Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 4421 tot 4425
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Video: Hoe is het leven in India zonder geld?

Luke Rudkowski van WeAreChange ging naar India en maakte een reportage waarin hij laat zien hoe de Indiase bevolking te lijden heeft onder het verbod op 500 en 1.000 roepie bankbiljetten. Maar wat de video ook laat zien is hoe de Indiase bevolking leert om te gaan met een tekort aan bankbiljetten. In plaats van met cash te betalen houden verschillende restaurants en winkels nu een soort boekhouding bij. Een mini-docu.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 19 november 2016

Euro daalt 4,5% in twee weken tijd

De Euro is de laatste 2 weken met bijna 5% gedaald. De komende weken zijn er twee momenten dat de munt verder onder druk kan komen. De eerste is op.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 19 november 2016

Rusland woest over uitspraken John Kirby (VS)

Volgens John Kirby, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, verdient Russia Today niet dezelfde behandeling als andere media. Deze provocerende uitspraak zorgde niet alleen voor verontwaardiging bij andere journalisten, ook haalde hij zich de woede op de hals van de Russische regering. Het duurde dan ook niet lang voordat Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, met een reactie kwam om de uitspraken van haar Amerikaanse collega te veroordelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 19 november 2016

Italie verscherpt controle op contant geld

In Italië is een nieuwe wet aangenomen om meer grip te krijgen op contant geld, zo schrijft ADN Kronos. Haal je meer dan €1.000 per dag of meer dan €5.000 per maand uit de geldautomaat, dan moet de bank daar voortaan melding van doen bij de belastingdienst. Ziet de belastingdienst vervolgens aanleiding om een onderzoek te starten, dan moet je kunnen aantonen dat het geld op legitieme wijze verkregen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 19 november 2016

Geschiedenis toont aan: 100% kans op recessie tijdens Trump legislatuur

Raoul Pal, de hedgefund manager die RealVision TV oprichtte, is 100% zeker dat Donald Trump met een recessie te maken krijgt tijdens zijn legislatuur. Hij baseert zich op een historisch patroon.

Pal, die op pensioen ging op 36, bestudeert economische cycli. De conjunctuurgolven zijn zijn voornaamste raadgever om al dan niet in een bepaalde investering te stappen.

In zijn laatste nieuwsbrief focust hij op recessies en welke cyclus zij volgen. En daarbij merkte hij iets heel eigenaardigs op: