Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44191 tot 44195
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

G7 bespreekt voortgang Europese financiele en begrotingsunie

De ministers van financien van de Groep van 7 leidende geindustrialiseerde landen (G7) hebben dinsdag de Europese financiele crisis en potentiele oplossingen besproken, waaronder "de voortgang voor de vorming van een financiele en begrotingsunie in Europa", aldus een functionaris van het Amerikaanse ministerie van financien dinsdagmiddag.

De ministers en centrale bankiers, bezorgd over de mogelijke gevolgen van de crisis, spraken elkaar dinsdag via de telefoon.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Separaat of superstaat? Europese politici moeten kleur bekennen

De voorzitter van de Raad van Europa, Herman Van Rompuy, kondigde ter gelegenheid van de EU-Ruslandtop aan dat hij tegen het einde van het jaar een plan zal presenteren voor de ontwikkeling van de eurozone. Een belangrijk initiatief, schrijft Het Financiëele Dagblad (betaalde toegang):

‘(Want) om uit deze crisis te komen zijn er eigenlijk maar twee opties: de euro vaarwel zeggen of verdergaande integratie om alle weeffouten uit de muntunie te halen. Optie 1 leidt tot een financiële ramp, optie 2 tot een politieke. Toch is die tweede mogelijkheid te verkiezen. Dit betekent dat Van Rompuy de politieke leiders later dit jaar moet verleiden om kleur te bekennen. En dat is niet eenvoudig, want vooral de noordelijke landen zullen dan moeten opdraaien voor de problemen in het zuiden, en dat is een lastige boodschap aan de kiezer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Partijgenoot Merkel verwerpt directe bankensteun uit noodfonds

Een van de Duitse bondskanselier Angela Merkel's belangrijkste bondgenoten heeft dinsdag de oproep van Europese ambtenaren voor directe bankensteun vanuit de noodfondsen European Financial Stability Facility (EFSF) of European Stability Mechanism (ESM) verworpen.

Nu de druk op Spanje toeneemt om gebruik te maken van het noodfonds om daarmee de verzwakte bankensector te steunen, stelt Volker Kauder, e e n van Merkel's belangrijkste parlementariers voor de christen-democraten, dat Europa de noodfondsen heeft gecreeerd om landen te ondersteunen, die daarna op hun beurt de banken kunnen ondersteunen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Over eurobonds en onbetrouwbare politici

Als er één punt van ergernis is bij ons burgers dan is dat wel het gevoel voortdurend gemanipuleerd te worden door politici, eurocommissarissen en de centrale bankiers als het om Europese zaken gaat. Bijna niemand van hen is nog in staat of bereid om gewoon eerlijk en normaal te communiceren. Wat de ene morgen nee is kan in de middag al een volkomen ja zijn. Nooit, kan zo veranderen in, niet meer onbespreekbaar, mogelijk, een grote kans, of bij nader inzien gaan we toch akkoord.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Wall Street opent licht lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag licht lager geopend. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de uitkomsten van het noodoverleg van de G7-landen over de Europese schuldencrisis.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 12.073 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1274 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 2751 punten.