Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44201 tot 44205
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

AEX in het groen

De Amsterdamse beurs herstelt na enkele dagen van verlies.

De beurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Beleggers hopen dat de beleidsmakers van de G7, die dinsdag noodoverleg voeren, maatregelen zullen nemen om de crisis in te dammen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Japanse beurs eindigt hoger

In Tokio toonde de beurs dinsdag wat herstel na de forse koersverliezen van een dag eerder. De hoop dat de beleidsmakers ingrijpen om de toenemende zorgen over de wereldwijde economie in te dammen zorgde voor optimisme. De Nikkei sloot 1 procent hoger op 8382 punten en doorbrak daarmee een vierdaagse verliesreeks.

De Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen handelsdagen zwaar werden getroffen door de verslechterde wereldwijde economische vooruitzichten, werden weer opgepikt. Elektronicaconcern Canon klom ruim 3 procent na de bekendmaking van een aandeleninkoopprogramma.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Oliehandel kijkt zwart

De daling van de productieprijzen is aan de stevige terugval van de olieprijzen te wijten.

Dat is de verklaring van deskundigen Cyril Widdershoven (TNO) en Erik Smith (Energy Circle). Smith: „Europa is, zwartwit gezien, wel de veroorzaker van de recente daling van de olieprijs, maar profiteert niet mee.” Daarmee doelt Smith op het feit dat een vat olie in euro’s nog steeds aan de prijzige kant is. Alleen wie in dollars rekent, zoals de Amerikanen, is echt goedkoper uit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

'AEX opent hoger'

De Amsterdamse beurs opent waarschijnlijk hoger.Beleggers hopen dat de beleidsmakers van de G7, die dinsdag noodoverleg voeren, maatregelen zullen nemen om de crisis in te dammen.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten hoger. De beurzen zijn oververkocht en nieuwe hoop op crisismaatregelen lijkt de daling even af te remmen. De markten zijn in afwachting van concrete maatregelen om de Spaanse bankensector te ondersteunen en wachten gespannen op de uitkomsten van een speciale G7-conferentie over Spanje'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Groei Chinese dienstensector houdt aan

De Chinese dienstensector is in mei gegroeid in het sterkste tempo van de afgelopen 19 maanden. Dat concludeerde de Britse bank HSBC dinsdag op basis van de inkoopmanagersindex die het samen met onderzoeksbureau Markit opstelt.