Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 44186 tot 44190
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,7%, data VS goed, eurozone zwak

De AEX sloot dinsdag met winst af. De gehele dag stond in het teken van macrodata uit de eurozone en de VS. De data uit de VS waren goed, uit de eurozone een stuk minder, maar met dank aan de gunstige slotstanden van Wall Street maandag en Azie dinsdag koos de AEX gedurende de dag toch voor een plus en met de onverwacht gestegen Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector om 16.00 uur kwam de AEX op een aardige winst te staan.

De AEX sloot 0,7% hoger op 284,99 punten. De Midkap kreeg er op het slot 0,9% bij op 481,57 punten. De ASX dikte 0,6% aan op een slotnotering van 376,96 punten.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

"ECB doet voorwerk dubbele renteverlaging juli"

De Europese Centrale Bank zal morgen tijdens het rentebesluit de weg vrij maken voor een dubbele renteverlaging in juli, gevolgd door uiteindelijk kwantitatieve versoepeling om de eurozone te redden. Dat schrijft econoom Jens Sondergaard van Nomura in een note. 

Volgens Sondergaard zal ECB-president Mario Draghi een zachtere toon aanslaan over inflatie nu het in de zomer door de centrale bank verwachte economisch herstel lijkt uit te blijven en inflatoire druk afzwakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Kleine winsten op beurzen Europa

De Europese beurzen zijn dinsdag met overwegend kleine winsten gesloten. Beleggers hopen dat beleidsmakers actie zullen ondernemen om de schuldencrisis in te dammen en keken gespannen uit naar de uitkomsten van het crisisoverleg van de G7-landen. Ook een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse dienstensector gaf de handel steun.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Goudprijs is totaal onvoorspelbaar, statuut als veilige haven onzeker

In mei werd een troy ounce goud 6% goedkoper, vorige vrijdag steeg de goudprijs met 3,70%. Volgens goudkevers gaf de recente stijging een onmiskenbaar signaal dat de come-back van het goud een feit is. De niet-goudkevers spraken echter van een logische pull back na de voorafgaande daling.

Volgens de Wall Street Journal is het belangrijkste kenmerk van het goud zijn totale onvoorspelbaarheid. Het is precies die onvoorspelbaarheid die maakt dat goud allesbehalve de veilige vluchthaven is die sommigen er (proberen) van te maken. De journalist van dienst schrijft dat niemand de volgende beweging in het goud kan voorspellen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

G7 bespreekt voortgang Europese financiele en begrotingsunie

De ministers van financien van de Groep van 7 leidende geindustrialiseerde landen (G7) hebben dinsdag de Europese financiele crisis en potentiele oplossingen besproken, waaronder "de voortgang voor de vorming van een financiele en begrotingsunie in Europa", aldus een functionaris van het Amerikaanse ministerie van financien dinsdagmiddag.

De ministers en centrale bankiers, bezorgd over de mogelijke gevolgen van de crisis, spraken elkaar dinsdag via de telefoon.