet doen op Europese financiële steun. Ierland, Griekenland en Portugal deden dat al eerder. Spanje heeft de hulp nodig om zijn banken, die zwaar getroffen zijn door een diepe vastgoedcrisis, overeind te houden.

GRIEKENLAND: Raakt eind 2009 in problemen als blijkt dat het land jarenlang niet eerlijk is geweest over zijn staatsschuld en begrotingstekort. De eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schieten te hulp met een pakket leningen ter waarde van 110 miljard euro. De Grieken beloven in ruil daarvoor hard te snijden in de uitgaven. Binnen een jaar is echter duidelijk dat meer hulp nodig is. Het restant van het nog niet helemaal uitbetaalde eerste pakket wordt voorjaar 2012 vervangen door een tweede, ter waarde van 130 miljard euro. De Griekse bezuinigingen staan intussen echter op losse schroeven doordat de politieke steun ver is afgebrokkeld. Op 17 juni zijn er verkiezingen, waarbij de keuze van het Griekse volk bepaalt of de hervormingen en daarmee de financiële steun uit Europa doorgaan. In totaal staat de teller op 240 miljard euro aan steun uit Europa.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Spanje vraagt noodhulp voor banken

Spanje vraagt noodhulp van de andere eurolanden om zijn noodlijdende banken uit de brand te helpen. Dat bevestigde de minister van Economische Zaken, Luis de Guindos. Hij noemde geen bedrag.

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden hadden zaterdag vergaderd over de steunmaatregelen. Daarbij kwam naar buiten dat de landen bereid waren maximaal 100 miljard uit te trekken voor Spanje.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Overleg over noodhulp Spanje afgelopen

Het telefonisch overleg van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden is zaterdag na ruim 2 uur afgelopen. Om half 8 geeft de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos een persconferentie. Dat meldde zijn ministerie.

De ministers spraken over noodhulp aan de Spaanse banken, die in zwaar weer zitten. Volgens sommige bronnen zouden de eurolanden tot 100 miljard euro beschikbaar willen stellen om Spanje uit de brand te helpen. De regering zelf krijgt waarschijnlijk geen geld. Daardoor zou Spanje niet hoeven te bezuinigen zoals Griekenland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

'Maximaal 100 miljard euro voor Spanje'

De eurolanden zijn bereid maximaal 100 miljard euro beschikbaar te stellen voor Spanje. Dat hebben meerdere bronnen rond het crisisoverleg zaterdag laten weten.

De ministers van Financiën van de 17 landen in de eurozone, waaronder Nederland, overleggen zaterdag vanaf 16 uur telefonisch over Spanje.