Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4411 tot 4415
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

België krijgt nog 3 dagen om tot akkoord over CETA te komen

België is de enige lidstaat van de Europese Unie die nog geen groen licht kan geven voor de ondertekening van het Europees-Canadese handelsverdrag CETA. "Ik kan vandaag zeggen dat 27, of zelfs 27,5 lidstaten, akkoord gaan", zo verwees minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders dinsdag na afloop van een beraad met zijn Europese collega's naar het aanhoudende verzet van de deelstaten in Franstalig België. België moet op de Europese top van donderdag en vrijdag kleur bekennen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Inflatie tegen elke prijs

Mario Draghi heeft woelend in zijn bed gelegen, hij wil inflatie tegen elke prijs. Maar waarom weet niemand, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Deutsche Bank schikt in zilverfraude-zaak

Deutsche Bank is akkoord gegaan met een schikking van 38 miljoen dollar (34,5 miljoen euro) in de zilverfraude-zaak in de Verenigde Staten. Dat blijkt maandag uit gegevens van de rechtbank in Manhattan

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Britse pond rangschikt nu tussen derdewereldmunten

Het Britse pond heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar op één jaar tijd ruim 20 procent van zijn waarde verloren. Daarmee moet de Britse munt tot de tien minst goed presterende valuta ter wereld worden gerekend.

Dat heeft het magazine The Economist berekend. Het pond bevindt zich daarbij vooral in het gezelschap van valuta uit een aantal ontwikkelingslanden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Europese banken onder druk door negatieve rente

Europese banken waren in het derde kwartaal terughoudender met de kredietverlening aan bedrijven, omdat ze meer risico’s zien en last hebben van de negatieve rente. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de ECB over de kredietverlening in de Eurozone. Het ongekend ruime monetaire beleid van de ECB gaf de kredietverlening in eerste instantie nog een impuls, maar nu blijken de negatieve bijwerkingen zwaarder te wegen dan de voordelen.