EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 44141 tot 44145 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012

EU Wars

Ik weet niet of u de film Star Wars kent, maar het is een film die ik u kan aanraden, ook al bent u geen science fiction fan. Het verhaal is namelijk erg klassiek: de meeste planeten zijn lid van de galactische republiek. Een van de planeten wordt aangevallen door een boevenleger. Dit boevenleger is echter door een senator van de galactische republiek gestuurd, maar de meesten andere planeten weten dit niet of willen het niet weten. Deze senator, genaamd Palpatine, gebruikt de aanval om als leider van de republiek te worden gekozen. Omdat de republiek daardoor in een crisis zit, kan en mag Palpatine alle macht centraliseren. Hij verandert de republiek in het galactische keizerrijk en benoemd zichzelf voor het leven als keizer. Mijn droom begon met deze Star Wars setting waar van Rompuy dus Palpatine was; de eurozone was het boevenleger; de eurocrisis het zelfgemaakte probleem en excuus voor verdere centralisatie om van de EU (de galactische republiek) een Verenigde staten van Europa (het galactische keizerrijk) te maken. De redder bleek dus de boef te zijn.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012

Wat is een staatsobligatie?

Een staatsobligatie is een verhandelbare schuld van de overheid. Zoals bij elke lening het geval is, moet er rente over worden betaald. De overheid leent het geld en tekent ervoor dat ze het geld op een vastgestelde datum terugbetaalt. Dat stuk papier kan daarna verhandeld worden tussen de verschillende investeerders. Kopers van obligaties zijn pensioenfondsen, overheden, beleggingsfondsen en de banken.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012

Amerikaanse groei takelt af

De groei van de Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal afgekoeld tot 1,5 procent op jaarbasis. De eerste drie maanden van het jaar was dat nog 2 procent. De krakkemikkige groei zet de Amerikaanse centrale bank onder druk om opnieuw geld te gaan drukken. Critici wijzen er op dat het de politici zijn die de echte sleutel in handen hebben.

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012

Merkel en Hollande vastbesloten de eurozone te beschermen

Merkel en Hollande hebben een gezamenlijke verklaring uitgebracht waarin ze melden vastbesloten te zijn "om al het mogelijke te doen om de eurozone te beschermen."

Merkel en Hollande hebben een gezamenlijke verklaring uitgebracht waarin ze melden vastbesloten te zijn "om al het mogelijke te doen om de eurozone te beschermen."

De uitspraak komt een dag nadat president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi soortgelijke woorden in de mond nam.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012

Gevestigde wereldbedrijven moeten in tegenaanval gaan

Snelgroeiende ondernemingen in opkomende marken vormen een ernstige bedreiging voor gevestigde wereldbedrijven in Noord-Amerika, Europa en Japan, maar de grote concerns in de geïndustrialiseerde wereld beschikken nog altijd over krachtige wapens die de nieuwe concurrentie kunnen afweren. Dat zegt Rajeev Batra, professor marketing aan de Ross School of Business aan de University of Michigan. Batra waarschuwt echter dat het negeren van deze opkomende concurrenten niet langer werkt.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs