Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 43966 tot 43970
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

S&P: aanpassing hypotheekrenteaftrek doet huizenprijzen dalen

Standard & Poor's (S&P) verwacht dat de Nederlandse huizenprijzen in de nabije toekomst zullen blijven dalen, mede als gevolg van maatregelen om de hypotheekrenteaftrek geleidelijk af te schaffen.

"We verwachten dat Nederlandse huizenprijzen gestaag verder zullen zakken in de komende 12 tot 18 maanden", aldus de kredietbeoordelaar donderdag in een persbericht. Naast de wijzigingen in de aftrekbaarheid van betaalde hypotheekrente, wijst S&P op het moeilijke economische klimaat, in Nederland en in de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Economisch vertrouwen in eurozone neemt af

Het vertrouwen van consumenten en producenten in de economie van de eurozone is in juni voor de derde achtereenvolgende maand gedaald. Dat meldde de Europese Commissie donderdag.

De onderzoekers van de commissie zagen het vertrouwen afnemen bij consumenten en bij producenten in de industrie en de dienstensectoren. De index waarmee de commissie het vertrouwen meet, daalde daardoor van 90,5 naar 89,9. Dat is de laagste stand sinds eind 2009.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

MARKET COMMENT: AEX -0,7%, na macro-data Duitsland

De AEX noteert omstreeks 10.30 in het rood, waarbij met name de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers uit Duitsland over juni volgens handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital de trigger was. Aangepast voor seizoensinvloeden steeg het aantal werklozen ten opzichte van een maand eerder met 7.000. "Dit cijfer was hoger dan verwacht", aldus de handelaar. Daarnaast overheerst volgens Jurgens nervositeit in aanloop naar de tweedaagse EU-top in Brussel en is sprake van zeer weinig omzet, waar de markt volatiel door wordt. De AEX noteert omstreeks 10.30 uur 0,7% lager, de Midkap verliest 0,8% en de Smallcap noteert 0,1% hoger. (PBU)

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

S&P: Huizenprijzen dalen verder

De huizenprijzen in Nederland zullen de komende 12 tot 18 maanden geleidelijk verder dalen. Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's donderdag in een rapport. De Nederlandse bankensector zal de verdere verslechtering van de woningmarkt echter wel aankunnen, verwacht S&P.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

BIS legt zere plek Europa bloot

Eigenlijk wisten we het allemaal al lang: centrale banken kunnen economie├źn niet echt aan de praat krijgen, laat staan een schuldencrisis oplossen. En door de markten en overheden te helpen met goedkoop geld worden de problemen niet opgelost, maar vooruitgeschoven. Structurele verbeteringen blijven zo achterwege, waardoor het van kwaad tot erger wordt.

De Europese economie krimpt inmiddels en het tempo waarin lijkt te versnellen. Schulden gaan zo nog zwaarder drukken. Circa 20 procent van de bezittingen van Europese banken is in onderpand van de ECB, wat banken kwetsbaar maakt voor margin calls en schokken.