Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44156 tot 44160
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Edelmetalen in beweging door centrale banken?

Vrijdag 1 juni 2012 steeg de goudprijs opeens fors. Door de schuldenperikelen in Europa en tegenvallende economische data uit Amerika schoot de prijs van goud met een enorme kracht door de grens van $1.600,- per troy ounce. Sinds het einde van februari daalt de prijs van goud en zilver gestaag. Is deze rally van vrijdag het begin van een omkeerpunt?

Jim Wickoff is technisch analist bij Kitco.com, maar geeft hier geen uitsluitsel over. Hij verwacht overigens wel dat er donderdag 7 juni en 8 juni wellicht wat actie komt op de edelmetalenmarkt, omdat de centrale banken in Europa en Amerika wellicht meer informatie zullen geven over nieuwe stimuleringsmaatregelen. Ben Bernanke spreekt donderdag de pers toe en steeds meer mensen verwachten nieuwe Quantitative Easing. Lees ook: Save us Ben Bernanke, you are our only hope.

Bron: blog.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Olie luidt de noodklok

De markten zitten in een achtbaan. De rit naar beneden wordt ingezet. Analisten vrezen voor barre beurstijden en wijzen in de richting van de dalende olieprijs. Een juiste insteek, maar een foute conclusie.

Sinds vorige week vrijdag zitten actieve beleggers opnieuw aan hun PC-schermen gekluisterd. De eerste beursdag van juni eindigde in puin, waarbij zelfs de laatste ‘veilige’ aandelenmarkt in Europa het moest ontgelden. De Duitse DAX incasseerde een opdoffer van 4 procent! Ook in de VS was het alle hens aan dek om de verliezen te beperken voor het weekend. Enkel in Azië wisten de Chinezen het grootste beursleed te vermijden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

UPDATE:

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Serieuze mogelijkheid" dat Cyprus EU-steunpakket nodig heeft, om meer achtergrondinformatie toe te voegen.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--Eurozone lidstaat Cyprus heeft op dinsdag erkend dat er een serieuze mogelijkheid bestaat dat het land de vierde eurozone lidstaat zal zijn dat een beroep zal moeten doen op financiele steun van het Europese reddingsfonds, om zijn bancaire systeem te beschermen, dat sterk blootgesteld staat aan de Griekse financiele crisis.

"De mogelijkheid om aanspraak te maken op [fondsen uit] het financiele stabiliteitsmechanisme ter ondersteuning van het bancaire systeem is, door de problemen die gecreeerd zijn door de buitensporige blootstelling aan banken van Griekenland, een serieuze mogelijkheid", meldt regeringswoordvoerder Christos Christofides aan verslaggevers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Bescheiden winsten op Wall Street

De Amerikaanse effectenbeurzen boekten dinsdag bescheiden koerswinsten. Een beter dan verwacht rapport over de Amerikaanse dienstensector vormde een lichtpuntje na een lange reeks tegenvallend macro-economische cijfers. Dat kon de zorgen over de schuldencrisis in Europa echter niet geheel naar de achtergrond dringen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde een goed halfuur voor de slotbel 0,2 procent in de plus op in de middaghandel nagenoeg vlak op 12.127,19 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1284,69 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 2775,69 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Olieprijs sluit licht hoger

De olieprijs is dinsdag licht hoger gesloten, aangezien handelaren voorzichtig reageren op een relatief goed Amerikaans macro-cijfer, terwijl ze inzetten op de eerste daling in de Amerikaanse olie-voorraden na toenames in de afgelopen negen weken.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $0,31 hoger op $84,29.