Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44066 tot 44070
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Spaanse rente stevig omlaag

De rente op Spaanse staatsobligaties is donderdag stevig gedaald. Beleggers putten moed uit het vooruitzicht op een reddingsplan voor de Spaanse banken en een geslaagde veiling van Spaans staatspapier eerder op de dag.

Donderdagmiddag zakte het rendement op bestaande Spaanse 10-jarige obligaties naar 6 procent. Woensdag lag deze rente nog op circa 6,3 procent. Een daling van de rente duidt op een stijging van de waarde van een obligatie en op een toename van beleggers in de betreffende staatsleningen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Spanje inmiddels grootste gevaar Europa

Spanje zelf is erg schimmig over de huidige situatie. De ene dag beweert de minister van economische zaken De Guindos dat Spanje geen problemen heeft, terwijl de volgende dag Montoro, de minister van Financiƫn, het tegenovergestelde stelt. Tegenover Reuters vertelde Montoro dat de financiƫle markten de vierde economie van de eurozone de rug toekeren.

Banken zouden volgens de minister geherkapitaliseerd moeten worden via Europese reddingsmechanismes. Het hoofd van Banco Santander, de grootste bank van Spanje, ontkent dit stellig en beweert juist dat banken zichzelf prima kunnen redden. Donderdag 7 juni wordt het land opnieuw op de proef gesteld. Spanje wil namelijk tussen de 1 en 2 miljard euro ophalen in langlopende obligaties

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wall Street blij met lagere Chinese rente

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door een onverwachte renteverlaging in China. Beleggers wachten nog op een toespraak van voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex stond kort na opening 1 procent hoger op 12.542 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 1 procent tot 1328 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,9 procent tot 2869 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Beurzen verder omhoog na rentestap China

De Europese beurzen wisten donderdagmiddag de winsten verder uit te breiden. De stemming werd daarbij gesteund door een onverwachte renteverlaging in China. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over het reddingsplan voor de Spaanse banken en een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1,3 procent hoger op 295,18 punten. De MidKap-index klom 1,2 procent tot 499,91 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tussen 1,4 en 2,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Zorgen over bankensector staan centraal in Europa

Nu de schuldencrisis omslaat in een Spaanse bankencrisis, en Spanje waarschijnlijk de steun van de eurozone zal inroepen voor de herkapitalisering van zijn banken, roepen politici en bestuurders uit de sector op tot actie om Spaanse financiele instellingen te ondersteunen en te komen met lange termijn voorstellen voor de omgang met banken "die te groot zijn om te vallen."

De Zweedse minister van financien Anders Borg roept de eurozone op onmiddellijk actie te ondernemen om de paniek in het Spaanse financiele systeem weg te nemen.