Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 44076 tot 44080
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Duitse bunds sluiten ruim lager

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag ruim lager gesloten, vooral vanwege groeiende hoop dat er officiele actie zal worden ondernomen om de Europese schulden- en bankencrisis te bestrijden.

Berichten dat het permanente noodfonds van de eurozone direct kapitaal in banken kan gaan pompen zorgden voor een opleving op de aandelenbeurzen, en stuurden veilige beleggingen, zoals de Duitse bunds, scherp omlaag. Volgens een EU-functionaris overwegen de eurozonelanden zo'n stap.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Test voor Spanje

Spanje wil dat de banken direct bij het ESM-noodfonds kunnen lenen en probeert hiervoor Duitsland over de streep te trekken. Dit is echter een waanzinnig slecht idee want de Europese belastingbetaler garandeert dit ESM-fonds.

Het lenen aan een EU-staat geeft een veel grotere zekerheid dan aan een bank. Gelukkig denken ze bij de ECB ook na en verklaarde ECB president Mario Draghi gisteren dat het noodfonds niet bedoeld is om direct te lenen aan banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

QE dient tot niets

QE of quantitative easing is het modewoord bij de centrale banken de laatste jaren. Het is de moderne versie van de geldpers die op volle toeren draait. Alleen moet er nu slechts op een knopje geduwd worden. QE zorgt voor lagere rentevoeten dan normaal en zou op deze manier de economie moeten helpen. Klinkt mooi in theorie, maar de praktijk lijkt anders.

Een van de problemen is dat er in de economie nu eenmaal veel te veel schulden zijn, dat het overleveraged is en dat er te weinig onderpand bestaat. Een ander probleem is de stagnatie in het huishoudinkomen. Zonder groei van het reële inkomen blijft het moeilijk voor een huishouden om de schulden af te betalen. Goedkoop en liquid geld als gevolg van QE komt niet in de reële economie terecht en dus ook niet tot het inkomen van de huishoudens.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Bank of England verandert niet van koers

De Britse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief in Groot-Brittannië donderdag ongewijzigd gelaten. Ook de omvang van het steunprogramma voor de Britse economie werd niet gewijzigd.

De Bank of England handhaaft de rente al sinds begin 2009 op het historisch lage niveau van 0,5 procent. Daarnaast pomte de bank de afgelopen jaren 325 miljard pond in de Britse economie via de opkoop van obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

“Duitsland moet zwichten voor de Euro-zone”

In zijn actief leven was hij een heuse legende en wanneer hij nu spreekt wordt er nog altijd naar hem geluisterd. Josef Ackermann was als boegbeeld van Deutsche Bank een bankier die vaak de pers haalde, ook met zijn economische en financiële visies.

Ditmaal kwam Ackermann in het nieuws met een wel zeer opmerkelijke (en eigenlijk ook gewaagde) uitspraak: Duitsland zal moeten zwichten en stappen moeten ondernemen om de Euro-zone gaaf te houden. Anders gezegd: Griekenland gaat niet uit de Euro gezet worden.

[...]