Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44086 tot 44090
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'40 tot 80 miljard nodig voor Spaanse banken'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schat de kosten van het redden van de Spaanse banken op 40 tot 80 miljard euro. Dat meldde de Spaanse krant ABC donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Griekse werkloosheid naar recordhoogte

De werkloosheid in Griekenland heeft in maart een recordhoogte bereikt van 21,9 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Griekse statistiekbureau Elstat donderdag bekend. In februari was 21,4 procent van de beroepsbevolking werkloos.

Volgens Elstat zaten ruim 1 miljoen Grieken zonder werk, terwijl meer dan 3,8 miljoen Grieken nog wel aan de slag waren. Het aantal 'inactieven', dat zijn mensen die niet werkten en niet zochten naar een baan, kwam uit op 3,37 miljoen.

Bron: clubvan30.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Verkoop duurzaam voedsel stijgt met 30%

Duurzame voeding is een van de belangrijkste groeimarkten in retail en foodservice toont het rapport Duurzaam Voedsel 2011 van het ministerie van EL&I. Afgelopen jaar heeft deze sector een omzetstijging van 30,5 procent ervaren tot ruim €1,7 mrd. In 2010 bedroeg de stijging 29,4 procent – de groei is dus stabiel.

Het onderzoek van EL&I omvat producten die een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk bevatten waarbij de aanbieders oplopen van supermarkten tot aan internetverkoop. Van alle duurzaam geproduceerde voeding is 43 procent biologisch, 17 procent UTZ Certified en 10 procent Fairtrade-Max Havelaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdag lager, nadat Aziatische aandelenmarkten hoger sloten, vanwege hoop dat Europa en de Verenigde Staten extra stappen zullen zetten om de trage wereldwijde economische groei te ondersteunen, terwijl Spanje tijdens een veiling meer ophaalde dan beoogd.

De yields op obligaties van landen uit de periferie dalen in de ochtendhandel aangezien beleggers meer vertrouwen hebben dat de centrale banken een vorm van monetaire stimulering zullen introduceren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Obligatielening Spanje is succes; hogere rente

Spanje heeft donderdag meer opgehaald met de veiling van een drietal leningen dan van tevoren gedacht, tegen hogere financieringskosten.

De bid-to-cover ratio kwam voor alle drie de leningen hoger uit dan bij een vorige veiling. Spanje haalde in totaal EUR2,07 miljard op, waar het land beoogde EUR1-2 miljard op te halen.