Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 44191 tot 44195
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Spaanse rente weer scherp omhoog

De opluchting op de obligatiemarkt over de Spaanse hulpaanvraag bij de Europese Unie is van korte duur geweest. De rente op 10-jarig Spaans staatspapier is dinsdag weer opgelopen tot ruim 6,6 procent.

Maandag daalde de Spaanse rente nog tot rond de 6 procent. Economen beschouwen een renteniveau boven die grens doorgaans als onhoudbaar op de lange termijn. In het kielzog van de Spaanse rente steeg ook het rendement op 10-jarig Italiaans schuldpapier tot ruim boven de 6 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

EU bereidt beperking geldopname bij cashautomaten voor bij Griekse exit

Europa heeft plannen klaar om het afhalen van cash bij geldautomaten te beperken, grenscontroles te herinstalleren en kapitaalcontroles uit te voeren doorheen de eurozone, mocht Athene beslissen de euro te verlaten. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van uitlatingen van EU-officials. Reuters voegt eraan toe dat niemand met wie werd gepraat verwacht dat Griekenland de eurozone daadwerkelijk zal verlaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Japanse beurs sluit lager

De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. De aanvankelijke euforie over het Europese reddingsplan voor de Spaanse bankensector maakte plaats voor bezorgdheid over de details en de gevolgen van het plan. De Japanse exportbedrijven met een grote blootstelling aan Europa werden daardoor van de hand gedaan. De Nikkei eindigde 1 procent lager op 8536,72 punten.

Bron: realtimebeurskoers.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

IMF eist maatregelen van Bank van Japan

Het IMF heeft een dringend beroep gedaan op de Centrale bank van Japan om maatregelen in te voeren die ervoor moeten zorgen dat Japan zijn doel van 1% inflatie inflatie gaat halen in 2014. Diverse bronnen rond het IMF melden dat de organisatie er niet gerust op is dat Japan de doelstellingen zal gaan halen, en heeft daarom om aanvullende maatregelen gevraagd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Italië komt stilaan voor het voetlicht als nieuwe potentiële crisishaard

Het gebeurt voorlopig nog op beperkte schaal, maar het gebeurt alvast. De Italiaanse rente kruipt langzaam maar zeker omhoog. De lange rente stond maandag op 6,04 %, maar zo mogelijk verontrustender is de knieval die de beurskoers van UniCredit maakte.

Voorlopig moet het gevaar nog niet overroepen worden, Italiƫ kan nog altijd aan een redelijk bedrag obligaties plaatsen. Elk brokje informatie dat uit het land komt zal echter onder een vergrootglas gelegd worden. De dag dat de beleggers beslissen dat de de rekening niet meer klopt, gaan de poorten van de hel van Dante open.