Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44051 tot 44055
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Zwitserse centrale bank blijft koppeling euro verdedigen

De Zwitserse centrale bank (SNB) heeft in haar kwartaalbericht opnieuw aangegeven dat het zal blijven interveniëren in de valutamarkt. Begin september vorig jaar besloot de SNB om een plafond in te stellen voor de waarde van de Zwitserse franc ten opzichte van de euro. De Zwitserse valuta mocht niet meer boven de 1,20 komen tegenover €1, omdat de munt dan te duur zou worden voor de exporterende bedrijven. Doordat de euro in de afgelopen maand goedkoper werd ten opzichte van de dollar moest ook de SNB in actie komen.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Nederland op weg naar een catastrofe?

Als waarschuwing. Dit wordt geen vrolijk stukje. Het gaat over Nederland en ons Nederlanders. Over onze collectieve slaap. Het gebrek aan inspiratie en actie. Ook over ons als bloggers en reageerders.  We schrijven en reageren, zijn meestal pessimistisch als het over Europa, de wereld, banken en de politiek gaat. Buiten dat schrijven en lezen, gemakkelijk vanuit onze stoel, blijven we lauw, klimmen niet op de barricaden. Met zijn allen wachten we de teloorgang van onze huidige samenleving en mogelijk die van onze kinderen, kennelijk lijdzaam af.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Hoop doet leven op Wall Street

In New York noteerden de effectenbeurzen donderdag in de plus. Hoop dat de meeste Griekse kiezers toch in de eurozone willen blijven en zondag hun stem uitbrengen op een partij die verder wil hervormen, won het van zorgen over de ontwikkelingen in Spanje.

Gezaghebbende bronnen bij de G20 meldden bovendien dat de centrale banken van economische grootmachten bereid zijn tot maatregelen om de financiële markten te ondersteunen, mocht de uitslag in Griekenland toch slecht uitpakken. Dat gaf de handel een extra steuntje in de rug.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Prijs van Natural Gas schiet omhoog na voorraadrapport

De prijs van Natural Gas schoot deze namiddag omhoog in navolging van het nieuwste rapporten inzake de voorraden in de VS.

Het blijkt namelijk dat de NG voorraden minder snel zijn toegenomen dan waar de markt eerder op gerekend had.

Ondertussen staat de prijs van Natural Gas zo’n 10 procent hoger!

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Jim Rogers: "Laat Spanje, Griekenland, ... in hemelsnaam failliet gaan"

Jim Rogers snapt er niks meer van. Waarom kunnen landen die in faling zijn niet meer in faling gaan?

Dat is in het verleden zoveel malen gebeurd en de wereld is niet opgehouden met bestaan. Dus laat de landen in problemen in hemelsnaam failliet gaan, zodat we verder kunnen, aldus Rogers.