Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 44031 tot 44035
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Democratie of een Verenigd Europa? Kies één van beide...

Als de democratische wil van de kiezers zich ooit uitspreekt tegen de dictaten van de eurocratie, zoals dat in Griekenland dreigt te gebeuren, is er niets dat het uiteenspatten van de eurozone kan beletten, tenzij tegen dan de democratie volledig opzij kan worden gezet.

Dat schrijft Daniel Gros op Project Syndicate. Gros is de directeur van het Brusselse Center for European Policy Studies en was eerder actief bij het IMF en de Europese Commissie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Zorgen wereldeconomie drukken Nikkei

Zorgen over Europa en teleurstelling over de Verenigde Staten leidden vrijdag tot flinke verliezen op de Aziatische beurzen. Handelaren waren ook bang dat de onverwachte renteverlaging in China, op donderdag, de voorbode zou zijn van tegenvallende economische cijfers die in het weekeinde bekend worden gemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Spanje raakt maar niet uit de vicieuze cirkel

Spanje weert zich als een duiveltje in een wijwatervat, maar slaagt er maar niet in om zich definitief naar een veilige(re) zone te slepen. Donderdag 7 juni plaatste het land (weliswaar dure) obligaties, ’s avonds kwam Fitch Ratings de pret bederven door de credit rating te verlagen. Geen klein beetje bovendien, de credit rating ging met drie stapjes naar omlaag. De status van junk bond is niet ver meer. Maar niet alleen Fitch houdt Spanje in de gaten, ook Moody’s en Standard & Poor’s kunnen de credit rating gaan aanpakken. Hoog tijd dat er iets gebeurt!

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

'AEX begint met verlies'

De Amsterdamse AEX-index begint vrijdag naar verwachting 1,5 tot 3 punten lager aan de handel. Dat is een reactie op de negatieve marktontwikkeling op Wall Street donderdag na de teleurstellende verklaring van Fed-voorzitter Ben Bernanke, zei handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. Bernanke gaf geen enkele hint op een nieuwe steunronde voor de economie.

Daarnaast wordt de Europese beurshandel negatief beïnvloed door de afwaardering, donderdagavond, van de staatsschuld van Spanje. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde de waardering in een klap met drie stappen van A naar BBB. Fitch berekende dat de Spaanse banken wellicht meer dan 100 miljard euro nodig hebben om de problemen op te lossen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

ECB handhaaft rente, Draghi gericht op Spanje en Griekenland

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag het belangrijkste rentetarief voor de zesde maand op rij gehandhaafd op 1,0%, waarmee de centrale bank de druk weerstaat om hulp te bieden bij de escalerende bancaire crisis in Spanje en de toenemende dreiging van een Griekse exit uit de eurozone.

De ECB zet zijn oproep voor meer politieke actie om de eurozonecrisis te bestrijden kracht bij door het belangrijke rentetarief op het uitzonderlijk lage niveau van 1% te handhaven. Dit is in lijn met verwachting van de meerderheid van de economen die geraadpleegd werden door Dow Jones Nieuwsdienst. De centrale bank houdt daarmee vast aan de lastige balans van het temmen van de hoge inflatie in de eurozone en het ondersteunen van de nog steeds zwakke economie in het valuta-blok. De verwachtingen nemen echter toe dat de centrale bank zijn rentetarief in de komende maanden zal verlagen naar een nieuw record laag niveau.