Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44201 tot 44205
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Rickards bespreekt de historie van de goudstandaard

James Rickards, inmiddels alom gekend om zijn verregaande kennis van het monetaire systeem, gaf onlangs een bespreking over de goudstandaard.

Rickards besprak de historie van de goudstandaard in de 20ste eeuw.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Niet Griekenland maar Duitsland moet uit de euro stappen

Het debat over de pro’s en contra’s van een Griekse exit zijn naast de kwestie, schrijft Red Jahncke op Bloomberg.com. Het is een Duitse exit die de oplossing kan bieden.

De monetaire unie is goed op weg naar de totale desintegratie. Na Griekenland, Ierland en Portugal is nu ook Spanje afhankelijk van Europese steun. Weinigen twijfelen nog over Italië, dat waarschijnlijk de volgende wordt. Tenzij er radicale hervormingen worden doorgevoerd, is het binnenkort ‘game over’ voor de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX +0,2%, 'markt blijft verbazend goed liggen'

De AEX sloot dinsdag licht hoger in een markt die in de laatste fase scherp reageerde op een verder oplopende Spaanse rente en de lagere ratings die Fitch afgaf voor achttien kleinere Spaanse banken. "Niettemin blijft de markt verbazingwekkend goed liggen", aldus vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

De AEX sloot 0,2% hoger op 292,01 punten. De Midkap verloor 1,2% op 488,26 punten. De ASX zakte op het slot 1,1% op 378,10 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Europese beurzen sluiten met kleine winst

De Europese beurzen zijn dinsdag met kleine winsten gesloten. Aan het Damrak was TomTom de grote uitblinker dankzij een deal met Apple. De markt bleef echter uitermate voorzichtig vanwege de grote problemen in Spanje en het onzekere vooruitzicht van de nieuwe Griekse verkiezingen.

De AEX-index sloot 0,2 procent hoger op 292,01 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 en 0,3 procent. Londen kreeg er 0,8 procent bij. In Amsterdam viel de MidKap-index uit de toon met een verlies van 1,2 procent tot 488,26 punten, door forse koersverliezen van technische dienstverlener Imtech en bouwbedrijf BAM.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Merkel: bankentoezicht moet Europeser

De problemen in de Spaanse bankensector hebben aangetoond dat de Europese toezichthouder op de banken (EBA) meer macht moet krijgen. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Merkel verwees naar de stresstests die de EBA in het afgelopen jaar heeft uitgevoerd. Die leverde door ,,misplaatste nationale trots'' niet de juiste informatie op over de echte omvang van de problemen, stelde ze. ,,Als we Europese instellingen nodig hebben die voor beter toezicht op de banken zorgen, dan moeten we bereid zijn meer nationaal toezicht op te geven.''