Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 44026 tot 44030
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel vanwege Spaanse downgrade

Duitse bunds noteren hoger in de ochtendhandel, in reactie op de afwaardering van Spanje door kredietbeoordelaar Fitch tot twee stappen boven de gevreesde junkstatus.

Donderdag nabeurs verlaagde Fitch Ratings de kredietwaardigheid van Spanje met drie stappen naar BBB met een negatieve outlook, waarbij de kredietbeoordelaar verwees naar de kosten van de herstructurering en herkapitalisering van de financiele sector van het perifere land.

Bron: hln.be
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Griekse klaagzang:

Meer dan 450.000 kinderen in Griekenland zijn ondervoed, schat UNICEF. Dokters en verplegers zijn al maanden niet uitbetaald en werken op vrijwillige basis verder. Het onderwijsministerie kan de leerboeken niet meer betalen, laat staan hun onderwijskrachten. De jongerenwerkloosheid tikt af op 53 procent, lonen en pensioenen kelderen met twintig procent. Toeristen blijven weg door de onheilsberichten over het Griekse bankroet en de politiek-economische impasse. De OESO voorspelt dat de Grieken zich nog tot midden volgend jaar zullen moeten beredderen op het sociale kerkhof van de recessie. Maar de broeksriem neigt voor de modale Griek nu al naar het laatste gaatje. Wij luisterden naar verhalen van ontreddering, gelatenheid, woede, wanhoop en onbegrip. Maar haast onveranderlijk kregen we er een glimlach bij.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Spanje vraagt EU om bankensteun

Spanje gaat dit weekend bij de Europese Unie om financiële steun vragen voor zijn banken. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van verschillende EU-functionarissen.

De ministers van Financiën van de eurozone bespreken het Spaanse verzoek om noodhulp morgen in een telefonische vergadering. Daarna dient Spanje een officiële aanvraag in, aldus de bronnen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Bron van alle kwaad

Een crisis zoals we die vandaag kennen … een depressie, zeg maar … kan alleen maar ontstaan door excessieve schulden.

De opbouw van die schulden zorgde jarenlang voor ogenschijnlijke welvaart maar eigenlijk deden we niets meer dan onze inkomsten uit de toekomst consumeren.

Deze overconsumptie met geld dat nog verdiend moet worden, blaast de economische groei op.

Maar op een dag komt het besef dat de schulden ondraaglijk hoog geworden zijn. Op dat moment wordt het steeds moeilijker om geld te lenen of kan het enkel tegen steeds hogere rentevoeten.

In feite moet je dan een nieuw evenwicht zoeken en gaan naar een periode van schuldafbouw.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

'Spanje vraagt dit weekeinde hulp eurogroep'

Spanje vraagt waarschijnlijk dit weekeinde al hulp voor zijn banken bij de Europese Unie aan. Dat meldden vrijdag twee bronnen binnen de EU.

De eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, houdt zaterdagochtend een telefonische conferentie om de hulpaanvraag te bespreken, aldus de bronnen.