Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44021 tot 44025
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Bank van Japan laat belangrijkste rentetarief ongewijzigd

De Japanse centrale bank, de Bank of Japan (BOJ) handhaaft het belangrijkste rentetarief tussen de 0,0% en 0,1% en laat ook het obligatie-inkoopprogramma ongemoeid op JPY70 biljoen, meldt de bank vrijdag in een persbericht.

In navolging van een tweedaagse beleidsvergadering stemde de centrale bank unaniem voor de handhaving van het huidige monetaire beleid, waardoor er vooralsnog geen nieuwe verruimingsmaatregelen genomen zullen worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1 tot 1,5 punt hoger

De AEX opent naar verwachting hoger in navolging van het hogere slot van Wall Street. De financiele markten kijken uit naar drie zaken: de Griekse parlementsverkiezingen, een eventuele, al dan niet gecoodineerde, actie van centrale banken om de economie, te stimuleren en de macrodata van vrijdag, waarvan het consumentenvertrouwen de belangrijkste is.

Koen Bender, vermogensbeheerder bij Mercurius Vermogensbeheer gaat uit van een winst van 1 punt, "vooral op basis van Wall Street. De Nederlandse markt krijgt hoe dan ook te maken met de downgrading van vijf Nederlandse banken door Moody's. Daarnaast is het wachten op het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de verkiezingsuitslag in Griekenland", aldus Bender.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

D-Day minus 2: Brussel en Londen kapituleren, Berlijn houdt stand

De EU bereidt een versoepeling van de Griekse bailout voor in de aanloop van de verkiezingen van zondag. De winnaar van de stembusslag mag rekenen op een korting op de rente en een verlengde terugbetalingstermijn. Via de Europese Investeringsbank  (EIB) komt er ook  vers EU-geld voor infrastructuurwerken in Griekenland. Dat alles indien de winnaar van de verkiezingen Antonis Samaras heet, de leider van Nea Demokratia. Of dezelfde deal aan Alexis Tsipras van Syriza wordt aangeboden is niet duidelijk. Die heeft de voorbije dagen zijn toon iets verzacht. Toch slaat zijn populistisch verhaal bij vele Grieken aan: ‘Hij gaat de afspraken die gemaakt zijn met de EU, het IMF en de vorige regering nietig verklaren. En de EU gaat daarmee akkoord,’ zei een aanhanger van Syriza na Tsipras’ slottoespraak van de verkiezingscampagne, die hij op het Omoniaplein in Athene hield.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

'Griekenland mag Europa niet chanteren'

De eurozone kan niet toestaan dat het wordt gechanteerd door een land dat dreigt met financiële besmetting. Dat stelt de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann vrijdag in een Griekse krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Nikkei eindigt vlak

De beurs in Tokio is vrijdag vlak de week uitgegaan. Beleggers bleven zeer nerveus in afwachting van de Griekse verkiezingen op zondag. Speculatie op maatregelen van de wereldwijde centrale banken om de markten te kalmeren bood daarbij enige steun. De Nikkei eindigde nagenoeg onveranderd op 8569,32 punten. De Japanse hoofdgraadmeter verloor in de afgelopen week 0,6 procent.