Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 43986 tot 43990
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Japans pensioenfonds zet eerste stappen in goudmarkt

In Nederland zag de Vereenigde Glasfabrieken het licht al eerder, maar nu zijn ook de Japanse pensioenfondsen overstag. Okayama Metal & Machinery is het eerste pensioenfonds in Japan dat de goudmarkt betreedt. Het fonds wil als eerste stap $500 miljoen in goud ETFs beleggen, met als doel soevereine risico’s te vermijden. Oftewel, goud is een veilige haven tegen de risico’s van ongedekte papieren valuta.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag kijken we verder naar de crisis in Europa en wat de kostprijs is voor ons land. Daarna kom ik nog even terug op onze pensioenen en ten slotte nemen we IJsland als voorbeeld over hoe je best een financiële crisis aanpakt.

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Italianen betogen voor meer banen

Vele tienduizenden werknemers hebben zaterdag in Rome betoogd voor economische groei, meer banen en een socialere verdeling van de belastingdruk. De demonstranten eisten van de regering-Monti ook een einde aan het tijdperk van belastingontduiking.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

Ontwikkelingen in de goudmarkt...

Van harte gefeciliteerd! U hebt afgelopen weekend een 'heldendaad' verricht. U hebt meegedaan aan de redding van de Spaanse bankensector. Kosten 100 miljard euro. De eurozone heeft in totaal 332 miljoen inwoners en dus hebt u 301 euro bijgedragen.

Hebt u thuis een partner en nog een stuk of drie kinderen, dan heeft uw gezin 1505 euro bijgedragen. Het is een beetje een 'kort door de bocht berekening', maar hier komt het wel op neer.

Uiteraard waren de trotse ministers er dit weekend als de kippen bij om u op het hart te drukken dat we dit geld slechts hebben geléénd aan de Spaanse banken. En dat we het uiteraard terug gaan krijgen. Met rente!

Hoe ze dit soort beslissingen even op een zaterdagnamiddag met 17 ministers onderling durven nemen, is mij een raadsel. Vooral na al het geld dat we aan de Grieken hebben geleend en wat we in geen duizend jaar terug gaan krijgen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

S&P verwacht verdere prijsdaling van 25% in Spaans vastgoed

Kredietbeoordelaar S&P verwacht dat de huizenprijzen in Spanje nog wel met 25% kunnen dalen. Door de slechte vooruitzichten voor de Spaanse economie en de grote voorraad onverkochte woningen zal de prijs nog tenminste vier jaar onder druk blijven staan. De zwakke positie van de Spaanse banken en de stijgende werkloosheid hebben ook impact op de vraag naar en de financiering van vastgoed.

[...]