Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 43991 tot 43995
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Ik heb nooit begrepen waarom het in de jaren dertig zo mis kon gaan, maar nu snap ik het

"Ik heb nooit begrepen waarom het in de jaren dertig zo  mis kon gaan, maar nu snap ik het", schrijft Martin Wolf in de Financial Times in een krachtige analyse. "Je hebt de volgende ingrediënten nodig. Kwetsbare economieën, een rigide monetaire aanpak, een verhit debat - zonder conclusie - over wat moet worden gedaan, een diep geloof dat lijden nodig is en oké, kortzichtige politici, onvermogen om samen te werken, en de neiging te laat te reageren."

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger door zorgen over Spanje

Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten waarbij beleggers zich afwachtend tonen naar aanleiding van geruchten dat de Europese ministers van financien komend weekend telefonisch zullen overleggen over de situatie in Spanje.

De zorgen rondom het Zuid-Europese land bewogen investeerders er vrijdag toe weinig risico te nemen en zich dus te wenden tot de beleggingen in de als veilig beschouwde bunds. Eerder verklaarde de Spaanse overheid al dat het geen beslissing neemt over een eventuele vraag voor financiele steun voordat het Internationaal Monetair Fonds en externe adviesbureaus hun bevindingen over de kapitaalbehoeften voor Spanje bekendmaken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

ECB: snelle actie nodig voor Spaanse banken

Vice-president Vitor Constancio van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft vrijdag opgeroepen tot snelle actie om Spaanse banken te herkapitaliseren. ,,Spaanse banken hebben herkapitalisatie nodig, een oplossing hiervoor moet snel komen om de markten te kalmeren'', zei Constancio vrijdag.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Zwitserse centrale bank koopt 5,5 miljoen euro per minuut

De Zwitserse centrale bank heeft in de maand mei forse hoeveelheden euro’s gekocht om de Zwitserse frank boven de 1,20 te houden. De bank kocht voor circa 57 miljard frank aan euro’s (€ 47,5 miljard). Aangezien de aankopen voornamelijk werden gedaan tijdens de Europese handelsuren komt dit  neer op circa €5,5 miljoen euro per minuut.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

ECB: Spanje moet snel handelen om markten gerust te stellen

De Spaanse overheid moet snel handelen om een beslissing te nemen hoe de noodlijdende banken in het land te helpen, verklaart de vice-president van de Europese Centrale Bank (ECB) Vitor Constancio vrijdag tegen verslaggevers.

Volgens Constancio is Spanje in gesprek met de Europese Unie over hoe de bankensector in het land te redden.