Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 4421 tot 4425
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Zweedse Centrale Bank: “Negatieve rente niet negatief”

Wanneer het gaat om financiën, blijken ze in het Noorden al even gek te zijn, als de andere centraal bankiers. Zo laat de voorzitter van de Zweedse Centrale Bank weten dat negatieve interestvoeten helemaal geen probleem vormen voor de economie.

Iedereen voelt aan zijn theewater dat er iets grondig mis zit met ons monetaire systeem. Gratis geld zorgt voor nieuwe zeepbellen, op een berg van niet eerder afbetaalde schulden. Toch beweert de topbankier Stefan Ingves dat de negatieve rente (van voorlopig -0,5%) veel goeds doet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Dit is het ideale moment om opnieuw goudmijnaandelen te kopen

Het is de afgelopen weken geen prettige periode geweest voor beleggers in goudmijnaandelen. Als klap op de vuurpijl was er de daling van gemiddeld 10% op 1 dag. Toch ziet de toekomst er rooskleurig uit voor beleggers die nu durven kopen. Dit is opnieuw een ideaal moment om toe te slaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

2200 jobs verdwijnen bij Charleroi

Begin september raakte bekend dat de fabriek van Caterpillar in Gosselies nabij Charleroi de deuren sluit. 2200 jobs verdwijnen. Een zware klap voor de armste regio van het land.

In de mainstream media was er echter bijzonder weinig aandacht voor de slechte manier waarom Caterpillar de afgelopen jaren geleid werd. De CEO Doug Oberhelman stapelde de missers op en houdt de eer aan zichzelf en stapt op. Zij het pas eind maart 2017.

Logisch: 45 maanden lang moest het bedrijf een verlies in de verkoopcijfers slikken. Dat is meer dan in het crisisjaar 2009. Toen verkocht Caterpillar “slechts” 19 maanden op rij minder.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

BRICS-landen investeren in goudmijnsector

De vijf BRICS-landen hebben overeenstemming bereikt over hun eerste gezamenlijke investeringsproject, zo schrijft de Economic Times of India. De landen brengen geld en expertise bijeen voor de ontwikkeling van een nieuwe goudmijn in de Russische regio Kluchevskoye. De mijn zal 12 miljoen ton gouderts per jaar zal produceren en zal $400 tot $500 miljoen kosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Bitcoin breekt uit – Prijs op hoogste niveau sinds augustus

De prijs voor Bitcoin kende de laatste dagen opnieuw een sterke stijging waardoor de cryptomunt de problemen van afgelopen zomer achter zich heeft gelaten. Eind juli – begin augustus daalde Bitcoin nog van $650 naar $500 maar nu heeft de cryptomunt de barrière van $630 opnieuw gesloopt.

Begin augustus kwam de melding dat er 120.000 Bitcoins waren gestolen, op dat moment goed voor een waarde van $65 miljoen. De diefstal deed zich voor bij Bitfinex, een van de grootste handelsbeurzen voor Bitcoin ter wereld.

In juni was er ook al het bericht dat er voor $50 miljoen ethers waren gestolen van het concurrerende cryptomuntplatform Ethereum. De opeenvolging van slecht nieuws en deze diefstallen zorgde voor een sell-off bij Bitcoin.