Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 44166 tot 44170
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Nikkei sluit fors hoger

De beurs in Tokio is woensdag fors hoger gesloten. De omzet was daarbij relatief laag. De stemming werd gesteund door een beter dan verwacht rapport over de Amerikaanse dienstensector en een sterker dan verwachte economische groei in Australië. De Nikkei sloot 1,8 procent hoger op 8533,53 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Australische economie groeit stevig door

De Australische economie heeft vooralsnog weinig last van de economische problemen in andere delen van de wereld. Dankzij een sterke vraag naar grondstoffen overtrof de groei van de Australische economie vorig kwartaal alle verwachtingen, zo bleek woensdag uit een eerste schatting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

'Hogere opening AEX'

De Amsterdamse beurs zal woensdag naar verwachting hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

,,De AEX opent zo'n 3 punten hoger. De markten gaan ervan uit dat er iets in de lucht hangt en dat de beleidsmakers actie zullen ondernemen om de crisis in te dammen. Welke acties dat precies zullen zijn is niet duidelijk. De maatregelen zullen ook niet van te voren worden aangekondigd om zo te zorgen voor maximaal verrassingseffect'' aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Pensioenspaarders in het nauw

De verzekeraars waarschuwen ervoor dat ze de beloofde extralegale pensioenen niet meer kunnen betalen als de rente zo laag blijft.

"Het water staat ons tot de lippen", zo klinkt het  in De Tijd. Grote beleggers slaan fors Belgisch staatspapier in. En dat maakt het voor diezelfde grote beleggers moeilijker gepensioneerden een minimumrendement te waarborgen.

Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

630 miljard aan hypotheekschuld in Nederland

Steeds meer mensen met een eigen huis hebben problemen met het betalen van hun maandelijkse hypotheeklasten. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het BKR, het bureau dat schulden registreert.

Het derde kwartaal van 2011 hadden 40.000 huishoudens een betalingsachterstand van zeker drie maanden. In hetzelfde kwartaal van 2009 waren dat er nog 32.000, terwijl het aantal hypotheken ongeveer gelijk is gebleven. Dat schommelt al een paar jaar rond de 3,8 miljoen.