Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 44026 tot 44030
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Frankrijk, Italië en Spanje willen Duitsland en Nederland tot bailout dwingen

Inmiddels heeft ook Frankrijk zich bij de euro-vreetvarkens gevoegd die vinden dat ze recht hebben op de miljarden uit Duitsland en Nederland, omdat we in Europa naar goed socialistisch gebruik allemaal gelijk (=allemaal even arm en blut) behoren te zijn.

Naarmate de financiële crisis in de eurozone steeds ernstiger wordt verhogen de steeds wanhopiger wordende Zuid Europese landen hun druk op Duitsland en Nederland om over de brug te komen met nieuwe, honderden miljarden euro's grote garanties. De Franse president Francois Hollande, die doodsbang is dat zijn land na Spanje en Italië aan de beurt is, wil samen met zijn Italiaanse en Spaanse collega's de Duitsers en Nederlanders dwingen alsnog akkoord te gaan met zijn eis de banken te redden via het permanente ESM noodfonds. Dat betekent dat als er meer bailouts nodig zijn -en die zullen er absoluut zeker komen- Duitsland en Nederland hiervoor de rekening krijgen gepresenteerd.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Greenspan: Euro heeft gefaald

,,Er is in Europa steeds gedacht dat de culturele verschillen tussen de lidstaten konden worden opgeheven door de creatie van een Unie en dat Grieken en Italianen zich economisch als Duitsers zouden gaan gedragen. Maar dat hebben ze vanaf het begin niet gedaan en daarna ook niet"

Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Duitsland en Frankrijk willen Europees leger

Frankrijk en Duitsland gaan investeren in gezamenlijke wapens. Ook willen ze samen met Engeland een Europese drone ontwikkelen.

Militair historicus Christ Klep: "Meer samenwerking is niet de oplossing voor defensie-bezuinigingen"

In een notitie van het Duitse Ministerie van Defensie die in handen is van persbureau Reuters staat dat Frankrijk en Duitsland willen samenwerken bij het aanschaffen van tanks, helikopters, afweergeschut en andere wapens. Samen met Engeland willen de Fransen en Duitsers zelfs een Europese drone ontwikkelen, een op afstand bestuurbaar vliegtuig, zo is te lezen in het Duitse beleidsstuk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Duitsland waarschuwt Italië: "vergeet niet om de gedane beloften te houden"

De Italianen zien met lede ogen aan wat er zich nu in de Euro-zone afspeelt. Vooral de laatste evoluties stemmen de Italianen enigszins nukkig. Spanje krijgt via een noodplan 100 miljard euro voor het rechttrekken van het bancair systeem en moet op dat geld maar 3 % rente betalen.

De Italianen draaien op van 22 % voor de rekening of 22 miljard euro. Zelf moeten ze geld opnemen aan 6 % (op tien jaar) om vervolgens een deel van dat geld aan de buren te lenen aan 3 %. Hoe lang zullen de Italianen dit nog blijven pikken? De weerstand tegen het weggooien van geld (want zo bekijken de Italianen het) groeit met de dag.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

BOEM: Griekse bankaandelen stijgen tot 20 procent

De Griekse beurs (ASE index: +6,8%) staat plots in vuur en vlam. Geruchten doen de ronde dat de nieuwste peiling zou wijzen op een overwinning van de gevestigde Griekse pro-euro partijen aanstaande zondag.

De Griekse bankaandelen gaan door het dak op de berichten, met individuele stijgingen van meer dan 20 procent!