Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44086 tot 44090
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Spaanse rente stijgt tot 7 procent

De onrust op de financiële markten over Spanje neemt steeds grotere vormen aan. Donderdagochtend kwam de rente op 10-jarige Spaanse obligaties voor het eerst in het eurotijdperk hoger uit dan 7 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Meer Belgische pensioenfondsen in problemen

Eén op de drie pensioenfondsen in België heeft onvoldoende reserves. Dat is bijna dubbel zoveel als een jaar eerder, meldde de Belgische minister van pensioenen Vincent Van Quickenborne (Pensioenen).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

De nieuwe terminologie door Eurocrisis: ‘Spanic’, ‘Quitaly’ en ‘Fixit’

Hoe zal de Euro-zone er uitzien wanneer de Euro-crisis achter de rug is? De economen bedenken aan de lopende band nieuwe uitdrukkingen, die stuk voor stuk betrekking hebben op een volgende fase in de crisis. ‘Spailout’, ‘Spanic’, ‘Quitaly’ en ‘Fixit’ zijn de laatste drie nieuwe termen waar we aan moeten wennen.

Ze zijn nog gloednieuw, want gisteren pas gelanceerd door Matthew Lynn. Lynn, strateeg, econoom, journalist en auteur, is een meester in het bedenken van nieuwe woorden. Hij heeft een scenario uitgewerkt van de verschillende stappen waarop de crisis zich naar een climax gaat werken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Bereikt de Spaanse rente vandaag al de kritische grens van 7 procent?

Gisterenavond was het weer donder en bliksem. Niet alleen moest Oranje een verlies incasseren tegen Duitsland, ook ratingbureau Moody’s verlaagde zijn kredietbeoordeling voor Spanje van 3 niveaus tot Baa3!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Merkel: politieke unie is onvermijdelijk

Meer politieke integratie in Europa is onvermijdelijk om de huidige crisis te kunnen bestrijden. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag in een toespraak in het Duitse parlement.