Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44081 tot 44085
Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Duitsland en Frankrijk willen Europees leger

Frankrijk en Duitsland gaan investeren in gezamenlijke wapens. Ook willen ze samen met Engeland een Europese drone ontwikkelen.

Militair historicus Christ Klep: "Meer samenwerking is niet de oplossing voor defensie-bezuinigingen"

In een notitie van het Duitse Ministerie van Defensie die in handen is van persbureau Reuters staat dat Frankrijk en Duitsland willen samenwerken bij het aanschaffen van tanks, helikopters, afweergeschut en andere wapens. Samen met Engeland willen de Fransen en Duitsers zelfs een Europese drone ontwikkelen, een op afstand bestuurbaar vliegtuig, zo is te lezen in het Duitse beleidsstuk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Duitsland waarschuwt Italië: "vergeet niet om de gedane beloften te houden"

De Italianen zien met lede ogen aan wat er zich nu in de Euro-zone afspeelt. Vooral de laatste evoluties stemmen de Italianen enigszins nukkig. Spanje krijgt via een noodplan 100 miljard euro voor het rechttrekken van het bancair systeem en moet op dat geld maar 3 % rente betalen.

De Italianen draaien op van 22 % voor de rekening of 22 miljard euro. Zelf moeten ze geld opnemen aan 6 % (op tien jaar) om vervolgens een deel van dat geld aan de buren te lenen aan 3 %. Hoe lang zullen de Italianen dit nog blijven pikken? De weerstand tegen het weggooien van geld (want zo bekijken de Italianen het) groeit met de dag.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

BOEM: Griekse bankaandelen stijgen tot 20 procent

De Griekse beurs (ASE index: +6,8%) staat plots in vuur en vlam. Geruchten doen de ronde dat de nieuwste peiling zou wijzen op een overwinning van de gevestigde Griekse pro-euro partijen aanstaande zondag.

De Griekse bankaandelen gaan door het dak op de berichten, met individuele stijgingen van meer dan 20 procent!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

7 procent voor Spanje… wat maakt het uit?

De markt is in de ban van de snelle stijging van de rente in Spanje. Zopas werd een nieuw record gevestigd van 7 procent voor Spanje 10-jarige rente.

De vraag is echter: wat nu? Hoe moet het nu verder met de Spanjaarden. Zoals de historie heeft uitgewezen, kan het vanaf hier twee kanten uit.

In Griekenland, Ierland en Portugal bleek een overschrijding van 7 procent de trigger te zijn voor een fors hogere rente op korte termijn. In Italië was het echter het signaal om rechtsomkeer te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Jort Kelder – Het Snelle Geld: Aflevering 8 – Nieuwe ronde! Nieuwe kansen?

In deze laatste aflevering van het Snelle Geld blikt Jort Kelder terug op de achtbaan van het kapitalisme over de afgelopen decennia, en wat de toekomst voor ons financiële systeem in petto heeft.

Slim Beleggen wil via deze weg Jort Kelder feliciteren met dit meesterwerk: chapeau! We kijken al met de nodige interesse uit naar jouw nieuwe projecten… veel succes, Jort.

Bekijk de video in andere formaten.