Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44046 tot 44050
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is woensdag hoger gesloten. Net als in Europa en de Verenigde Staten zorgde de hoop op nieuwe steunmaatregelen van de centrale banken voor een positieve stemming. De Nikkei eindigde 1,1 procent hoger op 8752,31 punten.

Beleggers keken vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, die later op de dag naar buiten komen. Zij hopen dat de Fed een nieuwe ronde stimuleringsmaatregelen in gang zet, die op korte termijn gunstig kan zijn voor de aandelenmarkten. Vooral financiële aandelen stonden daardoor in de belangstelling.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Monti pleit voor actie tegen hoge rentes

De Europese noodfondsen moeten in staat worden gesteld obligaties van eurolanden op te kopen om een sterke stijging van de rentekosten voor die landen te voorkomen. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Monti dinsdag (plaatselijke tijd) voorgesteld bij de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

'Europese beurzen beginnen lager'

Europese beurzen openen waarschijnlijk licht lager. Na de koerswinsten van dinsdag nemen beleggers gas terug in afwachting van de beleidsvergadering van de Fed.

De G20 ziet de oplossing van de schuldencrisis in een versterking van de Europese Unie. Dat bleek dinsdag uit een ontwerp voor de slotverklaring van de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos. Daarin prijzen de G20-landen de strengere Europese begrotingsregels die eerder dit jaar in Europa werden afgesproken. De G20 steunt verder de intentie van Europa om concrete stappen te overwegen' in de richting van een gezamenlijk beleid ten aanzien van banken.

Bron: managersonline.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

`ECB doet weer steunaankopen verdere stijging Spaanse rente`

De Europese Centrale Bank zal de steunaankopen van staatsleningen waarschijnlijk hervatten zodra de Spaanse 10-jaars rente de 7,50 procent passeert. De ECB steunaankopen zullen echter slechts voor korte termijn voor opluchting zorgen en een tweede en grotere bailout van Spanje is nodig om het land op de been te houden, schrijft econoom van Alessandro Giansanti van ING in een note.  Giansanti stelt dat Spanje voor heffinancieringen van de staatsschuld en voor het begrotingstekort een financieringsbehoefte van 86 miljard euro in 2012 heeft. Om Spanje voor drie jaar te financieren zou een pakket noodleningen ter waarde van 250 miljard euro nodig hebben, rekent de econoom. 

Bron: blog.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Zorgverzekering per 2013 onbetaalbaar

Een groot deel van het maandelijks budget gaat op aan hypotheeklasten of huur en zorgkosten. Per 2013 zullen de zorgkosten nog verder gaan stijgen ten opzichte van 2012.

In de plannen voor 2013 staat een verhoging van het eigen risico van €220 naar €350. Dit is een lastenverzwaring van maar liefst €130. Dit zal voornamelijk de Nederlanders treffen die op dit moment al met moeite rond kunnen komen van het beschikbare maandelijks bedrag.