Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 44121 tot 44125
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Marc Faber waarschuwt voor de periode van de presidentsverkiezingen in de VS

Marc Faber verwacht dat de beurzen in het najaar, als de Amerikaanse presidentsverkiezingen doorgaan, wel eens heel hard kunnen crashen!

Hiermee gaat Faber in tegen de gebruikelijke presidentscyclus op de beurs. Het is zeer ongebruikelijk dat de markten crashen wanneer de Amerikanen een nieuwe president in het Witte Huis stemmen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'Redden Spaanse banken is oneerlijk'

De Duitse toppoliticus Horst Seehofer is er tegen dat Europa Spaanse banken rechtstreeks helpt. Dat zou niet eerlijk zijn, stelde de CSU-voorzitter en premier van de deelstaat Beieren donderdag in een persgesprek in Den Haag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Chinees beleggingsfonds trekt zich terug uit Europa

China Investment Corp (CIC) ziet een toenemend risico dat de eurozone uiteenvalt heeft daarom zijn belangen in Europese aandelen en obligaties verkleind, zegt de voorzitter van het reusachtige staatsbeleggingsfonds donderdag.

De uitspraken van voorzitter Lou Jiwei weerspiegelen de toenemende ongerustheid in Beijing over hoe Europese leiders omgaan met de escalerende schuldencrisis in China's grootste exportmarkt, en een toenemende Chinese angst voor een wereldwijde besmetting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'40 tot 80 miljard nodig voor Spaanse banken'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schat de kosten van het redden van de Spaanse banken op 40 tot 80 miljard euro. Dat meldde de Spaanse krant ABC donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Griekse werkloosheid naar recordhoogte

De werkloosheid in Griekenland heeft in maart een recordhoogte bereikt van 21,9 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Griekse statistiekbureau Elstat donderdag bekend. In februari was 21,4 procent van de beroepsbevolking werkloos.

Volgens Elstat zaten ruim 1 miljoen Grieken zonder werk, terwijl meer dan 3,8 miljoen Grieken nog wel aan de slag waren. Het aantal 'inactieven', dat zijn mensen die niet werkten en niet zochten naar een baan, kwam uit op 3,37 miljoen.