Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 4406 tot 4410
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Waarom de huidige bestuurders de problemen niet kunnen oplossen

Zou u als u een bedrijf had in de productieve sector een leidinggevende aantrekken die nooit eerder in die sector werkzaam is geweest?  Zou u dan als werkgever  iemand aanstellen als hoofd van uw bedrijf zetten  zonder enige wapenfeiten  en kennis van zaken van uw bedrijf?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Bank of Japan kiest voor lage rente

De centrale bank van Japan is nog niet klaar met experimenteren, vorige week liet de Bank of Japan weten dat het bereid is om onbeperkt staatsobligaties op te kopen om ervoor te zorgen dat de rente op een laag pitje blijft staan, zeker nu de rentes wereldwijd terug aan het stijgen zijn.

Wereldwijd zie je dat de rentes aan het stijgen zijn, dat komt door het nieuwe beleid dat president Donald Trump wilt voeren in de V.S.A. maar de hoge rentes zijn voornamelijk het gevolg van de hoge waarschijnlijkheid dat de Federal Reserve de rente in december zal verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Vooruitzichten 2017 voor Europa

Goldman Sachs richtte naast de wereldeconomie ook haar blik op de Europese economie naar volgend jaar toe. Wat kunnen we verwachten in het Europa van 2017? Uiteraard de ECB en het beleid van de overheden maar ook de invloed uit de rest van de wereld, niet in het minst de Amerikaanse president Donald Trump en de beslissingen van de Federal Reserve.

Volgens de economen van Goldman Sachs zal de economie van de eurozone dit jaar 1,6 procent groeien. Volgend jaar zou dat 1,4 procent moeten worden. De grootste economieën Frankrijk en Duitsland krijgen hetzelfde cijfer toebedeeld. Italië doet het met 0,8 procent wat slechter, Spanje heel wat beter met 2,4 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 november 2016

China en Rusland gaan voor meer vrijhandel in Azië

China en Rusland willen meer vrijhandel in Azië en de regio rond de Stille Oceaan. 

Beide landen zeiden dit in een gezamenlijke verklaring na een ontmoeting van de Russische president Vladimir Poetin en Chinese president Xi Jinping in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Daar houden Aziatische landen en overheden langs de Stille Oceaan een economische bijeenkomst. 

De roep voor vrijhandel in de rest van de regio wordt luider, terwijl de aankomende Amerikaanse president Donald Trump juist pleit voor meer handelsbarriéres.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Het verband tussen de Brexit en de overwinning van Trump

De voorspellingen van de bookmakers werden tot voor kort erg gewaardeerd door de meeste mensen. Toch is het vertrouwen in deze bookmakers de afgelopen tijd sterk afgenomen. Eerst zaten deze mensen al keihard mis met betrekking tot de voorspelling van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk. En ook tijdens de Amerikaanse verkiezingen wist de ‘outsider’ uiteindelijk met de winst aan de haal te gaan.

Op de eerste grafiek, afkomstig van Smarkets, is te zien dat de bookmakers de uren voor de uiteindelijke uitslag nog rekende op een overtuigende winning voor het ‘Remain-kamp’. Tijdens de avonduren steeg deze kans zelfs richting de 90%. Maar, we weten inmiddels dat het ‘Brexit-kamp’ er met de winst vandoor wist te gaan.