Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43966 tot 43970
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Overleg over noodhulp Spanje afgelopen

Het telefonisch overleg van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden is zaterdag na ruim 2 uur afgelopen. Om half 8 geeft de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos een persconferentie. Dat meldde zijn ministerie.

De ministers spraken over noodhulp aan de Spaanse banken, die in zwaar weer zitten. Volgens sommige bronnen zouden de eurolanden tot 100 miljard euro beschikbaar willen stellen om Spanje uit de brand te helpen. De regering zelf krijgt waarschijnlijk geen geld. Daardoor zou Spanje niet hoeven te bezuinigen zoals Griekenland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

'Maximaal 100 miljard euro voor Spanje'

De eurolanden zijn bereid maximaal 100 miljard euro beschikbaar te stellen voor Spanje. Dat hebben meerdere bronnen rond het crisisoverleg zaterdag laten weten.

De ministers van Financiën van de 17 landen in de eurozone, waaronder Nederland, overleggen zaterdag vanaf 16 uur telefonisch over Spanje.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

'Noodsituatie Italië nog niet voorbij'

De Italiaanse centralebankpresident Iganzio Visco benadrukt dat voor Italië de noodsituatie waar het land vorig jaar in terecht kwam nog niet voorbij is. Politici moeten blijven hervormen, aldus Visco.

“Het bereiken en behouden van fiscale verantwoordelijkheid is essentieel, zelfs als dat moeilijkheden op de korte termijn betekent”, verklaart de gouverneur zaterdag, zo meldt persbureau Reuters.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Alleen verdere prijsdaling kan woningmarkt nog vlottrekken

De vraag is niet óf maar hoe de bubble van de huizenprijzen gaat leeglopen, betoogt Gerhard Hormann. Dat is geen aangenaam vooruitzicht, maar op de lange termijn wel de enige oplossing.

De euforie rondom het lente-akkoord heb ik vanaf het eerste begin niet zo goed begrepen. Inmiddels zijn zo'n beetje alle belangrijke beslissingen en pijnlijke ingrepen van de Kunduz-coalitie verschoven tot na de verkiezingen - wanneer er waarschijnlijk toch geen meerderheid meer voor te vinden is - maar zelfs als compromis om Brussel tevreden te stellen schoot het schromelijk tekort.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Duitsland raadt Spanje noodhulp aan

Duitsland raadt Spanje aan gebruik te maken van de Europese noodhulp. ,,Als Spanje zich overweldigd voelt door zijn financiële behoefte, moet het de middelen gebruiken die daarvoor in het leven zijn geroepen'', zegt de president van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, in een interview met de krant Welt am Sonntag.