Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 44091 tot 44095
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

S&P: Europese banken zitten in cruciale fase

Standard and Poor's Corp. waarschuwt donderdag dat de zorgen over de kredietwaardigheid van Europese banken groot blijven, ondanks de kortdurende opluchting na de lange termijn herfinancieringsoperatie van de Europese Centrale Bank (ECB) eerder dit jaar.

Volgens de Amerikaanse kredietbeoordelaar zit de eurozone in een cruciale fase die grotendeels bepaald zal worden door de verkiezingsuitslag in Griekenland komende zondag en de komende bijeenkomsten van de Europese Unie en de Groep van 20 grootste economieen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Kapitaalkrachtige Chinezen overspoelen Amerikaanse vastgoedmarkt

China wordt steeds belangrijker op de Amerikaanse vastgoedmarkt. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Association of Realtors (NAR). Opgemerkt wordt dat kapitaalkrachtige Chinezen het voorbije jaar voor 9 miljard dollar aan Amerikaans vastgoed hebben opgekocht. Dat betekent een stijging met 23,3 procent tegenover het jaar voordien. Over een periode van twee jaar is er zelfs sprake van een toename met 88 procent. Alleen Canadezen kopen nog meer Amerikaanse vastgoed op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

PIMCO: kans op kleine eurozone reeel, dek risico's tijdig af

Vermogensbeheerder Pacific Investment Management Company (PIMCO), eigendom van Allianz Global Investors, acht de kans op een kleinere eurozone waarschijnlijk, maar dan wel met een betere coordinatie en sterkere regulering dan nu, aldus PIMCO donderdag in een presentatie.

In de zogeheten Secular Outlook voor de komende drie tot vijf jaar van PIMCO wordt rekening gehouden met een vertrek van Griekenland uit de eurozone, maar er wordt door de vermogensbeheerder ook rekening gehouden met het zwartste scenario: geen eurozone meer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

'Behoefte Spaanse banken 60 à 70 miljard'

Het onderzoek naar de kapitaalbehoefte van Spaanse banken zal aantonen dat de financiële instellingen 60 tot 70 miljard euro nodig hebben. Dat zeiden twee bronnen donderdag tegen persbureau Reuters.

Bron: publiekeomroep.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Vanavond: 23.25 uur Ned2 docu - Off The Grid -

Griekenland is bijna failliet en Portugal, Italië en Spanje zitten in geldnood. Het gaat niet goed met Europa. In Off The Grid zie je dat ze in Amerika ook flinke geldproblemen hebben. 

Nog niet zo lang geleden is het Amerikaanse schuldenplafond verhoogd tot veertien biljoen dollar. Dat moest, want anders zou de federale regering geen geld meer hebben om lonen van ambtenaren te betalen. Maar ook de Amerikaanse staten kampen met financiële problemen. Van de vijftig staten verkeren er 46 in acute geldnood.