Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 44051 tot 44055
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wat wil Merkel?

Duitsland is het land dat er het meeste baat bij heeft om de euro te redden, maar het doet daarvoor veel te weinig, schrijft Juan Luis Cebriàn op de Spaanse versie van de Huffington Post:

‘De crisis in de eurozone zet Europa voor een historische uitdaging. Mocht de eenheidsmunt verdwijnen dat is de kans groot dat het project van een politieke eenheid mee ondergaat. Zeven decennia zullen dan verloren zijn, het grootste menselijke project sinds de Tweede Wereldoorlog heeft dan gefaald. De omvang van zo’n ramp is amper te bevatten...

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Europese staatsobligaties sluiten lager

Duitse bunds sluiten donderdag lager, nadat de markt positief reageerde op de renteverlaging door de Chinese centrale bank.

De People's Bank of China (POBC) maakte rond het middaguur bekend zijn belangrijke eenjarige rentetarief te verlagen met 0,25 procentpunt in een poging groei het hervormingen van het financiele systeem te stimuleren.

De markt reageerde positief, waardoor de risicobereidheid onder beleggers een vlucht nam en bunds uit de gratie waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Ook China bereidt zich voor op potentiële Griekse exit

Wie er nog aan twijfelde dat het echt menens was met een mogelijke Griekse exit uit de Euro-zone, mag zijn laatste illusies opbergen. Zelfs de Chinezen houden nu wel degelijk rekening met een dergelijk scenario, meer bepaald wat de economische gevolgen er van betreft.

De Chinezen zijn er namelijk beducht voor dat een Grexit de wereldeconomie opnieuw in een recessie gaat duren en dat op een moment dat de Chinese economie nog in belangrijke mate afhankelijk is van de export. De bocht van export- naar consumentengerichte economie blijkt moeilijker te maken dan eerst was gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Ben Bernanke houdt het been stijf en krijgt geen staande ovatie

Applaus was vandaag niet weggelegd voor Fed-topman Ben Bernanke. Helicopter Ben deed zijn bijnaam allesbehalve eer aan, van beloftes om meer geld rond te strooien kwam niets in huis. Eigenlijk herhaalde Bernanke alleen maar het liedje dat hij al enkele maanden zingt. ‘We volgen de situatie op de voet, we weten dat ze ernstig is en we staan klaar om in te grijpen wanneer dat nodig zou zijn.’ Maar volgens Bernanke is dat moment nog niet aangebroken, nu nog niet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Ministers en bankiers: snel oplossing Spanje

Verscheidene Europese ministers en bankiers, bijeen in Denemarken op een conferentie van de internationale vereniging van banken IIF, pleitten donderdag voor een spoedige oplossing voor het dreigende kapitaaltekort van Spaanse banken. De Zweedse minister van Financiën Anders Borg sprak van een bedreiging voor de wereldeconomie waartegen snel actie moet worden ondernomen.