Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 44121 tot 44125
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit overwegend hoger

Wall Street is maandag overwegend hoger gesloten, na een volatiele dag waarop de yields op Spaans staatspapier tot record hoogte stegen en de Griekse politieke leiders begonnen met de coalitiebesprekingen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,2% lager op 12.741,82 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1% tot 1.344,78 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,8% won tot 2.895,33 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Schulden afboeken en opnieuw beginnen

Dat zegt Tex Gunning, de tweede man van AkzoNobel in gesprek met Hans de Geus in de interviewserie "De Crisis Voorbij".

De huidige crisis wordt volgens de bewierrookte, licht esoterische Gunning verkeerd begrepen en dus niet opgelost. Maar dat proces moeten we door om erachter te komen dat het niet zozeer een economische, alswel een waardencrisis is.

Door rücksichtlos in te teren op grondstoffen, energiebronnen en 'samen-leven' heeft zijn eigen generatie een wrakke boel achtergelaten. We kunnen dan ook nergens meer zeker van zijn; we dénken een goed pensioen tegemoet te gaan, maar onder de oppervlakte hebben de babyboomers alles al geconsumeerd.

[... ...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Italië smeekt ook al om ‘semi-bailout’

De bailout-bonanza in Europa lijkt stilaan compleet. Reuters rapporteert dat nu ook Italië mogelijk ook voor een soort van bailout zal aankloppen bij Europa.

De constructie zou volgens de Italiaanse European Affairs Minister Enzo Moavero opgezet kunnen worden via de ECB of het ESM-fonds.

De constructie lijkt dus meer op een permanente bailout voor Italië. En zo is de cirkel van ongelimiteerd euro’s printen bijna rond in Europa.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Olieprijs keldert verder, automobilist merkt niks aan de pomp

Olieprijs daalt verder, wanneer volgt de benzineprijs?

De eerder geplaatste artikelen over de olieprijs, de totstandkoming van de prijs voor benzine, LPG en diesel aan de pomp en natuurlijk de ontwikkeling van de olieprijs wordt bij deze bijgewerkt met een korte update.

In het eerste artikel dat hier te lezen was werd de vraag gesteld waarom de benzineprijs de prijs van olie niet lijkt te volgen, of in ieder geval eigenlijk behoorlijk achterblijft. Inmiddels is de prijs voor London Brent Oil verder gedaald en staat momenteel op het laagste peil van dit jaar naar $95,42. Eerlijk is eerlijk, de prijs van benzine (Euro95) is ook gedaald in de laatste weken en heeft nu een adviesprijs van €1,769. Echter de olieprijs staat nu dus op het laagste punt van dit jaar maar de benzineprijs nog niet.

[...]

Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Hoera! De QE bar gaat weer opennnn

Welkom in de bar waar koning kater wordt weggejaagd met nieuwe alcohol. De kater ons sinds 2008 teistert laat ons maar niet los. De vermoeidheid zit er sinds dat jaar officieel in en we beginnen langzaam door te krijgen dat de alcohol steeds zwaarder moet worden om hem weg te denken en door te feesten. Vandaag worden de alcohol verslaafde beleggers weer helemaal vrolijk, de bar gaat waarschijnlijk weer open.

[...]