Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 44141 tot 44145
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

IMF pleit voor directe herkapitalisatie Europese banken

Het direct herkapitaliseren van banken binnen de eurozone met financiele steun vanuit de regio is essentieel om de groeiende schuldencrisis een halt toe te roepen, vindt de chef van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde.

De opmerkingen zijn in sterk contrast met de opvattingen die Duitsland heeft over het ondersteunen van banken en kunnen de grootste economie van de eurozone er mogelijk toe bewegen toch akkoord te gaan met een vorm van directe noodhulp aan banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street eindigt hoger

Wall Street is dinsdag hoger gesloten, waarbij het sentiment vooral door de situatie in Europa werd bepaald.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,3% hoger op 12.573,80 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,2% tot 1.324,18 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,2% won tot 2.843,07 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Monti: Italië heeft geen steun nodig

Italië heeft geen financiële steun nodig om de huidige economische crisis te doorstaan. Dat zei de Italiaanse premier Mario Monti dinsdag in een gesprek met de Duitse radiozender ARD.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Moody's zet Cyprus verder onder druk

Moody's heeft dinsdag de kredietwaardering van twee Cypriotische banken verlaagd. De banken zijn volgens de kredietbeoordelaar zeer kwetsbaar bij een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone.

De betreffende banken, Bank of Cyprus en Hellenic Bank, hebben grote belangen in Griekenland. Volgens Moody's is de afgelopen tijd al ruim een kwart van het spaargeld van de Griekse dochters naar het buitenland verdwenen. De Griekse activiteiten worden daardoor voor een steeds groter deel door de Cypriotische hoofdkantoren gefinancierd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

De "Duivelse" reden om zilver te kopen

We konden onze ogen amper geloven toen we het volgende bericht op homepage van The Wall Street Journal zagen.

De titel op zich is al een geweldig positief signaal voor contraire beleggers, maar vooral de subtitel geeft aan hoeveel opgekropte haat er tegen zilver is. Men noemt het zelfs ‘the Devil’s Metal’ (met hoofdletters!). Ook de inleidende tekst laat verder weinig aan de verbeelding over: het komt niet meer goed met de prijs van zilver.

[... ... ...]