Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44071 tot 44075
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Grieken leerden een gevaarlijke les van Spanje

De winnaar van de aankomende Griekse verkiezingen zal ijveren voor een nieuw Europees reddingspakket, maar deze keer zonder enige verplichtingen, hervormingen of besparingen. Waarom zou Griekenland inleveren als Spanje dat niet hoeft te doen?

De Spaanse premier Rajoy vroeg en kreeg een bailout van 100 miljard euro, no strings attached. Dit moet als muziek geklonken hebben in de oren van de Grieken: het juk van de Duitse eis tot hervormingen en besparingen is eindelijk gebroken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Fitch verwacht verdere daling NL huizenprijzen met 7%

Fitch Ratings verwacht dat de Nederlandse huizenprijzen verder zullen dalen met ongeveer 7%, vanwege de verslechterende macro-economische situatie, aldus de kredietbeoordelaar donderdag.

Daarmee zouden de huizenprijzen 18% onder de piek van 2008 uitkomen en daarmee uitkomen rond het niveau van 2004, voegt Fitch eraan toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

'Wall Street begint vlak'

In New York openen de beurzen donderdag waarschijnlijk vlak. Beleggers blijven op hun hoede nadat de Spaanse 10-jarige rente voor het eerst sinds de invoering van de euro tot boven het kritieke niveau van 7 procent is gestegen. Ook blijven de Griekse verkiezingen boven de markt hangen.

Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt zetten de stemming eveneens onder druk. Voorbeurs werd bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten met 6000 is toegenomen tot 386.000. Economen hadden gerekend op 375.000 aanvragen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Bijna iedereen gaat er in koopkracht op achteruit

Uit de voorspellingen van het CPB blijkt dat bijna iedereen in Nederland in 2013 minder geld te besteden heeft dan dit jaar. Slechts twee groepen gaan er iets op vooruit: alleenstaanden met een middeninkomen en gepensioneerde stellen die weinig te besteden hebben.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

MARKET COMMENT: AEX daalt, wekelijkse banendata VS vallen dubbel tegen

De AEX levert donderdag na publicatie van de wekelijkse steunaanvragen in. "De stijging was onverwacht, maar ook het cijfer over de week hiervoor werd opwaarts bijgesteld en dan heb je dus een dubbele tegenvaller", aldus vermogensbeheerder Marcel van der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer. Daarnaast noteert de lange rente in Spanje nog steeds dicht tegen de 7%. De AEX noteert donderdag rond 14.40 uur 0,6% lager op 289,90 punten. (ANS)