Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44146 tot 44150
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Marc Faber versus Jeremy Siegel: hier komen de stieren!

Marc Faber en Jeremy Siegel gingen op CNBC in discussie over de stand van zaken in het financiƫle systeem. En opmerkelijk genoeg, beide heren zijn akkoord over de uitkomst, namelijk dat de markten zullen stijgen.

Bulls en bears die het met elkaar eens zijn, we zien het niet vaak. Let wel, fundamenteel verschillen Faber en Siegel nog altijd over de aanpak van de problemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Spaanse minister ontkent onmiddellijk reddingsplan banken

De Spaanse minister van financien Luis de Guindos bagatelliseert eerdere opmerkingen van de Spaanse begrotingsminister en zegt dat een onmiddellijke reddingsoperatie voor Spaanse banken nog niet aan de orde is.

Volgens De Guindos wordt een breder stappenplan voor de Spaanse financiele sector voorbereid door de Europese Unie (EU), inclusief opties voor een herkapitalisering van de banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Staat heropent 20-jarige lening

De Nederlandse staat wil volgende week dinsdag 1,5 tot 2,5 miljard euro ophalen met de heropening van een langlopende lening. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag.

Het gaat om een lening die afloopt op 15 januari 2033. De huidige omvang van die lening is 4,16 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

EU wil dat banken zichzelf redden

Overheden en financiƫle toezichthouders moeten vroegtijdig kunnen ingrijpen bij noodlijdende banken. Daarnaast moeten de aandeelhouders en kredietverleners van banken een in zwaar weer verkerende bank redden en niet langer de belastingbetaler. Dit zijn onderdelen van een reeks voorstellen van Europees commissaris Michel Barnier (Interne markt) die woensdag bekend werden gemaakt.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds noteren woensdag lager, nadat Duitsland EUR4,0 miljard veilde tegen uitzonderlijk lage yields, terwijl beleggers in afwachting zijn van het rentebesluit van de ECB.

Duitsland heeft woensdag EUR3,978 miljard opgehaald met de veiling van vijfjarig staatspapier, meldt de Bundesbank. De gemiddelde yield kwam uit op 0,41%, tegen 0,56% tijdens de vorige veiling van de vijfjarige obligatie. De Bundesbank heeft niet eerder bij de verkoop van dit papier tegen zo'n lage yield geld opgehaald. De bid tot cover ratio was 1,6.