Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44186 tot 44190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

De "Duivelse" reden om zilver te kopen

We konden onze ogen amper geloven toen we het volgende bericht op homepage van The Wall Street Journal zagen.

De titel op zich is al een geweldig positief signaal voor contraire beleggers, maar vooral de subtitel geeft aan hoeveel opgekropte haat er tegen zilver is. Men noemt het zelfs ‘the Devil’s Metal’ (met hoofdletters!). Ook de inleidende tekst laat verder weinig aan de verbeelding over: het komt niet meer goed met de prijs van zilver.

[... ... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Olieprijs sluit hoger

De olieprijs is dinsdag voor het eerst in vier handelsdagen weer hoger gesloten waarbij de markten uitkijken naar een bijeenkomst van de Opec die donderdag aanvangt.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $0,62 hoger op $83,32.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Moody's zet Cyprus verder onder druk

Moody's heeft dinsdag de kredietwaardering van twee Cypriotische banken verlaagd.

De banken zijn volgens de kredietbeoordelaar zeer kwetsbaar bij een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Griekse bank run in volle gang

Ongeveer een maand geleden schreven we al over een Griekse bank run en de kans op besmetting van andere Europese landen. Die besmetting is afgelopen weekend een feit geworden. Spanje heeft 100 miljard gekregen om de banken te redden en ook Italië en Cyprus zitten in de gevarenzone. We vroegen ons toentertijd hardop af: Is de Griekse bankrun begonnen? Nou, het antwoord is JA. In aanloop naar de verkiezingen in Griekenland, die plaatsvinden op 17 juni, komt ZeroHedge met een update over de bank run die in Griekenland gaande is.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

De eurocrisis: Het raderwerk loopt vast

Met Spanje aan het infuus en Italië op weg naar het ziekenhuis zal de situatie in en rond Griekenland de komende week van groot belang worden. Het dagelijkse leven in dit land wordt steeds problematischer. Niets lijkt meer onmogelijk. Optreden van het leger? Exit uit de Euro, doormodderen in afwachting van het volgende hoofdstuk in het drama? Ook de afgelopen week haalden Grieken in grote getale hun geld van de bank of investeerden het in buitenlandse aandelen of Duitse obligaties. De persoonlijke uitgaven zijn inmiddels tot het absoluut noodzakelijk teruggebracht, zodat de economie bij wijze van spreken met de dag krimpt.

[...]