Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 43981 tot 43985
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Gevangen tussen twee nachtmerries: kan Merkel de euro nog redden?

De hyperinflatie van de jaren ’20 ligt bij vele Duitsers nog vers in het geheugen, terwijl de ‘Keynesiaanse stimulus’ van de jaren ’30 wordt vergeten: leert Duitsland de verkeerde lessen uit het verleden?, vraagt The Economist zich af.

Merkel’s hardnekkige focus op bezuinigingen is een direct gevolg van de les die de Duitsers trokken uit de postzegels van tien miljard mark uit 1923. Economische losbandigheid had tot financiële chaos geleid, wat politiek extremisme en uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Japans pensioenfonds zet eerste stappen in goudmarkt

In Nederland zag de Vereenigde Glasfabrieken het licht al eerder, maar nu zijn ook de Japanse pensioenfondsen overstag. Okayama Metal & Machinery is het eerste pensioenfonds in Japan dat de goudmarkt betreedt. Het fonds wil als eerste stap $500 miljoen in goud ETFs beleggen, met als doel soevereine risico’s te vermijden. Oftewel, goud is een veilige haven tegen de risico’s van ongedekte papieren valuta.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag kijken we verder naar de crisis in Europa en wat de kostprijs is voor ons land. Daarna kom ik nog even terug op onze pensioenen en ten slotte nemen we IJsland als voorbeeld over hoe je best een financiële crisis aanpakt.

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Italianen betogen voor meer banen

Vele tienduizenden werknemers hebben zaterdag in Rome betoogd voor economische groei, meer banen en een socialere verdeling van de belastingdruk. De demonstranten eisten van de regering-Monti ook een einde aan het tijdperk van belastingontduiking.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Ontwikkelingen in de goudmarkt...

Van harte gefeciliteerd! U hebt afgelopen weekend een 'heldendaad' verricht. U hebt meegedaan aan de redding van de Spaanse bankensector. Kosten 100 miljard euro. De eurozone heeft in totaal 332 miljoen inwoners en dus hebt u 301 euro bijgedragen.

Hebt u thuis een partner en nog een stuk of drie kinderen, dan heeft uw gezin 1505 euro bijgedragen. Het is een beetje een 'kort door de bocht berekening', maar hier komt het wel op neer.

Uiteraard waren de trotse ministers er dit weekend als de kippen bij om u op het hart te drukken dat we dit geld slechts hebben geléénd aan de Spaanse banken. En dat we het uiteraard terug gaan krijgen. Met rente!

Hoe ze dit soort beslissingen even op een zaterdagnamiddag met 17 ministers onderling durven nemen, is mij een raadsel. Vooral na al het geld dat we aan de Grieken hebben geleend en wat we in geen duizend jaar terug gaan krijgen.

[...]