Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 44046 tot 44050
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Euro-bonds bieden geen juiste oplossing

Euro-bonds, ze hebben hun voor- en hun tegenstanders. In het kamp van de tegenstanders mag Josef Ackermann worden gerekend. De voormalige grote baas van Deutsche Bank is een radicaal tegenstander van de gezamenlijke uitgifte van obligaties door de leden van de E.U.

De schuldenlast van Duitsland zou aanzienlijk zwaarder worden en dat gaan de Duitsers niet pikken. Maar ook op wettelijk vlak stellen zich problemen, het is namelijk grondwettelijk niet zomaar voor de hand liggend dat Duitsland deelneemt aan de uitgifte van dergelijke obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

GREXIT = EURUSD @ 1.00 & VIX @ 80

Dat een exit van Griekenland uit de euro tot enorme gevolgen kan leiden, is inmiddels iedereen het over eens. Maar wat de exacte implicaties zullen zijn, daar hebben de meeste specialisten nog het gissen naar.

Daarom vatte Citi Matrix de koe bij de horens en simuleerde de mogelijke uitkomst in diverse Grexit scenario’s:

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Sri Lanka verkocht in 2011 voor bijna 40 ton aan goud

Sri Lanka heeft in 2011 39,66 metrische ton aan goud verkocht, dit maakte de minister van Internationale Monetaire Coöperatie vandaag bekend tegenover het parlement van Sri Lanka. Met de verkoop heeft het land $1.996 miljoen opgehaald. Volgens de minister worden de opbrengsten in de nationale reserve rekening gestald.  De goudreserves van Sri Lanka zijn nu goed voor ongeveer 5% van de totale buitenlandse reserves die het land bezit.

Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Europese bezuinigingen en de economische kosmos

Onlangs werd ik door studenten van de Hogeschool Rotterdam gevraagd of ik een uitgebreide column wilde schrijven over mijn visie over de Europese bezuinigingen. De column is onlangs verschenen in het blad van de studenten en hij is nu ook te lezen op deze site. Alles wat ik de afgelopen weken heb verteld over de eurocrisis komt in deze column aan het licht:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Spanje mogelijk als vierde land aan EU-infuus

Spanje dreigt het vierde land te worden dat een beroep moet doen op Europese financiële steun. Ierland, Griekenland en Portugal deden dat al eerder. Spanje heeft de hulp nodig om zijn banken, die zwaar getroffen zijn door een diepe vastgoedcrisis, overeind te houden.