Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 4411 tot 4415
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 november 2016
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 24 november 2016

Dow Jones in goud sinds 1925

De Dow Jones brak deze week voor het eerst door de grens van 19.000 punten, maar wat betekent dat eigenlijk? Zijn de aandelen uit deze index nu meer waard dan ooit tevoren? Dat ligt er maar net aan wat je als referentiepunt gebruikt voor waarde. In dollars gemeten staat de beurs inderdaad op recordhoogte, maar de waarde van diezelfde dollar daalt voortdurend als gevolg van de geldgroei.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 november 2016

Op de Noordpool is het 20 graden warmer dan normaal

Wetenschappers hebben het raden naar de reden van de uitzonderlijke warmte op de Noordpool. De gemiddelde temperatuur ligt deze maand gemiddeld rond minus 5 graden Celsius, terwijl de norm rond deze tijd van het jaar eerder in de buurt van minus 25 graden Celsius ligt. Volgens Rasmus Tonboe van het Deense Meteorologisch Instituut zijn zulke hoge temperaturen sinds het begin van de metingen in 1958 nog nooit voorgevallen: ‘We proberen de situatie te analyseren en te begrijpen, maar het is zeer verrassend,’ zegt hij in de Financial Times.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 november 2016

Irak wil toch instemmen met productieverlaging OPEC

Irak is toch bereid in te stemmen met de voorgenomen productieverlaging van oliekartel OPEC.

"Wat we verliezen door de lagere productie wordt gecompenseerd door de hogere olie-opbrengsten", zegt premier Haider al-Abadi woensdag.

De OPEC hoopt met afspraken over productiebeperkingen de olieprijzen op te krikken. De olieprijzen staan door een structureel overaanbod al meer dan twee jaar onder druk.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 november 2016

Tesla voorziet eiland in Stille Oceaan volledig van energie

Midden in de Stille Oceaan liggen de Samoa-eilanden en één van die eilanden is Ta’u. Een prachtig eiland, waar slechts 800 mensen wonen. Tot voor kort werden op Ta’u duizenden liters diesel verstookt om de generatoren te laten draaien die het eiland van stroom voorzien. Maar nu is dit eiland volledig overgestapt op zonne-energie dankzij de zonnepanelen en batterijen van Tesla.