Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44206 tot 44210
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Goudmijnaandelen aan een stevige inhaalrace begonnen

Dat we de afgelopen weken getuige waren van een stevige remonte van de goudmijnsector op de beurs, dat kon u HIER en in onze weekend mailings (rechtsboven op onze site) al regelmatig teruglezen.

We gingen voor u na wat de goudmijnaandelen hebben gedaan versus de traditionele aandelen. Hiervoor zetten we de prestatie van de HUI index af tegen de S&P 500 index.

Het blijkt dat goudmijnaandelen op slechts een halve maand al met een stevige rally van 25 procent hebben ingehaald!

Uiteraard moeten goudmijnaandelen nog wat terrein goedmaken om een status-quo te bereiken in 2012, maar aan het huidige tempo kan dit binnen enkele weken al gerealiseerd zijn.

[...]

Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Shell: Olieprijzen blijven tot volgend jaar dalen

De prijs van olie gaat de komende maanden verder dalen door de kwakkelende wereldeconomie. Dat verwacht Shell-topman Peter Voser.

“Wereldwijd is de vraag niet meer zo sterk, er zijn elementen van een recessie in Europa en een kleine vertraging in Azië”, zo zei Voser tijdens een grote gasconferentie in Kuala Lumpur. De Shell-topman ziet dat de vraag naar olie aansluit bij de ontwikkeling van de wereldeconomie, maar verwacht geen totale ineenstorting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

'ECB heeft ruimte om rentetarief te verlagen'

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de ruimte om de rentetarieven te verlagen ter stimulering van de economische groei in Europa, stelt Christine Lagarde, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dinsdag in een Zweedse krant gepubliceerd interview.

"We hebben al gezien dat de ECB LTRO's [lange termijn herfinancierings operaties] heeft gebruikt. Het is ook duidelijk dat er ruimte is voor nog een renteverlaging", zegt Lagarde in Svenska Dagbladet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Sector van onroerend goed in U.S. zendt hoopgevende signalen uit

Pessimisten lijken gelijk te krijgen, de prijzen van woningen in de U.S. blijven dalen. De drie “headline composites” van de S&P/Case Shiller home price indices vielen terug tot nieuwe post-crisis dieptepunten. Het ziet er naar uit dat de markt voor onroerend goed blijft hangen in het hoekje waar de slagen vallen.

Robert Shiller, één van de auteurs van de index, laat echter een genuanceerd signaal horen. Hij ziet wel degelijk hoopvolle signalen in de markt. Een ontleding van de cijfers levert een heel ander beeld op dan wanneer alleen maar hun naakte toestand geëvolueerd wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Wat gaat de ecb woensdag doen?

Woensdag is een meeting van de ecb gepland en daar wordt met enige spanning naar uitgekeken. Aan speculatie is momenteel geen gebrek. Sommigen hopen op een aanpak van de rente (rente naar omlaag) of op het hervatten van de inkoop van obligaties (van de zwakste landen).

Robert Sinche van RBS heeft een verschuiving in de situatie opgemerkt. Eerst was er de onzekerheid over de mate waarin de economie gaat vertragen, nu is er onzekerheid over het politieke antwoord dat op die vertraging zal geformuleerd worden. Kort uitgedrukt: wat gaat de ecb nu meteen doen?