Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 44166 tot 44170
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Europese beurzen sluiten met kleine winst

De Europese beurzen zijn dinsdag met kleine winsten gesloten. Aan het Damrak was TomTom de grote uitblinker dankzij een deal met Apple. De markt bleef echter uitermate voorzichtig vanwege de grote problemen in Spanje en het onzekere vooruitzicht van de nieuwe Griekse verkiezingen.

De AEX-index sloot 0,2 procent hoger op 292,01 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 en 0,3 procent. Londen kreeg er 0,8 procent bij. In Amsterdam viel de MidKap-index uit de toon met een verlies van 1,2 procent tot 488,26 punten, door forse koersverliezen van technische dienstverlener Imtech en bouwbedrijf BAM.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Merkel: bankentoezicht moet Europeser

De problemen in de Spaanse bankensector hebben aangetoond dat de Europese toezichthouder op de banken (EBA) meer macht moet krijgen. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Merkel verwees naar de stresstests die de EBA in het afgelopen jaar heeft uitgevoerd. Die leverde door ,,misplaatste nationale trots'' niet de juiste informatie op over de echte omvang van de problemen, stelde ze. ,,Als we Europese instellingen nodig hebben die voor beter toezicht op de banken zorgen, dan moeten we bereid zijn meer nationaal toezicht op te geven.''

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Credit Suisse: 'Binnen 2 maanden is Frankrijk aan de beurt'

Het volgende hoofdstuk in de ontrafeling van de eurozone begint binnen de twee maand met de instorting van het EFSF/ESM en/of de Franse economie.

William Porter van Credit Suisse deed deze voorspelling in een recent rapport, dat de titel “Het echte probleem” meekreeg. Sommige opiniemakers en politici schrijven nu over hoe de eurozone is gered, maar in feite is er helemaal niets opgelost en binnen twee maanden is het einde misschien in zicht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Fitch verlaagt kredietstatus van 18 Spaanse banken

Fitch Ratings heeft de kredietstatus van 18 Spaanse banken verlaagd, maakt de kredietbeoordelaar bekend in een persbericht.

Ondermeer Caixabank SA (CABK.MC) en het noodlijdende Bankia SA (BKIA.MC) werden dinsdag afgewaardeerd door Fitch. Beiden hebben nu een kredietstatus van BBB, waar Fitch voor de verlaging een rating van A- toekende aan Caixa en BBB+ aan Bankia. De kredietstatus van Banco Popular Espanol SA (POP.MC) werd verlaagd naar BBB- van BBB.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Nu niet kijken maar - Goud-Olie ratio stampt bodem bij goudmijnaandelen aan

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets schreven over de Goud/Olie ratio, maar het blijft ontegensprekelijk een belangrijke graadmeter die we bij het Goud & Zilver Rapport van nabij opvolgen.

Onze systemen gaven een melding af dat de magische grens van 20x opnieuw in beeld komt voor de ratio. Dat impliceert dat de productie van goud weer wat meer rendement oplevert. Of anders gezegd: de kassa rinkelt nog wat harder bij de goudproducenten!

[...]