Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 43971 tot 43975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Goud wordt de top performer in 2012

UBS hield weer eens een peiling bij de 80 belangrijkste financiële instellingen ter wereld, en opvallend genoeg bleek dat goud volgens de experts de beste performer in 2012 zal worden.

Het moet gezegd, goud gaat nek-aan-nek aan de leiding met obligaties uit groeimarkten. Opvallend genoeg moeten diezelfde beleggers niet veel weten van olie en inflatie-gelinkte obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Spanje met 7 procent het Greekend in

Hoe je het ook draait of keert, het echte probleem voor Europa is niet de uitkomst van de Griekse verkiezingen aanstaande zondag, maar de record rente van 7 procent in Spanje.

De Spanjaarden betalen zich blauw bij iedere hernieuwing van de schulden en dat kan het land niet veel langer meer dragen. Draghi, Bernanke, … iemand zal moeten ingrijpen, of de Europese droom valt aan diggelen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

'Macht Moody's moet worden beperkt'

De macht van kredietbeoordelaars als Moody's, Fitch en Standard and Poor's is te groot en moet worden beperkt. Dat heeft Steven Maijoor, voorzitter van de Europese financiële autoriteit ESMA, donderdag gezegd in het televisieprogramma EenVandaag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Grieks exit verdeelt economen

Vooraanstaande Nederlandse economen staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de vraag wat de gevolgen zijn van een vertrek van Griekenland uit de euro.

Volgens hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger (universiteit van Tilburg) is zowel Europa als Griekenland klaar voor een Griekse exit. Zijn collega Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering bij dezelfde universiteit, denkt echter dat Europa de risico's hiervan onderschat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Wall Street begint hoger

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geopend. Beleggers lijken voorafgaand aan de Griekse verkiezingen van zondag steeds meer in te zetten op steunmaatregelen van de centrale banken. Tegenvallende industriecijfers zorgden daarbij voor enige terughoudendheid.