Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44061 tot 44065
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Amerikaanse effectenbeurzen omhoog

In New York noteerden de Amerikaanse beurzen donderdag in de plus. Hoop dat de meeste Griekse kiezers toch in de eurozone willen blijven en zondag hun stem uitbrengen op een partij die verder wil hervormen, won het van zorgen over de ontwikkelingen in Spanje.

De Dow-Jonesindex, waarin de 30 belangrijkste fondsen zijn opgenomen, noteerde in de middaghandel 1 procent hoger op 12.620,46 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,9 procent tot 1326,49 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,6 procent in de plus op 2834,87 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger door druk op Spanje

De Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, hoewel ze iets van het donderdagmiddag behaalde hoogste punt prijs hebben moeten geven.

De bunds profiteerden donderdag met name van de druk die op Spanje ligt, waarbij de woensdagavond laat bekendgemaakte verlagingen van de kredietstatus van Spanje door Moody's en Egon-Jones hebben geleid tot een vlucht naar 'veilige' beleggingen.

Bron: fok.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Poetin wil nieuwe bommenwerper

Rusland moet een nieuwe langeafstandsbommenwerper hebben en zal zich door de hoge kosten er niet van laten weerhouden er een te ontwikkelen. Dat heeft president Vladimir Poetin donderdag gezegd tegen hoge officieren.

Poetin zei dat het project een financiële en technologische uitdaging zal zijn, maar móet gebeuren. Hij noemde geen specifieke bedragen of periode waarbinnen het af moet zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

"Uiteenvallen eurozone serieuze mogelijkheid"

Het uiteenvallen van de eurozone is voor CPB-directeur Coen Teulings ,,echt een serieuze mogelijkheid''. Hij zei dat donderdag bij BNR Nieuwsradio. Hij wilde niet zeggen of hij ook verwacht dát het gebeurt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Recorddaling Spaanse huizenprijzen

Aan de diepe crisis op de Spaanse vastgoedmarkt lijkt geen einde te komen. De huizenprijzen in Spanje zijn in het eerste kwartaal met 12,6 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder, zo bleek donderdag uit cijfers van het statistiekbureau INE. Het is de scherpste daling sinds INE 5 jaar geleden gegevens over de woningmarkt bij begon te houden.

Door de neerwaartse spiraal op de vastgoedmarkt, die al sinds begin 2008 voortduurt, zijn veel Spaanse banken in problemen gekomen. Zij leden grote beleggingsverliezen en moeten nu de hand ophouden bij de overheid om hun kapitaalpositie te versterken. Madrid kan dat zelf niet financieren en vroeg afgelopen weekeinde om Europese hulp.