Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 44076 tot 44080
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Scepsis over eurotop stuwt Spaanse rente op

Scepsis op de financiële markten over het slagen van de naderende eurotop stuwde dinsdag de rentes op Spaanse en Italiaanse staatsleningen op. Spanje verkocht dinsdag staatsleningen met looptijden van 3 en 6 maanden, Italië gaat later op de dag naar de markt.

Beleggers lijken per dag minder te verwachten van de top die op donderdag en vrijdag plaatsvindt. Maandag kreeg hun vertrouwen daarin opnieuw een knauw door een afwaardering van 28 Spaanse banken door Moody's en een steunaanvraag van Cyprus. Bondskanselier Angela Merkel speelt een sleutelrol in de zoektocht naar een oplossing van de schuldencrisis. Maandag volhardde ze in haar standpunt dat de uitgifte van euro-obligaties ,,contraproductief'' is.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Soros heeft een oplossing voor de eurocrisis

De Amerikaans-Hongaarse multimiljardair en filantroop George Soros maakte onlangs een uitstekende analyse van de crisis en voorspellingen die grotendeels lijken uit te komen. In een artikel dat  verschijnt in de Financial Times toont hij aan dat er toch oplossingen mogelijk zijn.

Volgens Soros is er dringend nood aan een Europese Fiscale Autoriteit omdat de ECB wettelijk gezien niet bij machte is om de fiscale problematiek te verzachten. Deze EFA moet dan een fonds oprichten voor de afbouw van de schulden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

MARKET COMMENT: AEX +0,3%, 'een herstelletje, meer niet'

De AEX loopt dinsdag licht op "in een herstelletje na het verlies van maandag, maar meer dan een herstelletje is het niet", aldus handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital. Hij stelt vast dat de downgrading door Moody's van 28 Spaanse banken al geheel door markten was verdisconteerd. "Van dergelijke afwaarderingen schrikt de markt niet meer. Die wordt momenteel bepaald door twee zaken: daghandelaren en een zeer afwachtende houding in aanloop naar de aanstaande EU-top", aldus Jurgens. De AEX noteert dinsdag rond 10.10 uur 0,3% hoger op 295,17 punten. (ANS)

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

De "shale gas" bubbel

De Amerikaanse energiemarkt kende de voorbije jaren een revolutie door de snelle opkomst van “shale gas”.

Er werden gigantische hoeveelheden gas ontdekt waardoor de huidige voorraden de VS 100 jaar lang kunnen voorzien van energie.

Er wordt zelfs gesproken over het Saoedi-Arabië voor gas.

De gasmarkt werd overspoeld met een massaal aanbod van gas waardoor de prijs compleet in mekaar klapte.

In 2008 werd er nog $14 betaald per Mcf (1000 cubit feet), vandaag is dat nog amper $2,60.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Staat haalt 2,17 miljard op met lening

De Nederlandse staat heeft 2,17 miljard euro opgehaald met de heropening van 10-jarige lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie dinsdag bekend. De staat mikte op een opbrengst van 2 à 3 miljard euro.

Het gaat om een lening die loopt tot 15 juli 2022 met een coupon van 2,250 procent. Op de lening staat nu in totaal 11,069 miljard euro uit.