Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 44131 tot 44135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Ben Bernanke-rally op Wall Street

Ben Bernanke wordt door de beleggers op handen gedragen, ze beschouwen hem als een soort superman die de moeilijkste klussen weet te klaren. De sprong omhoog die de koersen op de beurs van Wall Street woensdag maakte was volledig aan de fed-man te danken. Het was trouwens de grootste sprong tot dusver dit jaar.

Het vertrouwen in de centrale banken is van een duizelingwekkend dieptepunt plots tot ver boven het nulpunt doorgeschoten. De investeerders beseffen dat de centrale bankiers zich bewust zijn van de gevaarlijke situatie om ons heen, ze gaan de passende maatregelen treffen om de situatie de baas te kunnen.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Olieprijs in vrije val, waarom benzineprijs niet? (2)

Als vervolg op het artikel dat afgelopen zondag hier werd geplaatst (klik hier om het terug te lezen) is er nog wat dieper in de opbouw van de brandstofprijzen gedoken.

Zoals de meeste Nederlanders al weten heeft Nederland de hoogste belastingdruk op brandstof in de wereld. Ruim 60% van de prijs aan de pomp voor Euro95 bestaat uit accijns, wettelijke heffing en BTW. De opbouw van de rest van de prijs wordt vooral bepaald door de producentenprijs en in mindere mate de prijs voor distributie en handelsmarge. Daarbij is de prijs van ruwe olie nog eens (sterk) afhankelijk van onder andere de koers van de Amerikaanse dollar, gebeurtenissen in de wereld (denk aan onrust in het Midden Oosten of terroristische aanslagen) maar ook  weersomstandigheden drukken hun stempel op de prijs van ruwe olie. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld orkanen die boorplatforms ‘teisteren’ in de Golf van Mexico, etc.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'AEX zet opluchtingsrally voort'

De Amsterdamse beurs zal donderdag waarschijnlijk hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De risicobereidheid onder beleggers lijkt te zijn toegenomen door de hoop op een hulpplan voor de Spaanse banken en verdere steunmaatregelen van de centrale banken.

,,De AEX opent 2 tot 3 punten hoger. De opluchtingsrally lijkt te worden voortgezet. De rally wordt gestuwd door de hoop dat Spanje via een omweg steun zal krijgen voor de bankensector zonder extra besparingen opgelegd te krijgen. Het blijft nu wachten of de hoop ook werkelijkheid wordt. Verder zal worden gelet op een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke en een Spaanse obligatieveiling", aldus handelaar Rob Koendersvan Harmony Vermogensbeheer.

Bron: beurz.com
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Griekenland heeft een grote gasvoorraad

Het was in 2007 een 1 april grap van iemand, maar de grap kan wel eens raar gaan uitpakken nu blijkt dat Kreta enorme gasreserves heeft die heel Griekenland na 2015 uit de problemen kunnen trekken. De vraag is echter of Kreta ‘heel Griekenland’ dan nog wel op haar rug wil mee sleuren.

Vraag een Kretenzer wat hij is en hij zal in ieder geval niet zeggen dat hij “Griek” is.

Kreta hoort bij Griekenland, maar is er ook ‘los’ van en kent een beperkte mate van zelfstandigheid binnen het Griekse bestel. Deze zelfstandigheid is goed te verklaren vanuit de geschiedenis waarin Kreta en Griekenland pertinent niet dezelfde geschiedenis delen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Peter Schiff: "2008 was kinderspel"

Peter Schiff houdt zich tegenwoordig niet meer in. Hij verwacht dat de aankomende recessie veel zwaarder zal worden dan 2008.

Niets is opgelost in het systeem, integendeel, de problemen zijn enkel toegenomen. Beleggers dienen zich nu te beschermen tegen de aankomende tsunami van inflatie!