Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44196 tot 44200
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Ook Chinezen beseffen dat wereldwijde crisis nog niet achter de rug is

Bij een bezoek aan Duitsland deed de Chinese premier Wen Jiabao een paar opmerkelijke uitspraken. Volgens Wen vormen technische innovatie en investeringen de onmisbare hoekstenen van een blijvend economisch herstel. Dat herstel gebeurt momenteel aan een veel te traag tempo. Ook de Chinezen beseffen dat de wereldwijde crisis nog niet achter de rug is.

China zelf is volgens Wen bereid om ingrijpende wijzigingen door te voeren om buitenlandse investeerders een grotere bescherming te bieden. Daarmee kwam hij tegemoet aan de verzuchtingen van een aantal grote Duitse bedrijven. Die hebben namelijk niet altijd goede herinneringen aan de investeringen die tot dusver in China werden gedaan.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Enkel goud blijft straks over als vluchtroute

Ik heb eerder al geschreven over de bankrun die momenteel de eurozone omver dreigt te duwen.

Dit is zonder enige twijfel de grootste kapitaalvlucht die de wereld ooit zag en het is goed om als belegger deze geldstromen aandachtig op te volgen.

De bankrekeningen van getroffen landen worden leeggezogen en elders ondergebracht.

Het geld blijkt vooral te stromen naar Duitsland, Zwitserland, de VS en zelfs Japan!

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

'Financiële markten sluiten deur voor Spanje'

De huidige hoge rente op Spaanse staatsobligaties maakt het moeilijk voor Spanje om geld te lenen op de financiële markten. Dat zei de Spaanse minister van Financiën Cristóbal Montoro dinsdag op de Spaanse radio.

De hoge rente betekent dat de deur voor Spanje ,,niet open'' staat, stelde Montoro. ,,Het laat zien dat we als staat een probleem hebben met de toegang tot de markt, terwijl we onze schuld moeten herfinancieren.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

AEX in het groen

De Amsterdamse beurs herstelt na enkele dagen van verlies.

De beurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Beleggers hopen dat de beleidsmakers van de G7, die dinsdag noodoverleg voeren, maatregelen zullen nemen om de crisis in te dammen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Japanse beurs eindigt hoger

In Tokio toonde de beurs dinsdag wat herstel na de forse koersverliezen van een dag eerder. De hoop dat de beleidsmakers ingrijpen om de toenemende zorgen over de wereldwijde economie in te dammen zorgde voor optimisme. De Nikkei sloot 1 procent hoger op 8382 punten en doorbrak daarmee een vierdaagse verliesreeks.

De Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen handelsdagen zwaar werden getroffen door de verslechterde wereldwijde economische vooruitzichten, werden weer opgepikt. Elektronicaconcern Canon klom ruim 3 procent na de bekendmaking van een aandeleninkoopprogramma.