Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4421 tot 4425
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Silicon Valley: na de huurmarkt moet ook de horeca er aan geloven

Een fatsoenlijke plek vinden om te eten is in Silicon Valley een ware opdracht. Voor restaurantuitbaters is overleven een dagelijkse strijd geworden.

Overal staan bordjes ‘Help Wanted’, maar deze kmo-ers kunnen in de verste verte niet de salarissen evenaren die bij men bij de techreuzen gewend is. Deze kleine restaurants staan vandaag in rechtstreekse concurrentie met bedrijven als Google, Facebook, Apple en co., die de beste chefs, koks of ander horeca-personeel voor de eigen ‘gourmet’-bedrijfskantines rekruteren. (Een appartement met één slaapkamer kost in deze regio gemiddeld 2.500 dollar per maand, een tent in iemands tuin ging een jaar geleden nog  voor 899 dollar per maand.) 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 september 2016

'Handelsverdrag met Canada moet de norm worden'

Het vrijhandelsverdrag waarover de EU onderhandelt met Canada moet de norm worden waarop ook een eventueel TTIP-verdrag met de Verenigde Staten zou kunnen worden gebaseerd, zegt minister van Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen.

Tegen dagblad Trouw zegt de minister dat CETA "een nieuwe standaard kan worden". 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Hoeveelheid toxische kredieten in China 10x groter dan gedacht

Hetgeen wat de gehele financiële wereld reeds enige tijd weet blijkt nu nog erger te zijn dan men eerst dacht. We spreken hier over één van de grootste kredietbubbels ooit, genaamd de Chinese economie.

De toxische leningen in China worden reeds langer genoemd als één van de volgende oorzaken van een financiële crisis. Niet enkel de toxische leningen aan privébedrijven maar ook de duizenden zogenaamde “zombie”-bedrijven die worden rechtgehouden via staatssubsidiering.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Ook Israël bouwt zijn muur, zij het ondergronds

In Israël is het leger begonnen met de bouw van een ondergrondse muur langs de grens met Gaza. Die komt onder reeds bestaande muren en afspanningen. De muur wordt zestig kilometer lang en komt tot tientallen meters onder de grond. De Joodse staat wil zo verhinderen dat de islamitische verzetsbeweging Hamas Israël kan binnendringen via tunnels die onder de grens door lopen. Hamas is sinds 2007 in Gaza aan de macht, maar wordt door onder meer de Europese Unie,Verenigde Staten, Japan, Jordanië, Australië, Canada en Israël beschouwd als een terroristische organisatie. Het Europese Hof van Justitie vindt die status ongepast.

Tijdens de oorlog van 2014 had Hamas van deze techniek gebruik gemaakt om Israël binnen te dringen, waarna de Israëlische premier Nethanyahu werd verweten onvoldoende te doen om de dreiging het hoofd te bieden.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 24 september 2016

Goudprijs naar $1900 per oz

De goudprijs zal eind van dit jaar stijgen naar $1900 volgens..........