Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44111 tot 44115
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Welkom in het kapitalistisch café

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ons systeem geen echte flinke kater gehad. De kater werd door de barmannen en barvrouwen van het kapitalistisch café op de helft weer afgebroken, door op het moment dat de pijn te erg werd meer alcohol te schenken. De tussenstand? Een Griekse stamgast heeft al een tijd geen pols meer, een aantal Zuid-Europese stamgasten zijn voor de helft verlamd door een beroerte. De rest van het café is bijna net zo ziek, maar kan de bijwerkingen onderdrukken. De oplossing? De enige die de barmannen en vrouwen kennen: “De tap moet open!”

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Wall Street houdt Spanje in het vizier

De beurzen op Wall Street toonden maandag een wisselend beeld. Beleggers namen de Griekse verkiezingsuitslag voor kennisgeving aan en bleven voorzichtig door de aanhoudende vrees dat de crisis in Spanje verder escaleert.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen 0,3 procent lager op 12.735 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1344 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,7 procent tot 2893 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Olieprijs sluit lager door zorgen over Spanje

De olieprijs is maandag lager gesloten door zorgen over de stijgende yields op Spaanse obligaties, waardoor de hoop op meer vraag naar olie afnam en de zorgen over de potentiele invloed op de wereldwijde economie toenamen.

"Het over het algemeen negatieve economische sentiment in de markten heeft zichzelf versterkt", zegt gene McGillian, een handelaar bij Tradition Energy. "We beginnen iets van onze zorgen te zien dat we mogelijk een Europese recessie tegemoet gaan."

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Fondsbeheerders zitten op bergen cash

Uit de nieuwste BofA Merrill Lynch Fund Managers Survey blijkt dat fondsbeheerders bijzonder terughoudend zijn. Ze zitten opnieuw op een historische berg cash in hun portefeuille.

Fondsbeheerders verhoogden hun gemiddelde cashpositie naar 38% in juni, komende van 28% de maand voordien. Alhoewel dit nog geen recordstand is zitten we al stevig boven de gemiddeldes.

De cash balance zit ook weer boven 5%. Dit zagen we enkel in augustus 2011 en december 2008.

De angst regeert weer bij de professionals. Een overduidelijk koopsignaal!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Bill Gross (PIMCO) ziet teveel ‘haaien’ in de Europese obligatiemarkten

Bill Gross werd op Bloomberg gevraagd naar zijn mening over de Europese crisis en de betreffende obligatiemarkten.

Voorlopig is Gross niet erg happig op Spaanse obligaties of Italiaanse. Er circuleren nog teveel ‘haaien’ in de Europese markt. Bill Gross wacht liever tot de kust weer veilig is.