Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 44076 tot 44080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Nigel Farage haalt fors uit in het Europese parlement

Nigel Farage is bekend voor zijn uitgesproken visie tegen Europa en de euro. Hij bekritiseert de recente noodlening aan de Spaanse bancaire sector en verwacht dat het bedrag van 100 miljard euro onvoldoende zal blijken.

Bovendien maakt men de situatie in Europa alleen maar erger met dit soort ‘opsmukwerken’, aldus Farage. Want hierdoor komen landen zoals Italië ook dieper in de problemen, aangezien een belangrijk deel van de financiële middelen van de overige lidstaten moeten komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Moody's schaalt Spaanse leningen lager in

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de waardering van Spaanse staatsleningen lager ingeschaald en waarschuwde woensdag voor mogelijke verdere afwaarderingen.

Moody's hanteert nu een zogeheten Baa3-rating, waar eerder een A3-beoordeling gold. De afwaardering is het gevolg van het Spaanse verzoek om noodsteun voor zijn banken. Het land kan maximaal 100 miljard euro tegemoet zien van de overige eurolanden. Volgens Moody's neemt door de steun de schuldenlast van Spanje nog verder toe na de ,,dramatische stijging'' sinds het uitbreken van de financiële crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is woensdag lager gesloten, met name vanwege tegenvallende retailverkopen in mei, waarbij de aandacht van de beleggers, naast de voortdurende zorgen omtrent de schuldproblemen in Europa, uitging naar JP Morgan CEO Jamie Dimon, die voor een bankencommissie van de Amerikaanse senaat uitleg moest geven over de onlangs gerapporteerde verliezen van circa $2 miljard op een grote handelspositie.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,6% lager op 12.496,38 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,7% tot 1.314,88 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,9% afstond tot 2.818,61 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, in de aanloop naar een bijeenkomst van de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) in Wenen en in reactie op tegenvallende data omtrent de olievoorraden in de VS vorige week.

Naar verwachting zal de OPEC donderdag tijdens de bijeenkomst besluiten de olieproductie op zijn huidige - historisch hoge - niveau te handhaven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Nervositeit speelt Wall Street parten

De aandelenbeurzen op Wall Street zakten woensdag in de loop van de handelsdag in het rood. Nervositeit over Europa en tegenvallende macrocijfers waren daar debet aan. Volgens handelaren zit er een omslag aan te komen.

Ruim een half uur voor het slot koerste de Dow-Jonesindex 0,9 procent lager op 12.463,61 punten. De S&P 500-index leverde ook 0,9 procent in en kwam daarmee op 1312,00 punten. DeNasdaq verloor 1 procent tot 2813,57 punten.