Nieuws / Artikelen met het woord

57841 artikelen gevonden. Artikel 44146 tot 44150
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Grote ontslagronde Australische mediagigant

De Australische mediagigant Fairfax ontslaat 1900 werknemers, zo'n 20 procent van het personeelsbestand. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het concern zet ook betaalmuren rond enkele grote titels op internet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Nikkei sluit stevig hoger

De beurs in Tokio is maandag op het hoogste niveau in een maand tijd gesloten. Beleggers reageerden opgelucht na de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland.

Vooraf werd gevreesd dat een Griekse stem tegen Europa een financiƫle chaos zou kunnen veroorzaken. De Nikkei eindigde 1,8 procent hoger op 8721,02 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Beurzen opgelucht na Griekse verkiezingen'

De Europese beurzen zullen maandag waarschijnlijk fors hoger openen, nadat het Europese reddingsplan voor Griekenland lijkt te zijn gered. De Griekse conservatieven hebben vrijwel zeker de parlementsverkiezingen van zondag gewonnen. Met de socialistische Pasok erbij is er een absolute meerderheid voor bezuinigingen en Europese noodhulp.

,,De AEX opent 5 punten ofwel zo'n 2 procent hoger. Ook de Duitse DAX zal fors hoger openen. De markt slaakt een zucht van verlichting na de overwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland. Het is nu wachten op de regeringsformatie in Griekenland. De vraag blijft of we dit vast kunnen houden, want het is niet zo dat al het leed nu geleden is'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Met het pistool tegen het hoofd kozen de Grieken voor de partij die in 2009 de overheidsboekhouding vervalste

Nog lange tijd na de sluiting van de kiesbureaus in Griekenland leek het verschil in stemmen tussen Nea Demokratia en Syriza 'too close to call'. Maar uiteindelijk haalde het pro-Europese ND van Antonis Samaras nog ruim 30% van de stemmen, zo'n 3% meer dan het radicaal-linkse Syriza van ex-communist Alexis Tsipras. Een zucht van (tijdelijke) opluchting weerklonk doorheen de EU:

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Crisisfonds IMF lijkt rond

Het crisispotje waarmee het Internationaal Monetair Fonds (IMF) landen in nood wil helpen, lijkt er te komen. Er was al 340 miljard dollar (bijna 268 miljard euro) toegezegd, en China zal ook een bijdrage doen. ,,China heeft er vertrouwen in dat het IMF de 430 miljard dollar haalt, en China zal een duit in het zakje doen. Tijdens de G20-top wordt een bedrag bekendgemaakt'', zei de Chinese onderminister Zhu Guangyao (Financiƫn).