Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44131 tot 44135
Bron: eurobench.com
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

ECB houdt obligatiewapen op zak

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgelopen week opnieuw geen obligaties van eurolanden opgekocht. Dat bleek maandag uit cijfers van de centrale bank.

De ECB kocht tussen mei 2010 en maart dit jaar in verschillende periodes voor ruim 210 miljard euro aan obligaties van eurolanden. Die aankopen waren bedoeld om de handel in de staatsleningen van probleemlanden aan de gang te houden en de rente op dat staatspapier niet te hard te laten stijgen. Sinds eind januari werden er echter alleen een aantal kleine aankopen gedaan en de afgelopen 14 weken lagen de aankopen helemaal stil.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Griekse uitslag goed voor rating eurolanden'

De uitslag van de Griekse verkiezingen vergroot de kans dat de kredietwaardigheid van de meeste eurolanden intact blijft. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch maandag. 

De verkiezingsoverwinning van de conservatieve partij Nieuwe Democratie heeft de kans op een Grieks bankroet en een vertrek van het land uit de eurozone volgens Fitch verkleind. Dat heeft een positief effect op de financiële vooruitzichten voor alle eurolanden, aldus de kredietbeoordelaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

EU ontkent verlenging betalingstermijn voor Ierland

(Update van eerder gepubliceerd bericht "Trojka overweegt verlenging betalingstermijn voor Ierland - media" om commentaar van Europese Commissie toe te voegen.)

De Europese Commissie verklaart maandag dat de Europese Unie niet van plan is Ierland langer de tijd te geven om zijn noodleningen terug te betalen, waarmee het een bericht van de Ierse staatstelevisiezender RTE weerlegt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Banken doen hun best voor kapitaaleisen'

Europese banken treffen over het algemeen goede voorbereidingen om hun kapitaal te verhogen. De Europese bankenautoriteit (EBA) is tevreden over de stappen die de banken hiertoe nemen, zo liet het hoofd van de toezichthouder, Andrea Enria, maandag weten in een interview met een Tsjechische krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Nieuwe Griekse regering wil nu al uitstel

De nieuwe Griekse coalitieregering, die naar verwachting later deze week wordt gevormd, zal de internationale kredietverstrekkers om twee jaar extra de tijd vragen voor het behalen van de begrotingsdoelstellingen.

Dit zou betekenen dat de internationale kredietverstrekkers met een aanvullende 16 miljard euro aan financiering voor het perifere land over de brug moeten komen.