Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 44026 tot 44030
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Correlatie tussen aantal Spaanse werklozen en deficieten ligt voor de hand

Twee onafhankelijke consultants hebben proberen te becijferen hoe groot het deficiet in de Spaanse bancaire sector nu werkelijk is. Oliver Wyman en Roland Berger kwamen tot de conclusie dat er een tekort is van 51 tot 62 miljard Euro, naargelang de barometers die gehanteerd worden.

We wachten nu op een audit van de Spaanse staat waarna er een definitief bedrag op het gat kan geplakt worden. Maar opnieuw stelt zich steeds dezelfde vraag: hoe betrouwbaar kan de uitkomst van zo’n audit zijn? De twijfels daaromtrent blijven bestaan. We zijn al tweemaal belogen, het wantrouwen is dus groot.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Lijst met landen die dollar afzweren wordt almaar langer

De lijst met landen die de Amerikaanse dollar de rug toekeren om hun handelstransacties te betalen wordt steeds langer nu ook Chili en China een overeenkomst hebben gesloten om hun handel de volgende drie jaar te verdubbelen. De Chinese premier Wen Jiabao voegde er aan toe dat de  respectieve munten van beide landen zullen gebruikt worden om de handelstransacties te betalen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Merkel waarschuwt voor grote beloftes

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet niets in grote beloftes in de strijd tegen de aanhoudende schuldencrisis. Snelle oplossingen voor de crisis bestaan niet, benadrukte ze woensdag in het Duitse parlement.

,,Het is van het grootste belang dat we geen beloftes doen die we niet kunnen nakomen en dat we invoeren wat we hebben beloofd'', zei Merkel een dag voor het begin van de EU-top over de schuldencrisis in Brussel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

VIDEO: China neemt de wereld over!

China bereidt zich voor op de toekomst en koopt enorme hoeveelheden grondstoffen. In tegendeel van alle doemgeluiden over de Chinezen, is de Afrikaanse econome Dambisa Moyo helemaal niet zo negatief over de Aziatische grootmacht.

Ze ziet wel dat de rest van de wereld bij de pakken blijft zitten. Iedereen onderschat de enorme revolutie die China momenteel ondergaat.

Beleggers die niet mee zijn met de opkomst van China, zullen de boot in de komende jaren compleet missen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Nomura: 11 redenen waarom de goudprijs dit jaar nog omhoog zal gaan

Nu de goudprijs beduidend lager staat dan een jaar geleden en het edelmetaal veel volatiliteit toont zijn de meningen over het verdere prijsverloop verdeeld. De grootste zakenbank en broker van Japan, Nomura, zette onlangs nog eens 11 punten op een rij waarom de goudprijs in de 2e helft van dit jaar weer de weg omhoog zal vinden.