Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44136 tot 44140
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Daling industriele productie Spanje versnelt

De Spaanse industriele productie is in april sneller afgenomen dan een maand eerder, en is daarmee het meest recente signaal dat de economische krimp van de vierde economie van de eurozone zich dit kwartaal verder verdiept.

Uit cijfers van het nationale instituut voor de statistiek (INE) blijkt woensdag dat de industriele productie in Spanje in april met 8,3% is gedaald op jaarbasis, afgezet tegen de 7,5%-daling op jaarbasis die zich in maart voordeed. De afname is de sterkste sinds oktober 2009 toen de industriele productie met 9,1% daalde. Destijds bevond de Spaanse economie zich in een sterke recessie, die direct volgde op de ineenstorting van de vastgoedmarkt van het mediterrane land. De industriele productie nam in 2009 uiteindelijk af met 3,7%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

UWV voorziet pas na 2014 herstel arbeidsmarkt

Uitkeringsinstantie UWV verwacht pas na 2014 een voorzichtig herstel van de arbeidsmarkt.

Het aantal werkzoekenden neemt dit jaar en volgend jaar met 90.000 toe tot 563.000. Dat concludeert UWV in de woensdag verschenen Arbeidsmarktprognose 2012-2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Uitslag Griekse verkiezingen zal lidmaatschap Euro-zone bevestigen

Op zondag 17 juni mogen de Grieken opnieuw een parlement samenstellen. De verkiezingskoorts laait hoog op, want ditmaal staat er veel meer op het spel dan alleen maar de verdeling van de zitjes in het parlement. Er wordt over niet meer of niet minder beslist of de Grieken al dan niet in de Euro-zone mogen blijven.

De uitslag lijkt een dubbeltje op zijn kant te worden. Nu eens lijkt de extreem-linkse SYRIZA partij die zich tegen verdere besparingen kant aan de winnende hand, bij een volgende poll lijken de meer gematigde partijen toch in staat te zijn om de macht in handen te houden.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Toch Duitse druk op Spanje

Spanje zou er beter aan doen hulp te aanvaarden uit het Europese noodfonds EFSF om zijn zwaar aangeslagen bankensector van nieuw kapitaal te voorzien.

Dat heeft fractievoorzitter Volker Kauder van de CDU, de partij van van de bondskanselier Angela Merkel, woensdag gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Moody's verlaagt kredietstatus zes Duitse banken

Moody's Investors Service heeft dinsdagavond laat de kredietstatus van zes Duitse banken verlaagd met e e n stap, waarbij de kredietbeoordelaar wijst op de toegenomen risico's die voortkomen uit de Europese schuldencrisis en de beperkte capaciteit van de banken om verliezen af te dekken.

De kredietstatus van zowel Commerzbank AG (CBK.XE) als Unicredit Bank AG werd verlaagd naar A3 met een negatieve outlook. DekaBank Deutsche Girozentrale en DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsb's zagen hun status verlaagd worden tot A1, beide met een stabiele outlook, waar de statussen van Landesbank Baden-Wuerttemberg en Norddeutsche Landesbank GZ tot A3 verlaagd werden met een stabiele outlook.