Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 43971 tot 43975
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Nikkei sluit opnieuw met winst

De Japanse beurs is donderdag voor de tweede achtereenvolgende dag met winst gesloten. Koopjesjagers zetten de koersen over een breed front hoger.

De toonaangevende Nikkei-index eindigde met een winst van 1,7 procent op 8874,11 punten. Daarmee was de stemming aanzienlijk positiever dan op andere beurzen in het Verre Oosten. In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel op een plus van 0,1 procent, evenals de All Ordinaries in Sydney. De beurs in Seoul won eveneens 0,1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Beurzen openen vlak in afwachting EU-top'

De Europese beurzen gaan donderdag naar verwachting vlak van start. In afwachting van de EU-top wordt er nauwelijks nog gehandeld.

,,Iedereen wacht af wat er uit de EU-top komt'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ,,Het zal een zeer dunne handel zijn, het volume is zeer beperkt. Iedereen wacht op Brussel vandaag en morgen.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Europese leiders bijeen voor top

De regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-landen zijn donderdag en vrijdag bijeen in Brussel voor overleg. Op de agenda staan de aanhoudende Europese schuldencrisis en de toekomst van de eurozone en de Europese Unie.

Vanaf 14 uur komen de leiders aan om een uur later aan hun overleg te beginnen. Als eerste staat de Europese meerjarenbegroting op de rol. De leiders zijn beperkt in hun spreektijd, zo staat expliciet in de uitnodigingsbrief van EU-president Herman Van Rompuy.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger

Wall Street is woensdag hoger gesloten, met name vanwege positieve cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en sterke stijgingen in de energiesector, die profiteerde van een aantrekkende olieprijs.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% hoger op 12.627,01 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,9% tot 1.331,85 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,7% won tot 2.875,32 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Olieprijs sluit hoger

De olieprijs is woensdag weer gestegen tot boven de $80, het hoogste niveau in een week, nadat uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de olievoorraden in de VS vorige week zijn gedaald bij een hogere vraag.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,1% hoger op $80,21, het hoogste niveau sinds 20 juni.