Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44181 tot 44185
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Japanse premier: zonder herstart kerncentrales zal samenleving niet overleven

De lange-termijn prijs van uranium is in juni voor het eerst sinds januari vorig jaar gestegen.

De Japanse premier heeft aangekondigd dat twee kernreactoren moeten worden herstart en opnieuw in gebruik genomen. Hoewel de uitspraak verrassend is, zo kort na de traumatische ramp bij Fukushima van vorig jaar, is elektriciteit uit kernenergie een (bittere) noodzaak voor het land. 30% van Japan’s energiebehoefte werd vóór de ramp geleverd door kernenergie. Japanse fabrikanten kunnen niet concurrerend blijven, en de samenleving kan niet overleven zonder een goedkope en stabiele bron van energie, aldus de premier. Hij ziet daarom kernenergie als cruciaal om de economie van Japan te redden en in het Japanse levensonderhoud te kunnen blijven voorzien.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Economic Collapse Blog: 70 statistieken die Obama liever niet laat zien

Het gaat helemaal niet goed in Amerika, maar dat is nog steeds moeilijk uit te leggen. Onderstaand overzicht van Economic Collapse Blog maakt het één en ander inzichtelijk. Een lijst van 70 statistieken die een beeld schetsen van de de huidige situatie in de VS. Wat dacht u van de ruim 88 miljoen Amerikanen die geen werk hebben en die gestopt zijn met het zoeken van een baan? Of het gegeven dat de helft van de onlangs afgestudeerde Amerikanen geen fulltime baan kan vinden?

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

IMF pleit voor directe herkapitalisatie Europese banken

Het direct herkapitaliseren van banken binnen de eurozone met financiele steun vanuit de regio is essentieel om de groeiende schuldencrisis een halt toe te roepen, vindt de chef van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde.

De opmerkingen zijn in sterk contrast met de opvattingen die Duitsland heeft over het ondersteunen van banken en kunnen de grootste economie van de eurozone er mogelijk toe bewegen toch akkoord te gaan met een vorm van directe noodhulp aan banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street eindigt hoger

Wall Street is dinsdag hoger gesloten, waarbij het sentiment vooral door de situatie in Europa werd bepaald.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,3% hoger op 12.573,80 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,2% tot 1.324,18 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,2% won tot 2.843,07 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Monti: Italië heeft geen steun nodig

Italië heeft geen financiële steun nodig om de huidige economische crisis te doorstaan. Dat zei de Italiaanse premier Mario Monti dinsdag in een gesprek met de Duitse radiozender ARD.