Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 44111 tot 44115
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'Beleggen is uit, sparen is in'

Nederlanders zijn nóg meer geld dat ze over hebben op de bank gaan zetten in plaats van het te beleggen.

Werd vijf jaar geleden 71% van het geld dat consumenten langere tijd niet nodig hadden gespaard, inmiddels is dat 81%. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 2 tot 3 punten hoger

De AEX opent naar verwachting hoger op grond van het hogere slot op Wall Street woensdag en de winst in Azie met als centrale vraag of de AEX de winst kan vasthouden.

Cees Smit, handelaar bij Today's Beheer verwacht dat de AEX bij opening 2 tot 3 punten kan bijschrijven. "Wall Street sloot flink hoger en ook Azie liet zich niet onbetuigd. Er lijkt zich in de VS een verwachting te ontwikkelen dat er toch een derde steunronde, ofwel QE3, aan zit te komen. Vanmiddag spreekt Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, en wellicht dat er dan hints in die richting gesignaleerd worden", aldus Smit.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Lagarde: 'Eurozone moet eerst beslissen waarover het gaat beslissen'

De eurozone heeft nood aan een collectief akkoord over de principes die over de komende maanden moeten worden afgedwongen, eerder dan aan deadlines, zoals die eerder deze week door de Amerikaans-Hongaarse miljardair-filantroop George Soros werden opgelegd. Dat heeft Christine Lagarde, de topvrouw van het IMF, gezegd in een interview met Reuters. Lagarde is niet verzot op deadlines, ‘omdat die toch nooit worden gehaald’.

Ze geeft toe dat beslissingen eerder vroeger dan later gemaakt dienen te worden, maar benadrukt dat er eerst een akkoord moet komen over wat net moet beslist worden: “Europa ontbeert een meesterplan, een visie die een collectieve wil oplegt.”

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Daar komen ze... Chinezen verdriedubbelden hun investeringen in Europa in 2011

China heeft zijn investeringen in Europa vorig jaar verdriedubbeld tot 10 miljard dollar. Dat blijkt uit een studie van economisch adviesbureau Rhodium Group en de Chinese investeringsbank CICC, waarover de Financial Times bericht.

De onderzoekers concluderen dat Chinese bedrijven een globale investeringsstrategie hebben ingezet, waarbij tegen 2020 liefst 500 miljard dollar zou worden uitgegeven aan acquisities in Europa. De Chinezen zien Europa als een ideale markt om hun geld te investeren.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Nikkei sluit opnieuw hoger

De beurs in Tokio is donderdag opnieuw hoger gesloten. Net als in Europa en de Verenigde Staten reageerden beleggers enthousiast op een mogelijk reddingsplan voor de Spaanse bankensector. Ook werd voorafgaand aan een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke gespeculeerd op verdere monetaire versoepelingsmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank.

De Nikkei sloot 1,2 procent hoger op 8639,72 punten. De stijging werd aangevoerd door de financiële fondsen, die in navolging van de koerswinsten in de Amerikaanse bankensector werden opgepikt. De Japanse exporteurs bleven daarnaast profiteren van een verdere verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de euro en de Amerikaanse dollar.