Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43966 tot 43970
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Boodschap Bundesbank aan Zuid Europa: Wij laten ons niet afpersen

Gerucht: Euro is onofficieel ingestort, Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland, Italië, Frankrijk en België zijn blut - 'Euro illusie duurt nog 4 tot 6 maanden'

Hopelijk gaat de gehate Europese eenheidsmunt eerder in vlammen op dan onze complete welvaart en samenleving als gevolg van de verwoestende besluiten die in Brussel, Den Haag en andere eurohoofdsteden (zullen) worden gemaakt.

In eigen land verkeren de politici in Den Haag -met uitzondering van die van de SP en PVV- nog altijd in tralala stemming wat betreft het 'solidair' zijn met de eurozone, maar in Duitsland beginnen steeds meer hoge officials de schellen van de ogen te vallen. Het hoofd van de Duitse (centrale) Bundesbank, Jens Weidmann, heeft zich in een interview aan verschillende Zuid Europese kranten rechtstreeks tot de schuldenlanden gewend en duidelijk gemaakt dat Duitsland zich niet door hen laat afpersen. Mocht de nieuwe Griekse regering zich niet aan de gemaakte afspraken houden, dan stoppen de Duitsers hun financiële hulp aan het land, ongeacht de gevolgen voor de rest van de eurozone.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Gevangen tussen twee nachtmerries: kan Merkel de euro nog redden?

De hyperinflatie van de jaren ’20 ligt bij vele Duitsers nog vers in het geheugen, terwijl de ‘Keynesiaanse stimulus’ van de jaren ’30 wordt vergeten: leert Duitsland de verkeerde lessen uit het verleden?, vraagt The Economist zich af.

Merkel’s hardnekkige focus op bezuinigingen is een direct gevolg van de les die de Duitsers trokken uit de postzegels van tien miljard mark uit 1923. Economische losbandigheid had tot financiële chaos geleid, wat politiek extremisme en uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Japans pensioenfonds zet eerste stappen in goudmarkt

In Nederland zag de Vereenigde Glasfabrieken het licht al eerder, maar nu zijn ook de Japanse pensioenfondsen overstag. Okayama Metal & Machinery is het eerste pensioenfonds in Japan dat de goudmarkt betreedt. Het fonds wil als eerste stap $500 miljoen in goud ETFs beleggen, met als doel soevereine risico’s te vermijden. Oftewel, goud is een veilige haven tegen de risico’s van ongedekte papieren valuta.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag kijken we verder naar de crisis in Europa en wat de kostprijs is voor ons land. Daarna kom ik nog even terug op onze pensioenen en ten slotte nemen we IJsland als voorbeeld over hoe je best een financiële crisis aanpakt.

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Italianen betogen voor meer banen

Vele tienduizenden werknemers hebben zaterdag in Rome betoogd voor economische groei, meer banen en een socialere verdeling van de belastingdruk. De demonstranten eisten van de regering-Monti ook een einde aan het tijdperk van belastingontduiking.