Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43996 tot 44000
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Merkel gaat overstag: 'Europa wordt de facto een transferunie'

De Europese leiders zijn op de G20-top in Mexico tot een overeenkomst gekomen over de aanpak van de schuldencrisis. Die overeenkomst zal van de EU een de facto transferunie maken door de aankoop van overheidsobligaties via het ESM en het EFSF.

Europa gaat het geld van het Europees Stabiliteitsmechanisme (500 miljard euro) en het EFSF (200 miljard euro) gebruiken om rechtstreeks de schulden van lidstaten als Spanje en Italiƫ op te kopen op de financiƫle markten. Het Europese leiderschap hoopt zo de uit de pan rijzende rentes onder controle te krijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn woensdag lager gesloten. Hoop op extra stimulering door de Federal Reserve zorgde voor een hogere risicobereidheid onder beleggers, die daarop de veilige havens verlieten.

"We zouden significant verbaasd zijn als de Fed geen nieuwe maatregelen, in welke vorm dan ook, zal aankondigen", stelde Morgan Stanley. "Er zijn diverse inkoopprogramma's die kunnen worden aangekondigd die niet echt verrassend zouden zijn."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX +0,4% , Grieken lossen hoop deels in, nu Fed nog

De AEX sloot woensdag licht hoger op een afwachtende handelsdag die vooral gevoed werd door hoop. Een deel van die hoop werd ingelost door positief nieuws uit Griekenland waar een eurozonegezinde coalitie werd gemeld, die de nodige opluchting met zich meebracht. De Spaanse rente zakte gedurende de dag richting 6,7%.

De AEX sloot 0,4% hoger op 302,95 punten. De Midkap steeg op het slot eveneens 0,4% naar 503,08 punten. De ASX kreeg er 0,3% bij op 377,13 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Beurzen omhoog in afwachting Fed-vergadering

De Europese effectenbeurzen zijn woensdag met lichte winsten gesloten. Beleggers keken uit naar de beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank, in de hoop dat die met nieuwe maatregelen komt om de economie te stimuleren.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Keiser: We krijgen een door goud gedekte valuta

We hebben momenteel te maken met verschillende soorten crises. Een bankencrisis, een eurocrisis en schuldencrisis, maar de belangrijkste van allemaal is toch wel de valutacrisis. Volgens Max Keiser is einde van fiduciair geld in zicht en zal er mettertijd een valuta ontstaan die gedekt gaat zijn door goud.

[video]