Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 43996 tot 44000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Kunnen financiële aandelen nóg zakken?

Het antwoord is: JA. Onderstaande grafiek van Zerohedge laat zien dat de gemiddelde CDS op de 30 grootste Amerikaanse financials een correctie van nog eens 60 % incalculeert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Europese economische groei crasht

In het verleden dankte Europa zijn groei aan zijn binnenlandse vraag, zowel in Duitsland als in de rest van Europa. Deze groei ging uiteraard gepaard met de groei van het goedkope krediet/geld. Door de besparingsgolf die door Europa raast, zal er van de binnenlandse vraag niet veel groei te verwachten zijn. Onderstaande grafiek laat zien hoe sterk de binnenlandse vraag terugvalt (licht blauwe staafjes).

Europa is nu meer dan ooit afhankelijk van zijn export (licht bruine staafjes). Met een meer dan waarschijnlijke groeivertraging in de 5 grootste exportgebieden, het VK, Amerika, China, Rusland en Zwitserland zal het enorm moeilijk worden om de nodige economische groei te genereren om uit deze crisis te geraken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Focus Wall Street op Spanje

De beurzen op Wall Street noteerden vrijdag halverwege de handelsdag in de plus. Speculatie dat er dit weekeinde Europese noodsteun komt voor de geplaagde Spaanse banken, duwde de koersen uit het rood.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen noteerde 0,5 procent hoger op 12.529,72 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 1322,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent, tot 2851 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

2012 het jaar van de Apocalyps.

Het eindspel is begonnen. Dat hoor je steeds vaker. Eind vorig jaar werd voorspeld dat 2012 het jaar van de Apocalyps zal zijn.

De 10 grootste schuldenstaten ter wereld dragen met elkaar een schuldenlast van 70 biljoen dollar, ofwel 300% van het bij elkaar opgetelde bruto binnenlands product van alle landen op aarde. Deze schuldenstaten (top 5 in volgorde: UK, Japan, China, Spanje, USA) zijn in de beleving bijna schurkenstaten geworden, nu blijkt dat zij aan de basis hebben gestaan van de uitgifte van een ongelooflijke 700 biljoen dollar aan derivaten, ofwel van afgeleide schuld producten.

Overal is sprake van kwetsbaar geworden economieën die aan het wankelen zijn gebracht door falende banken, idiote hulpconstructies, ongecoördineerd monetair beleid, rollebollende politici en verhit publiek debat zonder heldere conclusies. Eigenlijk gaat het maar om een ding: om wie de rekening in zijn of haar schoenen geschoven krijgt. Geen wonder dat de huidige crisis steeds vaker vergeleken wordt met die van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Ik heb nooit begrepen waarom het in de jaren dertig zo mis kon gaan, maar nu snap ik het

"Ik heb nooit begrepen waarom het in de jaren dertig zo  mis kon gaan, maar nu snap ik het", schrijft Martin Wolf in de Financial Times in een krachtige analyse. "Je hebt de volgende ingrediënten nodig. Kwetsbare economieën, een rigide monetaire aanpak, een verhit debat - zonder conclusie - over wat moet worden gedaan, een diep geloof dat lijden nodig is en oké, kortzichtige politici, onvermogen om samen te werken, en de neiging te laat te reageren."