Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43981 tot 43985
Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Zwitserse centrale bank koopt 5,5 miljoen euro per minuut

De Zwitserse centrale bank heeft in de maand mei forse hoeveelheden euro’s gekocht om de Zwitserse frank boven de 1,20 te houden. De bank kocht voor circa 57 miljard frank aan euro’s (€ 47,5 miljard). Aangezien de aankopen voornamelijk werden gedaan tijdens de Europese handelsuren komt dit  neer op circa €5,5 miljoen euro per minuut.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

ECB: Spanje moet snel handelen om markten gerust te stellen

De Spaanse overheid moet snel handelen om een beslissing te nemen hoe de noodlijdende banken in het land te helpen, verklaart de vice-president van de Europese Centrale Bank (ECB) Vitor Constancio vrijdag tegen verslaggevers.

Volgens Constancio is Spanje in gesprek met de Europese Unie over hoe de bankensector in het land te redden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager door uitblijven QE3

De Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies gesloten, waarbij de beurs van kiet af aan al in de min noteerde in navolging van Azie, waar de beurzen terrein verloren naar aanleiding van het uitblijven van hints van Fed-voorzitter Ben Bernanke op een derde ronde monetaire stimuleringsmaatregelen een dag eerder.

De AEX-index sloot vrijdag 0,4% lager op 291,73 punten, de Midkap won 0,3% op 498,79 punten en de Smallcap eindigde vlak op 381,73 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

'Nederlander moet zelf zijn pensioen gaan regelen'

Werknemers kunnen niet meer achteroverleunen en verwachten dat het wel goed komt met hun pensioen. Dat zegt pensioendeskundige Emilie Schols in het programma Over Geld Gesproken.

Volgens Schols denken veel mensen nog steeds dat het wel goed komt met hun pensioen, omdat het pensioenstelsel in Nederland 'het beste van de wereld' is. Daar moeten we vanaf, volgens Schols. “Vroeger was de houding: ‘Wij zorgen voor u’. Nu moet de houding worden: 'Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid.'"

Bron: pensioenweblog.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Wetsvoorstel verhoging AOW- en pensioenleeftijd

Afgelopen week is het wetsvoorstel voor verhoging van de AOW- en de pensioenleeftijd ingediend bij de Tweede Kamer. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste maatregelen.