Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43961 tot 43965
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Duitsland komt Griekenland tegemoet

Wat Duitsland betreft, kan nog een keer met de Grieken gepraat worden over de opgelegde bezuinigingen. 

Die onderhandelingen kunnen alleen gaan over tijdelijk uitstel; er zijn geen ''substantiële wijzigingen'' mogelijk in het hervormingsprogramma.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

'EU werkt aan eurobonds-light'

Belangrijke vertegenwoordigers van de Europese Unie en de Europese Centrale Bank (ECB) werken aan een light-versie van de omstreden eurobonds, eurobills genaamd.

Het idee is dat ieder land tot een bepaald afgesproken percentage van zijn economie kan financieren met behulp van eurobills. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt een jaar later van de handel uitgesloten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Spanning op beurzen stijgt

De spanning op de wereldwijde aandelenbeurzen zal de komende week waarschijnlijk tot nieuwe hoogtes stijgen. Daarbij is de uitslag van de Griekse parlementsverkiezingen, die zondag worden gehouden, bepalend.

Het is volgens veel economen en politici het uur U voor de euro. Als de extreemlinkse partij Syriza de meerderheid van de stemmen krijgt, is de kans groot dat Griekenland de eurozone verlaat. Dat zou een enorme financiële chaos teweeg kunnen brengen en volgens sommigen zelfs het einde van de euro betekenen.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Goldman: QE3 volgende week

We expect the Federal Open Market Committee (FOMC) to ease monetary policy at next week’s scheduled meeting.  Our baseline is a new asset purchase program that involves an expansion of the balance sheet, but an extension of Operation Twist and/or a further lengthening of the short-term interest rate guidance in the FOMC statement beyond the current “late 2014” formulation are also possible.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 17 juni 2012

Wereldbank: Europa doet te weinig, te laat

De Europese leiders doen steeds te weinig en handelen te laat om de schuldencrisis in de regio op te lossen. Dat zei Wereldbank-topman Robert Zoellick zondag tegen het Duitse blad Der Spiegel.

,,Europese politici handelen altijd een dag te laat en beloven een euro te weinig. Als het nijpend wordt, komen ze pas met meer geld over de boeg'', zei de vertrekkende Wereldbank-leider. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) is niet vrij van blaam, volgens Zoellick. Terwijl de ECB met zijn liquiditeitsacties tijd heeft gekocht voor de Europese leiders, heeft het weinig gedaan om de structurele problemen van de eurozone op te lossen.